Flacara violet loveste la Cotroceni

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Flacara violet loveste la Cotroceni

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2010, 9:15 pm

http://www.gandul.info/news/seful-asoci ... ni-5506001

Atata am de zis : ,HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH BHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cat de terminat sa fii ca sa te iei dupa Manolea ala pana intr-atat incat sa-ti faci stema de uz propriu, cu fond violet? :lol: :lol: :lol:

Va dati seama ce om ne conduce 10 ani? :o

Şeful Asociaţiei Magistraţilor, judecătorul Pivniceru, îl acuză pe Traian Băsescu că încalcă legea pentru că a modificat în violet stema de la Cotroceni

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România(AMR), judecătoarea Mona Pivniceru a constatat că fundalul stemei de pe tribuna de la Cotroceni este violet şi nu albastru, cum prevede legea. Judecătoarea mai afirmă că încălcarea legii este pasibilă de pedeapsă penală, făcând referire la articolul 236 din Codul penal referitor la ofensa adusă unor însemne. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoarea de la trei luni la un an sau amenda.

Preşedintele AMR, Mona Pivniceru, a declarat pentru Gândul: "Ideea este foarte simplă. Eu am spus la bilanţul Curţii de Apel Bucureşti că legea nu reprezintă nimic în România şi că există un principiu machiavelic potrivit căruia statul sunt eu. Şi am dat un exemplu, respectiv faptul că stema României este unul din elementele identificare a unui stat. Culorile şi simbolurile ei sunt prevăzute într-o lege organică, Legea nr. 102/1992. Ca atare, nu pot fi schimbate decât tot prin lege.

Potrivit acestei legi, fundalul stemei trebuie să aibă culoarea albastru. Nu ştiu dacă e o culoare bună sau rea dar aşa zice legea. Nu poate fiecare să schimbe stema când vrea el. M-am uitat la pupitrul de la Cotroceni, când vorbeşte preşedintele, şi am văzut că fundalul stemei este violet. Există un text în Codul Penal, articolul 236, care pedepseşte nerespectarea însemnelor autorităţii, ofensa care se aduce acestor însemne. Ceea ce am spus eu nu are conotaţie directă cu domnul prezident. Am constatat doar că legile nu sunt respectate. Şi am spus acest lucru ca să întăresc ideea că de la un anumit nivel în sus legea nu prea are importanţă". [

Ce spune Codul penal

În Codul penal există un capitol intitulat "Infracţiuni contra autorităţii". În cadrul acestuia, figurează articolul 236, respectiv infracţiunea de ofensă adusă unor însemne, care are următorul conţinut: "Orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă".

Ce spune Legea privind stema ţării şi sigiliul statului

Legea 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului defineşte şi descrie însemnele naţionale. Astfel, la articolul 1 se precizează următoarele: "Stema Romaniei simbolizează statul român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil şi se compune din două scuturi suprapuse: scutul mare şi scutul mic.

Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan.

Pe pieptul acvilei se găseşte scutul mic sfertuit cu insiţiune:
a) în primul cartier este stema Ţării Româneşti: pe albastru, o acvilă de aur cu ciocul şi ghearele roşii, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, însoţită de un soare de aur la dreapta şi de o lună nouă de aur la stânga;
b) în cartierul doi este stema Moldovei: pe roşu, un cap de bour negru, însoţit de o stea de aur între coarne, cu cinci raze, de o roză cu cinci foi la dreapta şi de o lună conturnată la stânga, ambele de argint;
c) în cartierul trei este stema Banatului şi Olteniei: pe roşu, peste valuri naturale, un pod de aur cu două deschideri boltite, din care iese un leu de aur ţinând un paloş în laba dreaptă din faţă;
d) în cartierul patru este stema Transilvaniei, cu Maramureşul şi Crişana: un scut tăiat de un brâu roşu îngust; în partea superioară, pe albastru, o acvilă neagră cu ciocul de aur, ieşind din brâul despărţitor, însoţită de un soare de aur la dreapta, de o luna de argint conturata la stânga; în partea inferioară, pe aur, şapte turnuri roşii, crenelate, dispuse pe două rânduri, patru şi trei;
e) în insiţiune sunt reprezentate ţinuturile Mării Negre: pe albastru, doi delfini de aur afrontati, cu cozile ridicate".
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Crasma pescarilor