A inceput CM de Rugby !

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

A inceput CM de Rugby !

Mesajde Gerula pe Septembrie 9th, 2011, 12:56 pm

Cupa Mondiala la Rugby, care se desfasoara in Noua Zeelanda, a debutat azi cu meciul dintre tara gazda si Tonga, incheiat cu 41-10. Neo-zeelandezii si-au facut jocul obisnuit pe trei sferturi si au castigat fara emotii, dar pe inaintare au fost realmente ridiculizati de tongolezi, care le-au marcat un eseu dupa nspe fixari si dupa ce neo-zeelandezii fusesera penalizati cu doua lovituri de pedeapsa si una indirecta la aceeasi faza :lol: (de fiecare data tongolezii alegand gramda, spre disperarea neo-zeelandezilor, care parca se rugau sa dea arbitrul odata eseu de penalitate :lol: ).
Parerea mea e ca Noua Zeelanda a aratat o slabiciune grava si va avea mari probleme cu echipele care ii pot rezista pe trei sferturi (nu era cazul celor din Tonga), gen Australia sau Africa de Sud, si care o pot domina pe inaintare.

Mai e cineva de pe forum interesat de rugby? :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: A inceput CM de Rugby !

Mesajde Trentea pe Septembrie 9th, 2011, 2:21 pm

Imi place rugby inca din anii '70, cand Romania se apropia cat de cat de echipele din turneul celor 5 natiuni (pe atunci). Cu Italia nu prea aveam probleme, am batut si Franta, am scos scoruri stranse cu cele din UK. Acum tremuram la meciurile cu Georgia, Rusia sau Portugalia.

Fiul meu a fost special la CM din Franta, pentru jocul Romaniei cu Noua Zeelanda. Dupa ce Romania a inscris eseul, toti suporterii NZ s-au ridicat in picioare si au aplaudat reusita. Dupa meci au mers la un bar din apropiere, romani si neo zeelandezi deopotriva, iar berea a curs in valuri pana spre dimineata.

Sincer, mi-e greu sa cred ca Romania nu va fi codasa grupei.
Eu vad Australia ca principala favorita anul acesta. Si nu cred ca Europa mai poate castiga titlul la antipozi, cum a facut-o Anglia candva, prin lovituri de pedeapsa. Argentina, frumoasa echipa de acum 4 ani, poate ajunge pe podium cu ceva noroc.
Trentea
membru nou

Locaţie: Barcelona

Mesajde didel_pro pe Septembrie 9th, 2011, 3:21 pm

Da, rugbiul este c am ca pescuitul pentru mine.L am practicat (competitional) 11 ani(6 ani in A si 5 in B).In anii 70 atunci cind le dadeam la italieni 60 de puncte,Spania,Portugalia si cei din est nu existau in acest sport(am fost, la un "virf de ac" sa intram in turneul celor 5,acum 6, cu Italia).
Nu vad sa fie cineva "favorita"!
Sper, sa cistigam cu Georgia.
...cele bune...
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 9th, 2011, 6:38 pm

Meciul nostru cu Scotia e in noaptea asta, la 4 dimineata ora Romaniei :D

Cine se uita?
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Septembrie 10th, 2011, 3:53 am

Eu.Putea sa fie 22-20,daca "placam"(cum,placam noi in vremurile bune) si nu ratam loviturile de picior.Jucam bine pentru inceput.sper sa continuam tot asa.
ps contrar comentatorilor,arbitrul este "englez"!!...cele bune...Hai ROMANIA .
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Septembrie 10th, 2011, 4:57 am

A fost 34-24.A fost un meci frumos."benzina", lipsa, de luciditate, a meciurilor "tari" si nu in ultimul rind, valoarea scotienilor a facut "scorul"!
"this is",vorba unui roman de la tara.Eu cred, ca ROMANIA va tine steagul sus la aceasta "cupa mondiala"! HAI ROMANIA!...cele bune
ps cind am condus (parerea mea),englezul,a "tras"usor,cu "vecinii".
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 10th, 2011, 9:57 am

Ne-am inecat ca tiganul la mal. Dupa un inceput foarte slab, am revenit in meci cu un eseu marcat pe finalul primei reprize si apoi am controlat foarte bine primele 27 de minute din repriza secunda. Cu 13 minute inainte de final conduceam 24-21 si am "reusit" performanta sa pierdem cu 34-24, ratand pana si punctul bonus pentru defensiva (care se da daca pierzi la mai putin de 7 puncte).

