Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

Mesajde Gerula pe Ianuarie 21st, 2011, 10:39 pm

http://www.imdb.com/title/tt1646958/

Este vorba despre un film cvasi-documentar, realizat cu imagini de arhiva. Vazandu-l pe Ceasuescu in 1967 cum vorbea despre reunificarea Germaniei si despre "plecarea soldatilor americani din europa, precum si retragerea tuturor trupelor straine pe teritoriul lor national" (aluzie mai mult decat stravezie la trupele sovietice) intelegi perfect cum a fost posibil ca regimul unui taran incult sa ajunga la un moment dat destul de popular in Romania.

Recomand vizionarea doar celor capabili sa se gandeasca sine ira et studio la trecut. Alminteri se poate lasa cu cresteri serioase de tensiune. Filmul nu e omagial, ba chiar e neasteptat de neutru ca ton, dar sunt momente in care Ceausescu iese destul de bine.

Cine l-a mai vazut?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

Mesajde BygDaddy pe Ianuarie 21st, 2011, 10:45 pm

daca mi se poate permite un comentariu destul de dur:langa ceasca mai trebuiau sa fie cateva sute de acoliti si poate azi traiam mai bine!

PS nu am vazut filmul si nici nu am de gand sa imi pierd nici o secunda din viata documentandu-ma despre un regim comunist.cel putin nu acuma.poate cand o sa fiu la pensie dar sper sa nu mai stiu sa vorbesc romaneste pana atunci :evil:
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Re: Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

Mesajde Gerula pe Ianuarie 21st, 2011, 10:59 pm

Partea cu acolitii e discutabila doar in sensul ca nu cei din imediata apropiere (Dinca, Postelnicu etc) s-au dovedit a fi cei mai periculosi. Cine stia in 1989 cine-i Voiculescu? Aia de pe la Dunarea, atat.

In rest insa, nu trebuie ignorata sau subapreciata importanta lectiilor istoriei. Numai sa vezi ce coada era la catafalcul lui Dej si cum venisera oamenii cu copiii, cu ochii in lacrimi etc :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Crasma pescarilor