Victorii romanesti (spinning si musca) la CM de pastrav

La rapitori si nu numai

Victorii romanesti (spinning si musca) la CM de pastrav

Mesajde Gerula pe August 16th, 2009, 12:02 pm

Anul acesta, traditionalul Vefsna Sea Trout Festival din Norvegia a fost extins si la spinning si botezat Cupa Mondiala.

"Bunicul" Eugen Cozma le-a dat o lectie astora mai tineri, castigand detasat sectiunea de spinning cu 19 puncte (urmatorii trei clasati au avut toti cate 13 puncte). Concursul a fost unul greu, doua manse de noapte, pescuit de pe mal in zone greu accesibile (din cate am inteles Spiac a cazut in apa) etc. Jos palaria cand mai poti face asa ceva la varsta asta!
De altfel, Eugen Cozma a fost de departe cel mai constant pescar roman din lotul de spinning deplasat in Laponia, avand si locul 7 in concursul de stiuca.

La Fly, Fernando Mihailescu a castigat si acest concurs (de retinut ca la fly au fost mult mai multi participanti decat la spinning, aceasta fiind sectiunea traditionala a concursului din Norvegia). Pe scurt, un fleac, i-a ciuruit :D :D :D .
Eu sunt curios cum era vazut pana acum omul asta in comunitatea muscarilor de la noi, cred ca la ora asta unii dintre aia care dadeau pe forumuri lectii de casting cu o mana plus un deget sau de lanseuri maccaroni samd isi cam musca mainile :lol: :lol: :lol:

Aveti aici toate clasamentele concursului http://www.vefsna.com/competition/result.html

La fly romanii au iesit bine si pe echipe.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Victorii romanesti (spinning si musca) la CM de pastrav

Mesajde Jedi pe August 16th, 2009, 2:05 pm

Fernando pare ca stie cum se prind pestii la fly , de tot cistiga .N-am auzit pe forumuri de el.Sau are vreun nick secret?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe August 16th, 2009, 7:41 pm

Nope, nu e pescar forumistic :D .

Mi se pare super-performanta sa castigi doua concursuri consecutiv, intre care unul la pastrav de mare, specie care la noi mai exista in zona romaneasca a Marii Negre doar in povestile pescaresti. Jos palaria.

Dar sincer, pe mine ma impresioneaza la fel de tare ce-a reusit Eugen Cozma "Bunicul" la varsta lui.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 19th, 2009, 2:38 pm

Vali, te-ai intors? Povesteste-ne cum a fost pe-acolo. :)
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe August 19th, 2009, 3:17 pm

uni are timp sa merge la peste :lol: alti pescuieste pe net :lol: :lol: :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 9:05 am

Sau nu :lol: :lol: :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe August 21st, 2009, 1:32 pm

Gerula scrie:Vali, te-ai intors? Povesteste-ne cum a fost pe-acolo. :)

Da ne-am intors sanatosi si asta e cel mai important.
Cit priveste victoria lui Eugen e de salutat in primul rind pt. ca sa pescuit in conditii diferite de ceea ce pescuim noi...2 manse de noapte (9,30-1,30)...de la 12 bezna totala ....pescuiam doar pe simt si pe reactie ....asa cum ai scris sa pescuit in conditii grele ,standurile nefiind echilibrate ,deci nu ofereau conditii egale concurentilor ...
Bunicu a avut sansa sa aibe la tragerea la sot a standurilor mult noroc ,prinzind 2 standuri care i-au oferit posibilitatea de-a pescui in tot standul si unde a avut numeroase prezentari ....in mansa a 3-a a pescuit intr-un stand in care am pescuit eu cu o noapte inainte si in care am avut 1 prezentare si un peste de masura prins ...
Cehul cu care era la bataie pt. locul 1 a prins in ultima mansa un stand sub o cascada unde a pescuit ca in vana (la fel ca Spiac )si a dat blank....
Important ramine faptul ca toti romanii din lotul extins au prins peste ,ceea ce dovedeste ca suntem capabili sa ne adaptam destul de repede conditiilor de orice fel ...
Aprecierile din partea celor prezenti fata de delegatia romaneasca au fost pe masura rezultatului....ceea ce trebuie sa ne bucure ...chiar daca de acasa acest concurs nu reprezenta mare lucru....
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 4:13 pm

Sincer, mie stilul asta de pescuit cu standuri mi-a semanat mereu a 6 din 49. Din punctul asta de vedere, formula competitionala de la noi e net superioara, cu conditia ca sectoarele sa fie facute cu cap.

