A inceput CM de Rugby !

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Re: A inceput CM de Rugby !

Mesajde Gerula pe Septembrie 18th, 2011, 1:30 am

Uriasa surpriza in grupa C, unde Iralnda a batut Australia cu 15-6, in principal gratie unei determinari cum rar am vazut, chiar si la acest nivel.

Jos palaria in fata irlandezilor, nimeni nu le dadea nici o sansa. Ramane de vazut ce vor face in semifinale, asta daca nu care cumva Africa de Sud nu va tranti vreun meci ca sa evite Australia in sferturi. Dar nu-i vad pe sud-africani facand chestii de-astea, mai ales ca au batut deja (la limita) Tara Galilor, si i-ar rade toata lumea daca s-ar lasa batuti de Samoa. Asta mai ales dupa ce au spulberat azi pe Fiji cu 49-3 :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde didel_pro pe Septembrie 18th, 2011, 5:59 am

Am vazut si eu acum in reluare.Meci de mare angajament si la cum a decurs nu mi se pare o surpriza. Profesionismul, a adus in rugby un plus de valoare, valoare, care o aduc "banii".Ce mi se pare esential,este ca, frumusetea si nobletea, acestui sport nu sa schimbat cu nimic. Incrincenare,spirit de sacrificiu si toate celelalte, care nu se vad, in multe sporturi.
Acum la ora 9 Anglia-Georgia.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 18th, 2011, 10:33 am

La cum a decurs meciul nu e o supriza, dar Irlanda nu mai batuse niciodata Australia la o Cupa Mondiala si vorba aia, s-au intalnit de destule ori. E drept insa ca ultimul meci fusese castigat de Australia la un punct.
Irlandezii puteau sa castige chiar mai detasat, dar au scapat printre degete ocazia unui eseu, la o interceptie in penultimul minut de joc.

Azi Anglia a calcat Georgia in picioare, dar nimeni nu se astepta la altceva. Englezii au dat cinci eseuri pe treisferturi, probabil mai multe decat marcheaza in mod normal in felul asta la o Cupa Mondiala :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 20th, 2011, 12:48 pm

Italia - Rusia 53-17. Bat si macaronarii pe cine pot :lol: :lol: :lol:

Trist e insa ca rusii ne-au cam tot batut pe noi in ultima vreme pe unde ne-au prins...
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 23rd, 2011, 12:52 pm

Va vine sau nu sa credeti, jucam cu rezervele cu Anglia :lol: :lol: :lol:

Asta pentru ca ne menajam titularii pentru meciul cu Georgia. Va spun sincer ca mi se pare o chestie absolut rusinoasa, pana si falitii aia din Luxemburg intra pe teren la fotbal cu gandul ca mingea e rotunda si toti jucatorii au numai doua picioare, indiferent cat de buni ar fi. Dupa mintea mea mai bine faci un meci bun cu Anglia, iti depasesti conditia si peirzi cu ceva gen 30-12, dupa care pierzi si cu Georgia pe fondul oboselii/accidentarilor, decat sa pierzi la 100 de puncte cu Anglia si sa bati Georgia la mare lupta. Ce mama naibii, nu se da nici un premiu pentru penultimul loc in grupa. Penibila decizie...
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Septembrie 28th, 2011, 5:27 pm

Daca s ar da ,l am luat. Meci foarte slab, dtpdv,ne au batut pe "gramada",punctul nostru "forte". Georgienii,erau o echipa de 'Intins' pe trei sferturi,dar...!?,asta este. In rest rezultate normale.(poate numai Argentina- Scotia, a fost altfel..).
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 29th, 2011, 10:26 am

N-am vrut sa mai scriu despre rusinea din meciul cu Anglia pana la meciul cu Georgia, si dupa meciul cu Georgia n-am mai avut chef sa scriu deloc :lol: :lol: :lol:

In lloc sa jucam cu Anglia cu cea mai buna echipa si sa incercam sa facem un meci mare, am inceput cu rezervele, ca de, ne pastram pentru derby-ul suferintei cu Georgia :lol: :lol: :lol: . Cand am vazut ca se ingroasa gluma si ca riscam la luam scorul competitiei, au intrat si titularii, dar era prea tarziu, deja luasem un vagon de eseuri.

Buun, si dupa rusinea asta pe care ne-am programat-o singuri, n-am fost in stare nici o secunda sa dam impresia ca am putea castiga meciul cu Georgia. Normal ca georgienii erau de intins pe trei sferturi, numai ca noi avem cele mai slabe trei sferturi de la acest turneu final :lol: :lol: :lol: . In gramada am dominat noi la incepututl meciului, dar usor-usor au inceput tot ei sa se impuna si acolo, cu rezultatul care s-a vazut. In plus, ne-a costat si imprecizia transformerului. Pe scurt, in momentul asta suntem vai de capul nostru. Avem o inaintare bunisoara dar care nu poate da peste cap inaintarea vreunei echipe din prinele 15 din clasamentul IRB, si in rest suntem zero barat. In conditiile astea orice echipa din primele 10 ne desfiinteaza pe trei sferturi, fara efort (cum s-a intamplat in meciul cu Argentina, de pilda).

