Dacia Duster, condusa de ALAIN PROST la Andros Trophy!!!

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Dacia Duster, condusa de ALAIN PROST la Andros Trophy!!!

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 4:56 pm

Am trait s-o vad si pe asta, s-a intors lumea cu susu-n jos, ce sa mai :lol: :lol: :lol:

Chiar are sanse la titlu, e pe locul doi si mai sunt doua piste.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Dacia Duster, condusa de ALAIN PROST la Andros Trophy!!!

Mesajde BygDaddy pe Ianuarie 22nd, 2010, 8:33 pm

deci ca ca pe dacia aia numai sigla e romana.restul e facut si verificat de renault 100%.asa ca rezultatul nu ma mira deloc mai ales ca este condusa de un pilot experimentat in astfel de curse.daca si kia a reusit de ce sa nu reuseasca si dacia noastra,pardon renaultul nostru,pentru ca noi platim o masina romaneasca cu bani europeni.sa nu imbatam cu apa rece! stiti cat costa o intretinere la logan? :lol: de aia am preferat sa imi iau bmw second decat logan nou cu toate ca am ajuns cu el cam la pretul unui logan
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde adrian25 pe Ianuarie 22nd, 2010, 9:26 pm

ati vazut ce roti are masina aia? "dacia" aia nu stie ce inseamna aderenta, a fost condusa numai pt senzational, cu multe derapaje controlate pt show, priviti aici masini adevarate care au facute pt performanta, nu pt reclama si marketing, si ganditi-va ca masinile ce le veti vedea sunt de acum cel putin 25 de ani urma, si care pot da ceata la orice va scoate dacia vreodata
http://www.youtube.com/watch?v=iKyLxxM4 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Q3bSetOF ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=FV9lFCGt ... re=related
si daca astea s-au putut face cu tehnologii ci concepte din anii '80-'85, e e abureala asta fratilor ci conservele teleghidate "dacia by renault", sa fim seriosi.... :doh:
adrian25
membru nou

Locaţie: bucuresti

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 9:41 pm

Adrian, ti-a scapat o chestie esentiala, Andros Trophy e competitie de Ice Racing, se desfasoara pe gheata si zapada batatorita. De-aia se faceau derapajele alea controlate, nu pentru ca ar fi vrut Alain Prost sa ne arate ca stie cu frana de mana :lol: :lol: :lol: .

In rest, va asigur ca o buna parte din Dacia aia e stock, dati un search pe google si gasiti regulile competitiei.

Eu nu cred ca la alegerea unui BMW second vs Logan nou pretul de intretinere e primul factor luat in calcul :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian25 pe Ianuarie 22nd, 2010, 11:14 pm

da, imi cer scuze, ai dreptate in ce spui, comentariile mele de mai sus au fost facute cu referire la un filmulet vazut anterior, si am ramas cu clipul in minte cand am scris mesajul, fara sa fi avut legatura cu linkul tau, acel clip la care ma referea e aici http://www.youtube.com/watch?v=N0z8ULRNjPw , si referitor la acest clip imi mentin parerea
nu stiu daca la comparatia facuta pretul de intretinere e primul factor, dar e printre primele, la bmw sau audi, vw, sunt multe piese mai ieftine ca la logan, plus ca sunt masini care si-au dovedit fiabilitatea in timp, pe cand la logan s-a dovedit exact opusul in momentul in care abia a iesit din fabrica
adrian25
membru nou

Mesajde adrian25 pe Ianuarie 22nd, 2010, 11:25 pm

si inca ceva , conform http://www.youtube.com/watch?v=hLFe47bzu5o&NR=1 , dacia care a concurat la andros, nu a fost deloc una stock, adica:
motor V6 de 3l
350 cai
360n/m
cutie in 6 trepte
motor in spate, 950 kg, toate 4 roti directoare, deci sa nu-i plangem de mila
adrian25
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2010, 2:37 am

N-ai dreptate nici apropo de filmuletul ala, acolo s-a rulat pe dirt track, unde exact asa se iau virajele ca sa nu pierzi viteza. Uita-te cum zboara pamandul de sub roti la viraje.

