Turneul de spinning de pe mal, lasat intentionat fara miza

La rapitori si nu numai

Turneul de spinning de pe mal, lasat intentionat fara miza

Mesajde Gerula pe Septembrie 27th, 2010, 11:36 am

Dupa scandalul imens provocat, in cadrul LRS (vezi detalii si aici), de intentia "bunicului" Cozma de a face (preferabil in cadrul LRS, dar daca asta se dovedea imposibil, chiar si in afara Ligii) un turneu de spinning de pe mal, s-a ajuns, dupa cum toti cei interesati probabil stiu, la o situatie tip "ca-n tren". In sensul ca LRS sustine, la nivel declarativ, organizarea unui campionat de spinning de pe mal in cadrul Ligii, dar nu face nimic pentru a ajuta aceasta initiativa. Ba, mai mult, face exact ce trebuie pentru a impiedica aparitia CN de spinning de pe mal :lol:

Despre ce este vorba? Foarte simplu, despre faptul ca s-a stabilit deja, oarecum pe sestache, ca o eventuala participare la CM de spinning de pe mal se va face tot cu lotul national rezultat in urma campionatului de spinning din barca. Cu alte cuvinte, un Campionat de spinning de pe mal n-ar mai avea, in momentul acesta, nici o miza. Ori, dupa cum s-a vazut si la Cupa Ligii din acest an, nici o miza = participare foarte mica.

Manevra facuta pentru impiedicarea aparitiei unui Campionat de spinning de pe mal este si 1. contraproductiva din punctul de vedere al reprezentarii internationale a Romaniei la concursurile de spinning, si 2. stupida din perspectiva dezvoltarii LRS.

1. A merge la CM de spinning de pe mal cu un lot rezultat in urma unui Campionat de spinning din barca e ca si cum ai duce echipa nationala de fotbal la CM de Futsal. Pe scurt, cea mai sigura cale de a lua bataia vietii la un sport totusi foarte asemenator cu cel pentru care ai facut echipa. Cine a vazut vreodata un meci de futsal stie de ce. Sigur, un pescar bun se descurca si de pe mal si din barca, la fel cum un fotbalist bun se descurca si in sala si pe teren. Dar la un CM nu te duci sa te descurci, te duci sa obtii un rezultat bun, rezultat care nu se poate obtine decat cu antrenament specific.

2. In conditiile in care si asa se aduna destui nori negri deasupra LRS, a mai provoca nemultumirea unor membri marcanti si cu asemenea manevre e din cale-afara de stupid. Nu cred ca trebuie sa spun mai multe...
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Turneul de spinning de pe mal, lasat intentionat fara miza

Mesajde vali136 pe Septembrie 27th, 2010, 1:17 pm

Gerula scrie:Dupa scandalul imens provocat, in cadrul LRS (vezi detalii si aici), de intentia "bunicului" Cozma de a face (preferabil in cadrul LRS, dar daca asta se dovedea imposibil, chiar si in afara Ligii) un turneu de spinning de pe mal, s-a ajuns, dupa cum toti cei interesati probabil stiu, la o situatie tip "ca-n tren". In sensul ca LRS sustine, la nivel declarativ, organizarea unui campionat de spinning de pe mal in cadrul Ligii, dar nu face nimic pentru a ajuta aceasta initiativa. Ba, mai mult, face exact ce trebuie pentru a impiedica aparitia CN de spinning de pe mal :lol:

Despre ce este vorba? Foarte simplu, despre faptul ca s-a stabilit deja, oarecum pe sestache, ca o eventuala participare la CM de spinning de pe mal se va face tot cu lotul national rezultat in urma campionatului de spinning din barca. Cu alte cuvinte, un Campionat de spinning de pe mal n-ar mai avea, in momentul acesta, nici o miza. Ori, dupa cum s-a vazut si la Cupa Ligii din acest an, nici o miza = participare foarte mica.

Manevra facuta pentru impiedicarea aparitiei unui Campionat de spinning de pe mal este si 1. contraproductiva din punctul de vedere al reprezentarii internationale a Romaniei la concursurile de spinning, si 2. stupida din perspectiva dezvoltarii LRS.