Finalul a fost catastrofal, in vreme ce scotienii dadeau totul noi ne aparam haotic, fara nici un orizont. Ai zice ca echipa se speriase de sansa unei victorii istorice cu Scotia. in minutul 73 inca era 24-24...

Dupa parerea mea si Gontineac a gresit, chiar daca rezervele nu sunt la nivelul titularilor, trebuiau facute cateva schimbari, bagati oameni odihniti care sa poata rezista mai lucid in fata iuresului de final al scotienilor.

De la meciul cu Argentina nu avem ce astepta, la cate placaje am ratat cu scotienii, care sunt destul de greoi, e clar ca o echipa care joaca bine pe trei sferturi ne calca in picioare. Eu zic ca putem face un meci bun cu Anglia si, daca jucam macar ca azi dimineata, ar trebui sa batem Georgia.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Septembrie 10th, 2011, 12:26 pm

Anglia-Argentina 13-9.Meci de mare angajament ..si atit."Pumele" nu mai sunt ca in urma cu 4-5 ani,iar Anglia nu trece printr o perioada fasta.Asa cum sau prezentat astazi sunt abordabili.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 10th, 2011, 1:23 pm

Ti-ai facut o impresie gresita, zic eu :D . Joci cat de bine te lasa adversarul si, in plus, turneul final e lung iar echipele care gandesc cu bataie lunga isi cam organizeaza pregatirea incat sa atinga varful de forma mai prin octombrie :) .

Dincolo de asta, Anglia a facut un meci abject, presarat nu numai cu un antijoc tipic pentru ei ci si cu brutalitati totalmente nesportive. Argentina l-a pierdut in felul asta pe capitanul Contepomi prin minutul 20 si totusi a continuat sa domine Anglia pana prin minutul 65, cand, dupa multiple accientari cauzate de genunchi luati in cap samd a iesit si Mario Ledesma, practic sufletul gramezii argentiniene. Din momentul ala Anglia a devenit superioara pe inaintare si a facut ce stie ea mai bine.

Mai remarca o chestie, si anume ca Wilkinson a prins probabil cel mai slab meci al sau la un turneu final. Daca marca in nota lui obisnuita scorul ar fi fost ceva gen 25-9. Si la capitolul asta accidentarea lui Contepomi i-a costat rau pe argentinieni, pustiul ala care a preluat rolul de transformer fiind vai de capul lui.

Ramane de vazut daca medicii argentinienilor vor reusi sa-i "repare" pe titulari pana la meciul cu noi. Daca intra pe teren in formula cu care au incheiat meciul cu Anglia am putea face un meci bun, desi cred ca nu se pune problema castigatoarei.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Septembrie 10th, 2011, 6:41 pm

Atunci cind valorile sunt egale ,da. Insa aici este vorba de Anglia si de un fel de Romania de acum 30 de ani(rugbyul nu este fotbal si "romantismul" se plateste). Loturile, sunt (cred eu) sensibil egale(nu cred ca se vor mai da 70-80 de puncte),iar valoarea unei echipe nu sta intr un om ( Ledesma,Wilkinson,chiar daca uneori ei fac diferenta),ci in echipa.Fiecare echipa are un lot de 30-35 de jucatori,iar accidentarile in general sunt de o zi,doua,vei vedea.
ps cu gramezile lor,este o piine de mincat pentru noi(asta, daca placajele, vor merge mai bine pe trei sferturi).
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 11th, 2011, 9:29 am

Cum era de asteptat, Australia a dezmembrat Italia ( 32-6) .Pe o ploaie zdravana, italienii au intrat pe teren cu multa ambitie si numai o interventie de exceptie a uverturii Quade Cooper a facut ca macaronarii sa rateze un eseu in debutul meciului. Pe urma insa prima repriza a devenit o lupta surda, punctata de cate doua lovituri de pedeapsa de fiecare parte, scor la pauza 6-6. Si cam acolo s-a terminat meciul bun facut de italieni, pentru ca au mai rezistat 8 minute in repriza a doua si apoi australienii i-au calcat literalmente in picioare. Patru eseuri, punctul bonus ofensiv pentru AUstralia, ura si la revedere.

Apropo de ce zicea un sumbru dobitoc despre noroi samd, ploaia incredibila de la meci n-a facut gazonul sa cedeze nici un pic :D

Irlanda-SUA inca se joaca, la pauza era 10-0 ( o lovitura de pedeapsa plus un eseu transformat pentru irlandezi). Ploaia a devenit torentiala, gazonul neo-zeelandez e tot verde si frumos :D .

Urmeaza Africa de Sud cu Tara Galilor, un care poate acum 30 de ani ar fi fost disputat. Acum cred ca va fi interesant doar pentru a "lua pulsul" sud-africanilor, dar cine stie, poate fac galezii meciul vietii :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 12th, 2011, 3:20 pm

Saracii galezi au vrut sa-mi demonstreze ca gresesc, dar pana la urma au patit cu Africa de Sud cam ce-am patit noi cu Scotia. Tot asa, au inceput meciul slab, s-au vazut condusi la un eseu diferenta, au revenit eroic si prin minutul 58 au preluat conducerea. Tot ca in cazul nostru, echipa mai bine cotata a revenit si a marcat eseu.

Diferenta, care arata si de ce noi suntem asa de jos in momentul asta, a fost facuta de mentalitate: dupa ce Africa de Sud a revenit si a intors din nou meciul, galezii au luptat din rasputeri si au avut la un moment dat sansa de a prelua din nou conducerea, intai cu o tentativa de drop si apoi cu o lovitura de pedeapsa acordata cu mare larghete de arbitrul englez. Au ratat insa, si apoi sud-africanii i-au tinut in 22-ul propriu pana s-a terminat meciul.

Acum e pauza pana miercuri cand incepe a doua serie de meciuri din grupe.

Una peste alta, am vazut cateva meciuri foarte reusite inca de la inceput (Romania-Scotia, Noua Zeelanda-Tonga, Africa de Sud - Tara Galilor, chiar si Australia- Italia pana la un punct. Am scapat meciul Frantei cu Japonia dar am prins rezumatul la o televiziune australiana prin satelit :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 12th, 2011, 4:43 pm

P.S. Faptul ca TVR nu a cumparat drepturile de transmisie pentru CM de rugby, desi da banii pe toate porcariile, mi se pare incalificabil.
Gerula
Site Admin

Mesajde Trentea pe Septembrie 12th, 2011, 8:09 pm

Senzatia mea este ca echipele "mici" isi vor vinde scump pielea la acest C.M., cel putin prin prisma rezultatelor de pana acum.
Bine ar fi sa producem surpriza grupei!
Trentea
membru nou

Mesajde Gerula pe Septembrie 12th, 2011, 8:28 pm

Eu cred ca ar fi mare lucru si daca batem Georgia, care ne-a batut mar in preliminarii, atat acasa cat si in deplasare.

Pacat ca am scapat din mana victoria cu Scotia, dar vazand ce-au patit si galezii mi-e clar ca ar fi fost un accident sa reusim sa rezistam pana la final. Ca sa faci fata 80 de minute in conditiile in care schimbarile disponibile sunt foarte generoase (doi jucatori de linia intai plus cinci jucatori de pe oricare alte posturi, in total sapte schimbari) trebuie sa ai rezerve la nivelul titularilor.

La noi, cand iese un jucator care evolueaza de 7-8 ani in Franta si intra unul care joaca la vreo echipa din campionatul intern, se vede cumplit de clar diferenta in 90% din cazuri. Situatia e similara cam la toate echipele care nu fac parte din turneul celor 6 natiuni sau din noul Four Nations (de anul viitor intra si Argentina in TriNations) din emisfera sudica. De-aia o multime de echipe mici vor face fata pana prin minutul 60 si apoi se vor prabusi in fata echipelor mari, care au rezerve la nivelul titularilor.