Ce m-a surprins mult mai tare decat prestatia noastra din meciurile cu Anglia si Georgia a fost arbitrajul de la meciul dintre Noua Zeelanda si Franta. Francezii au inceput excelent si arbitrul irlandez le-a refuzat doua lovituri de pedeapsa clare ca lumina zilei (la una dintre ele trebuia dat si cartonas galben unui neo-zeelandez, pentru placaj in aer). Pe urma Noua Zeelanda a dat eseu la primul pas facut in jumatatea franceza, francezii au cazut psihic si au mai luat rapid doua eseuri asa, in joaca, dupa care tot meciul a fost o lupta surda in care cele doua echipe au mers cap la cap. Pana prin minutul 60, cand a devenit clar ca francezii nu mai pot intoarce partida, arbitrajul a fost intr-o singura directie, pe alocuri grotesc de partinitor.

Daca francezii primeau lovitura aia de pedeapsa la 5 m de terenul de tinta la scorul de 0-0 si marcau eseu meciul ar fi fost crunt de tot. Nu m-as fi asteptat sa vad arbitraje de-astea la acest nivel... Si nu cred ca NZ poate pierde trofeul daca este arbitrata asa.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 1st, 2011, 6:09 pm

Dupa acest turneu final ar trebui sa se spuna "te-ai inecat ca scotianul la mal" :o

Scotia a jucat admirabil si cu Argentina si cu Anglia, a controlat cele doua meciuri pe aproape toata durata lor si a pierdut in amandoua in urma unor eseuri primite in minutul 77. Cu alte cuvinte, le-au lipsit cate 3 minute pe meci ca sa castige grupa cu patru victorii din patru posibile, iar acum pleaca acasa.

Incredibil in ce lipsa de forma e Johnny Wilkinson, era pur si simplu sa-i ingroape pe englezi. Sunt curios daca il mai folosesc cu Franta in sferturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 2nd, 2011, 3:55 pm

S-a terminat si faza grupelor, week-endul viitor sunt sferturile de finala.

Ramane uriasa surpriza reusita de Tonga, care a invins Franta cu 19-14 dar nu a mers in sferturi din cauza ca pierduse meciul cu Canada :roll: . Bine, e foarte posibil ca francezii, stiindu-se oricum calificati, sa fi jucat la misto ca sa-i bage in ceata pe englezi si ca sa se menajeze pentru confruntarea din sferturi. Nu am vazut meciul asa ca nu ma pot pronunta, iar dintr-un rezumat nu-ti prea poti face o idee daca s-a jucat serios sau nu.

Irlanda a fost realmente impresionanta in repriza a doua cu Italia, si are sanse bunicele sa faca o mare performanta. Ramane de vazut daca nu cumva, cu gandul la semifinala, nu-i vor lua cam de sus pe galezi in sferturi, chestie care ar putea sa-i coste.

Africa de Sud - Australia e un meci deschis oricarui rezultat, dar australienii au avantajul faptului ca joaca pe un fus orar apropiat de al lor. Oricum insa, nu se poate da un pronostic.

In fine, Noua Zeelanda - Argentina ar trebui sa fie la discretia gazdelor, chiar daca arbitrul nu se va face de ras ca la meciul NZ vs Franta.

Romania ramane cu o participare rusinoasa, din care singurul punct pozitiv este prestatia buna din meciul cu Scotia. Care Scotie este de foarte departe cea mai buna echipa care nu s-a calificat in sferturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 8th, 2011, 1:00 pm

Gata, am scapat de Anglia, cea mai odioasa echipa din istoria rugbyului, nu mai am nici o pretentie de la acest CM :D :D :D

Meci magnific facut de francezi, a caror determinare a facut ca incapacitatea englezilor de a juca (impotriva unui adversar de valoare) orice altceva decat sinistra lor combinatie gramada+sut sa devina evidenta. In plus, tot respectul pentru inteligenta cu care francezii au stiut sa evite comiterea de infractiuni in propria jumatate, ca sa nu-i dea ocazia lui Wilkinson sa-i execute.

Din pacate pentru irlandezi, am nimerit-o la fix cand am scris

Gerula scrie: Irlanda a fost realmente impresionanta in repriza a doua cu Italia, si are sanse bunicele sa faca o mare performanta. Ramane de vazut daca nu cumva, cu gandul la semifinala, nu-i vor lua cam de sus pe galezi in sferturi, chestie care ar putea sa-i coste.