1. A merge la CM de spinning de pe mal cu un lot rezultat in urma unui Campionat de spinning din barca e ca si cum ai duce echipa nationala de fotbal la CM de Futsal. Pe scurt, cea mai sigura cale de a lua bataia vietii la un sport totusi foarte asemenator cu cel pentru care ai facut echipa. Cine a vazut vreodata un meci de futsal stie de ce. Sigur, un pescar bun se descurca si de pe mal si din barca, la fel cum un fotbalist bun se descurca si in sala si pe teren. Dar la un CM nu te duci sa te descurci, te duci sa obtii un rezultat bun, rezultat care nu se poate obtine decat cu antrenament specific.

2. In conditiile in care si asa se aduna destui nori negri deasupra LRS, a mai provoca nemultumirea unor membri marcanti si cu asemenea manevre e din cale-afara de stupid. Nu cred ca trebuie sa spun mai multe...

Adriane asteptam sa vad cind ai sa postezi ceva despre acest subiect dupa ce ai avut cu siguranta o discutie pe aceasta tema cu cel care TREBUIA anul acesta sa faca ceva in acest sens,ca doar de aceea a fost ales "sef" :lol: cu pescuitul de pe mal.....

Din pacate sa dovedit ca alegerea a fost total gresita ,nu de alta dar individul nu e in stare sa se lege la sireturi daramite sa duca la bun sfirsit un lucru organizatoric :oops: :oops:

Sunt convins ca ti-a turnat "gogosi" despre cum a vrut el sa faca si sa dreaga si tocmai presedintele ligii nu la sustinut sau poate chiar mai rau l-a incurcat....am auzit asta din gura lui cind la Minjesti beat fiind (starea lui naturala) mi-a varsat mie toate neinplinirile lui..

Inca odata se dovedeste ca e simplu sa zici ca faci si mult mai greu sa faci intradevar ceva ..."domnul" in cauza a crezut ca daca posteaza 1 singur anunt de intentie pe situl LRS ca doreste sa organizeze un concurs de pe mal lumea se va inghesui la casierie... :lol: :lol: :lol:

Fals ,poti sa-ti spun cu certitudine ca nu a existat la nivel de oras (Cluj) nici macar un singur afis macar intrunul dintre cele 10-15 magazine de pescuit care sa faca refereire la proiectul de pe mal...omul sa multumit sa posteze un regulament ,taxa si data desfasurarii doar pe situl LRS ....total gresit deoarece nu existau deloc premisele ca pescari de competitie(de barca) din cadrul LRS sa faca delpasarea pina la Cluj pt.
aceasta competitie.....in plus nu cred ca "proiectul mal" poate fi fiabil adresindu-te pescarilor din barca din multe motive ....lipsa de timp,bani, si chiar dorinta de-a concura intr-un alt fel decit pt. cel in care au investit.

Ceea ce iti spun aici sunt lucruri spuse de colegi din alte cluburi ale LRS care si-au pus eventual problema de-a participa sau nu ....

Singura reusita de-a tine totusi 1 etapa apartine colegilor de la Essox Bistrita ,care au reusit sa adune pe malul Sieului 12 participanti si unde din cauze multiple sau prins doar ..4 pesti .
Iti pot spune faptul ca au participat alti concurenti si numai din zonele apropiate sau limitrofe Bistritei,nici decum din alte judeta sau zone ale tarii....

Ramine insa laudabila realizarea celor de la Essox singura de altfel de pina acum si in AG. vom trage concluziile ce se impun ....
Nu e suficient sa ai intentii bune ,mai trebuie sa si poti .... dar ,poate de la anul LRS sa imputerniceasca oameni potriviti in a putea conduce si organiza pescuitul de pe mal ....si chiar sa fie in stare sa adune fondurile necesare deplasarii echipei de pe mal la competitiile din 2012.