Sunt foarte curios sa-i vad pe Fiji si Samoa ce-o sa faca cu Tara Galilor, in grupa aia se pot intampla multe. Am o banuiala ca punctul bonus defensiv luat de galezi dupa meciul cu Africa de Sud va conta in stabilirea echipei de pe locul 2.

Grupele A si C mi se par extrem de clare, NZ si Franta respectiv Australia si Irlanda vor merge mai departe fara emotii, ramane doar sa vedem daca francezii reusesc sau nu surpriza in fata gazdelor. La noi in grupa B se poate intampla orice intre Anglia, Scotia si Argentina, mai ales daca Wilkinson nu revine repede la forma care l-a consacrat. In grupa D nu vad ca Africa de Sud sa se incurce cu Fiji sau Samoa, dar nu se poate spune acelasi lucru despre galezi. Desi au aratat o forma excelenta in primul meci, astia o comit cand le e lumea mai draga.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 14th, 2011, 12:00 am

Miercuri dimineata (adica peste cateva ore :D ) se joaca urmatoarele meciuri (ora de start este ora Romaniei)

Samoa - Namibia (grupa D) 5.30 AM

Tonga - Canada (grupa A) 8 AM

Scotia - Georgia (Grupa B) 10.30

Meciul Scotiei cu Georgia ne intereseaza din mai multe puncte de vedere, in primul rand ca sa le luam pulsul georgienilor intr-un meci cu un adversar care a fost departe de a ne surclasa. In al doilea rand, daca ne gandim strict la locul 4, ar fi important ca Georgia sa nu ia vreun punct bonus (defensiv sau ofensiv). Si, in al treilea rand, daca Scotia ia si din meciul asta punctul bonus ofensiv, cred ca se aduna norii pentru o furtuna serioasa in meciul Anglia - Scotia :D . Din perspectiva asta mi se pare foarte important ca englezii sa nu se detaseze de scotieni in clasament cu bonusuri luate contra Georgiei si Romaniei, ca sa nu aiba si varianta unui egal obtinut la modul taca-taca din lovituri de pedeapsa.

Scotia - Georgia se si televizeaza la noi, pe Digi Sport 1.
Gerula
Site Admin

Mesajde Trentea pe Septembrie 14th, 2011, 5:03 pm

Scotia a invins greu Georgia cu 15-6. Se anunta meciuri echilibrate in grupa noastra...
Trentea
membru nou

Mesajde Gerula pe Septembrie 14th, 2011, 6:37 pm

Am vazut meciul, diferenta a fost mult mai mare decat o arata scorul. Georgia nu a pus nici o clipa Scotia in pericol, si asta in conditiile in care, din cauza ploii, scotienii nu au putut ataca pe trei sferturi asa cum au facut-o cu noi.

Mai mult decat atat, pe inaintare georgienii au intrat ca leii pe teren dar dupa vreo 30 de minute erau deja mielusei. Mie Georgia mi s-a parut o echipa cu un joc primitiv, bazat pe intimidare si pe foarte multe neregularitati comise intentionat. Daca jucam cu ei asa cum am facut-o cu Scotia nu vad cum am putea avea probleme. Singura intrebare este daca putem juca constant asa de bine, sau a fost doar un accident...
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 16th, 2011, 12:28 pm

Ieri americanii i-au batut pe rusi 13-6 inr-un meci animat mai degraba de dorinta de a evita lingura de lemn decat de orgolii politice. Iar azi Noua Zeelanda a desfiintat Japonia, marcand 13 eseuri (scor final 83-7)

Maine de la 6.30 e meciul nostru cu Argentina. In 7 meciuri oficiale contra argentinienilor n-am reusit pana acum nici macar un egal, ramane sa vedem daca reusim maine sa spargem gheata. Prognoza meteo anunta ploaie torentiala la Invercargill la ora meciului.

HAI ROMANIA! :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 17th, 2011, 7:22 am

Gerula scrie: De la meciul cu Argentina nu avem ce astepta, la cate placaje am ratat cu scotienii, care sunt destul de greoi, e clar ca o echipa care joaca bine pe trei sferturi ne calca in picioare. Eu zic ca putem face un meci bun cu Anglia si, daca jucam macar ca azi dimineata, ar trebui sa batem Georgia.

Din pacate am nimerit-o la fix :(
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Crasma pescarilor