Acum ramane de vazut daca nu vor face si francezii aceeasi gafa ca irlandezii :lol: . Ar fi tare sa-i vedem pe galezi in finala, cred ca nici componentii echipei n-ar fi pariat o para chioara pe o asemenea performanta inainte de inceperea turneului :D

Maine de la 8 e super-meciul Australia - Africa de Sud :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Trentea pe Octombrie 10th, 2011, 12:59 pm

Dupa ce Australia a invins Africa de Sud, n-ar fi de mirare sa vedem o finala Australia - Franta. Ambele echipe sunt in revenire de forma.
Trentea
membru nou

Locaţie: Barcelona

Mesajde Gerula pe Octombrie 10th, 2011, 1:16 pm

Nu e imposibil, doar foarte improbabil. :D

Australia a invins cam cum fac italienii la fotbal, adica la ciupeala, practic i-au buzunarit pe sud-africani de victorie :lol: Mi-e greu sa cred ca o sa tina figura si cu Noua Zeelanda, care este deja pusa in garda, dupa patania sud-africanilor, care au dominat copios meciul ca sa piarda bizar, oarecum si pe mana arbitrului.

Eu zic ca in semifinala NZ vs Australia avem o favorita certa, tara gazda. In schimb, meciul Franta - Tara Galilor e deschis absolut oricarui rezultat. Galezii stiu ca alta sansa ca asta n-o sa mai vada in urmatorii 30 de ani iar Franta nu e un adversar inabordabil pentru ei. Pe de alta parte, francezii au fantezie pe trei sferturi, si pot destabiliza apararea galeza.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Octombrie 15th, 2011, 7:59 am

Si,astazi si miine semifinalele. Eu vad o finala, Irlanda-Noua Zeelanda !(asta, desi jocul pe trei-sferturi al francezilor,a fost cel mai bun).
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 15th, 2011, 9:24 am

Pacat ca Irlanda a fost eliminata in sferturi de Tara Galilor :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Octombrie 15th, 2011, 10:51 am

Sti,"gura pacatosului....",dar poate "rosii ",vor face surpriza,chiar si cu un om mai putin.
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 15th, 2011, 11:55 am

Au fost la un pas :D

Taras-grapis francezii au ajuns in finala, dupa un "match de la souffrance" :lol: in care galezii (aflati in 14 din minutul 20!) i-au dominat pe alocuri copios. Scorul la eseuri 1-0 pentru Tara Galilor, dar scorul partidei a fost 9-8 pentru Franta. Practic galezii au pierdut meciul, nu francezii l-au castigat. Brutalitatea absolut inutila din minutul 20 i-a costat un om eliminat, iar cele doua ratari din repriza a doua (transformarea eseului si lovitura de pedeapsa primita gratis de la arbitru in minutul 77) i-au curatat.

Fiind in Franta am vazut meciul pe TF-1, iar comentatorii mai aveau un pic si faceau atac cerebral :lol: cand arbitrul a indicat lovitura de pedeapsa pentru galezi in minutul 77. N-are rost sa va zic ce-a fost cand lovitura trimisa de Halfpenny (ce nume :lol: ) din zona punctului de la centrul terenului a parut pana in ultima clipa ca se duce bine :lol: :lol: :lol:

Una peste alta, cam singura echipa de pe aceasta parte a tabloului care care poate face supriza cu Noua Zeelanda a ajuns in finala :D . Asteptam cu interes meciul de maine dintre Australia si NZ, adica o clasica disputa intre o aparare de fier si un atac devastator :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 16th, 2011, 3:02 pm

Gata, am scapat si de Australia. Mare pacat ca sud-africanii i-au lasat pe australieni sa le ciordeasca victoria, un meci SA vs NZ ar fi fost MULT mai interesant. Asa, australienii au reeditat meciul ultradefensiv facut cu Africa de Sud, doar ca neo-zeelandezii, deja preveniti, n-au mai repetat greselile sud-africanilor si nu s-au mai lasat surprinsi. In plus, in loc sa se agate obsesiv de ideea eseului, cum au facut sud-africanii, au tras la bete orice lovitura cat de cat transformabila, cladind usor-usor un avantaj pe care Australia nu-l mai putea intoarce.

Asa ca vom avvea o finala cu o favorita certa (NZ) dar care intalneste echipa care i-a pus cele mai mari probleme la Cupa Mondiala in ultimii 15 ani. Ce-o mai fi vom vedea week-endul viitor, dar daca NZ castiga trofeul sunt convins ca se vor face multe glume pe seama faptului ca nu pot castiga competitia decat ca tara gazda si jucand meciul cu Franta (primul lor trofeu, din 1987, a fost castigat tot in aceste conditii :D )
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 23rd, 2011, 12:19 pm

Din pacate acest CM s-a incheiat cu o prestatie jenanta a Noii Zeelande, care, in fata unui adversar mult mai slab cotat (cel putin dupa prestatia jalnica a Frantei din faza grupelor), a jucat absolut penibil de prin minutul 60. Nu intamplator intreg stadionul a huiduit in ultimele 4-5 minute, ziceai ca joaca Anglia, nu Noua Zeelanda...

Respect pentru francezi, care si-au depasit mult conditia in acest meci si au ajuns la doar un punct de titlul mondial.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 25th, 2011, 10:09 am

Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Crasma pescarilor