Am zis "o buna parte" din Dacia aia e stock, nu ca toata e stock (ar fi ridicol). Daca nu ma insel e vorba de 60% din repere.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Ianuarie 23rd, 2010, 6:51 am

Inca de la un nivel destul de slab nu mai gasesti decit caroseria la masinile de curse (si aia prelucrata si intarita in multe locuri)..Motor,transmisie,suspensie,roti....tot se schimba.Dupa mintea mea aia nu mai inseamna ca ar fi 60% repere originale dar cei care se ocupa de imaginea unei firme vor afirma contrariul....ca a fost pastrata maciulia schimbatorului,suporturile de pahare,mocheta si presurile....etc.. = 60%.. :D
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2010, 10:53 am

Evident ca toti trag de regulament cat pot :lol:

Ideea, de fapt, e ca masina sa semene fizic cat mai mult cu aia de serie, si sa mearga cat mai tare :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Ianuarie 23rd, 2010, 3:40 pm

:D si in DTM seamana cu cele de serie dar doar optic :lol:
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2010, 6:56 pm

Andros Trophy e mai aproape ca spirit de WRC, iar acolo reglementarile sunt mult mai stricte, motorul trebuie sa fie bazat pe motorul de serie samd. Si la Dacia Duster de serie, echiparea de top va avea motor V6, deci modelul de la Andros nu e vreo mare minunatie.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Ianuarie 23rd, 2010, 7:33 pm

din cate stiu eu in WRC masinile sunt foarte modificate.ultimul pret la o masina din aia era 1 mil de euro parca.in DTM daca ai bani poti investii intr-o masina stock si sa o aduci la performantele alea in care sa se bata cu una din circuit.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2010, 10:30 pm

Costul foarte mare vine (printre altele) tocmai din faptul ca trebuie respectate niste criterii foarte stricte apropo de apropierea fata de modelul de serie. Orice grease monkey poate indesa un V8 sub capota unui BMW ca sa-l duca la 400-500 de cai, mult mai scump e sa duci un motor de 2 litri la 340 de cai putere cand mai ai si restrictie la diametrul intake-ului la 34 de milimetri.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian25 pe Ianuarie 23rd, 2010, 11:29 pm

una e un v6 de serie, si alta e un v6 de 350 cai, sa fim seriosi, nici o dacia stock nu va iesi din fabrica cu 350 cai, in vecii vecilor, iar legat de 60% stock, in ultimul link se mentioneaza undeva caroserie de fibra de sticla, deci cum a mai zis cineva, poate doar din covorase, maciuca schimbatotului si vopsea sa scoata cei 60 %, plus ca nu vad la o masina de serie, mai ales la dacia, sa aiba 4 roti motrice, ceea ce inseamna o GRAMADA de modificari in plus
adrian25
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 24th, 2010, 2:22 am

Sa-ti pun cateva poze cu bobeta mea albastra din garaj (recunosc, asta-i din ciclul unii au vrut-o, altii au avut-o :D ), ca sa-ti dai seama cu cine te contrazici pe teme de-astea? :lol: Tocmai schimb patru axe cu came sa mai castig vreo 50 cp :D .

Dacia Duster este un SUV, are 4x4 de serie. Evident ca la aia cu care concureaza Alain Prost ai alt diferential (mai mult ca sigur autoblocant), probabil cu totul alte sincroane prin cutia de viteze etc.

Repet insa, masina de curse este in mare parte bazata pe cea de serie. La pariu ca are acelasi bloc motor, de pilda. Idem caroseria. De fibra de sticla la aia de curse sunt repere precum aripile, capota samd, pentru a mai castiga niste kilograme.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Ianuarie 24th, 2010, 4:13 am

Ce giucalie cu motor in V ai in garaj hmm ?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 24th, 2010, 11:23 am

Bobeta albastra, vrumm-vrummm :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Ianuarie 25th, 2010, 2:02 am

Gerula scrie:Bobeta albastra, vrumm-vrummm :lol: .
....Are legatura cu TopGear ? :lol: :lol: :lol: ..
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 25th, 2010, 11:01 am

Doar in visele lui cele mai salbatice :lol: :lol: :lol: .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Crasma pescarilor