De curiozitate, pana la urma care au fost criteriile de selectie ale lotului largit? Inteleg ca oricum concursurile erau Open, iar grupul lui Fernando a venit pe cont propriu, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe August 21st, 2009, 7:06 pm

In primul rind treaba cu standurile e o cerinta CIPS-FIPS,si chiar daca nu ar fi tot asa ar trebui procedat in cazul pescuitului de pe mal....altfel nu vad cum.
Treaba cu asa multi romani acolo e urmatoarea ....lotul AVP plus 3 ziaristi si cameramanul F&h la care ne-am lipit eu si Sofonea (pe bani proprii) e una ...Fernando ,Bimbi Ardeleanu cu sotiile plus cei 2 prieteni ai lor din Cimpina e alta ....iar Florin Negretu participa de vreo 3 ani pe cont propriu...bineinteles ca participa cine vrea ca-i Open....
Ne-am intilnit acolo fara sa stim unii de alti si am format o "delegatie" romaneasca numeroasa si chiar invidiata de toti ....cireasa de pe tort a fost ca Fernando a cistigat atit in Suedia cit si in Norvegia la fly,iar Adi Spiac si Eugen Cozma la spinn toti sub drapel romanesc ....ceea ce nu-i putin lucru ...cred ca ar trebui sa fim chiar mindrii de asta...parerea mea.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 11:08 pm

Pai toti care si-au exprimat pe-aici parerea chiar au fost. :D

Eu eram doar curios sa inteleg cum naibii a ajuns Sofonea sa faca parte din vreun lot national de pescuit :D . Si parca nici nu e chiar prima oara.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe August 22nd, 2009, 10:37 am

Adrian ,nici eu nici Arif si nici Misu Sofonea nu au facut parte din lot....noi am concurat individual ca doar asa cum sti concursurile sunt OPEN.
Daca observi nici pe media ,nici pe forumuri nu se prea fac referiri la noi ....ziaristi AVP si cameramanul F&H erau acolo pt. a scrie si filma despre ceea ce fac baietii din lot : Petre si Eugen German ,Spiac Adrian,Radu Ioan si Eugen Cozma ....
Nu stiu ce s-ar fi intimplat daca am fi cistigat careva dintre noi outsiderii :lol: :lol: :lol: .... iar eu chiar am avut sansa mea inaintea mansei a 3-a la concursul de pastrav fiind pe locul 3 la general. ;)
Bine ca sa terminat asa cu victorie romaneasca pe linie....
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 22nd, 2009, 7:17 pm

N-ai idee cat de mult mi-ar fi placut sa castigi tu, ajungea sa-mi imaginez moaca lui Mihai Vasilescu la aflarea vestii si radeam ca la cea mai tare comedie :lol: .

Pe mine m-a distrat ideea prezentei lui Mihai Sofonea la o competitie intitulata Cupa Mondiala. La data la care am participat eu la Rogojesti, omul asta avea pe putin 20 de concursuri de spinning la activ, si a terminat sub mine in clasament, desi a fost intr-o serie mult mai slaba decat a noastra, facea parte dintr-o echipa, mai pescuise pe balta aia etc. :lol: :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe August 24th, 2009, 1:16 pm

FELICITARI TUTUROR CONCURENTIOLOR ROMANI CE NE-AU REPREZENTAT IN ACESTE CONCURSURI CU ATAT MAI MULT CAT REZULTATELE SPUN CE AM SUSTINUT EU DE MULTA VREME SI ANUME CA PESCARII ROMANI NU SUNT MAI PREJOS DECAT PESCARII STRAINI!!!

Eu ca varsta sunt tot bunic de aceea in plus am mare consideratie fata de priceperea "bunicului" Cozma in pescuit,dovedind inca o data tuturor ca varsta e doar o cifra...

Rahat in traista si pe viitor "tutulor" concurentilor romani,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde masivu pe Octombrie 5th, 2009, 5:47 pm

mersi, nea jeane, din pacate, poate ne trebuia o mana "americana"... sau macar UN CREIER mai vestic, poate...luam mai multi, mai multe!
apropo nea jean, daca ajunge lotul in mexic, ai cum sa-ti faci timp sa imi oferi "o strangere de mana"? :D
e relativ aproape, am inteles...
mai vorbim
masivu
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Octombrie 6th, 2009, 8:25 pm

@Radu,

Ai dreptate e relativ aproape ,dar acest relativ aproape presupune f. multe mile diferenta si mai ales la cate se intampla in apropierea granitei si de o parte si alta nu m-as incumeta sa merg din pacate,desi as avea placerea sa intalnesc lotul Romaniei de spinning.

Rahat in traista!!

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit