N-am vrut sa mai scriu despre rusinea din meciul cu Anglia pana la meciul cu Georgia, si dupa meciul cu Georgia n-am mai avut chef sa scriu deloc
In lloc sa jucam cu Anglia cu cea mai buna echipa si sa incercam sa facem un meci mare, am inceput cu rezervele, ca de, ne pastram pentru derby-ul suferintei cu Georgia

. Cand am vazut ca se ingroasa gluma si ca riscam la luam scorul competitiei, au intrat si titularii, dar era prea tarziu, deja luasem un vagon de eseuri.
Buun, si dupa rusinea asta pe care ne-am programat-o singuri, n-am fost in stare nici o secunda sa dam impresia ca am putea castiga meciul cu Georgia. Normal ca georgienii erau de intins pe trei sferturi, numai ca noi avem cele mai slabe trei sferturi de la acest turneu final

. In gramada am dominat noi la incepututl meciului, dar usor-usor au inceput tot ei sa se impuna si acolo, cu rezultatul care s-a vazut. In plus, ne-a costat si imprecizia transformerului. Pe scurt, in momentul asta suntem vai de capul nostru. Avem o inaintare bunisoara dar care nu poate da peste cap inaintarea vreunei echipe din prinele 15 din clasamentul IRB, si in rest suntem zero barat. In conditiile astea orice echipa din primele 10 ne desfiinteaza pe trei sferturi, fara efort (cum s-a intamplat in meciul cu Argentina, de pilda).
Ce m-a surprins mult mai tare decat prestatia noastra din meciurile cu Anglia si Georgia a fost arbitrajul de la meciul dintre Noua Zeelanda si Franta. Francezii au inceput excelent si arbitrul irlandez le-a refuzat doua lovituri de pedeapsa clare ca lumina zilei (la una dintre ele trebuia dat si cartonas galben unui neo-zeelandez, pentru placaj in aer). Pe urma Noua Zeelanda a dat eseu la primul pas facut in jumatatea franceza, francezii au cazut psihic si au mai luat rapid doua eseuri asa, in joaca, dupa care tot meciul a fost o lupta surda in care cele doua echipe au mers cap la cap. Pana prin minutul 60, cand a devenit clar ca francezii nu mai pot intoarce partida, arbitrajul a fost intr-o singura directie, pe alocuri grotesc de partinitor.
Daca francezii primeau lovitura aia de pedeapsa la 5 m de terenul de tinta la scorul de 0-0 si marcau eseu meciul ar fi fost crunt de tot. Nu m-as fi asteptat sa vad arbitraje de-astea la acest nivel... Si nu cred ca NZ poate pierde trofeul daca este arbitrata asa.