Despre treaba cu stabilitul pe sestache e o mare gogorita ...si sti de ce? Pt. simplu motiv ca inca nu se stie care dintre competitii se vor tine in Italia si mai ales pt. care dintre ele LRS are buget. :oops: Conturile LRS din pacate nu sunt destul de pline ca sa ne putem permite sa sustinem 3 loturi pe cele 3 discipline ,barca ,bass si mal. Vom vedea la AG. ce si cum se stabileste.

P.S. Nici nu cred ca se poate pune problema ca la participarea redusa si doar cu 1 singura etapa (pilot) LRS poate trimite in 2011un lot in Italia pt. pescuitul de pe mal nici macar pe merituosii cistigatorii ai Cupei Essox.Sa-mi fie cu iertare. :oops:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 27th, 2010, 1:36 pm

Vali, n-ar trebui sa lasi meciurile personale pe care le ai cu "bunicul" Cozma sa-ti influenteze modul in care iti compui mesajele. Ai o functie, nu esti un simplu particular care are o problema cu cineva.

Dupa cum vezi, in mesajul meu nu apare nici urma de acuzatie la adresa ta, si nici Eugen Cozma n-a formulat vreuna in cursul discutiei pe care am avut-o cu el la targul AvP. In schimb, faptul ca s-a stabilit pe sestache ca, daca nu se merge la o competitie majora de spinning din barca, se va merge la CM de spinning de pe mal (cu lotul facut in urma unui turneu de spinning din barca! ) n-ar trebui sa-l negi, ca e deja de oarecare notorietate.

Ce spune Eugen Cozma este cat se poate de logic: un turneu de spining de pe mal nu are sanse cata vreme nu are nici o miza. Iar miza fireasca ar fi alcatuirea unui lot national care sa participe la CM de spinning de pe mal.

Problema cu aceasta formula fiind, evident, ca ar "canibaliza" actualul turneu AvP. Iar sforarii Gyorg si Tudose, cei care au legat Campionatul organizat de LRS de revista AvP mai tare decat era legat pe vremea cand acuzau din plin taman lucrul asta :lol: , nu au nici un interes ca un asemenea fenomen sa se produca.

Asta chiar daca, pe termen mediu si lung, existenta a doua loturi nationale de spinning (din barca si de pe mal) ar contribui, evident, la o mult mai buna reprezentare internationala a Romaniei in marile competitii de profil. Cum spuneam, analogia cu fotbalul si futsalul e cat se poate de logica, si poate fi inteleasa de oricine.

Iti spun foarte sincer ca, in functia pe care o ocupi, trebuie sa te poti detasa un pic de simpatiile sau antipatiile personale. Fa cum a facut Iliescu, care in al treilea mandat se purta ireprosabil cu toti aia care-l injurasera de mama focului, nu cum face basescu acum.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 27th, 2010, 3:48 pm

Adrian, eu nu sunt Iliescu si nici macar nu mai sunt dispus sa ignor toate "urarile de bine" adresate mie sau familiei mele ....sau adunat prea multe in acest an dinpartea asa zisilor "prieteni".

Nu am probleme personale cu nimeni cu atit mai putin cu indivizi care deformeaza sau spun adevarul doar pe jumatate ....

Colegul care trebuia sa se ocupe anul acesta de destinele pescuitului de pe mal a uitat sa mentioneze faptul ca AG. a LRS a hotarit ca in acest an sa se incerce o salba de 3-5 etape de pe mal ,tocmai pt a vedea interesul concurentilor ,implementarea regulamentului ,fiabilitatea lui ..etc.,lasind la o prte faptul ca regulamentul propus nu prea avea nici in clin nici in mineca cu cel folosit in competitiile CIPS-FIPS.

Regulamentul este mai mult decit ",mioritic"...dar daca se tineau concursurile din discutie poate isi gaseau scopul. :oops:

Ca nu sa reusit si mai ales de ce nu sa reusit poate vom afla la AG. din noiembrie cind vom face analiza anului 2010 din toate punctele de vedere.

A scoate in fata doar lipsa mizei ca sa-ti acoperi neputinta sau nepriceperea in a organiza ceva e o alta poveste ....se stia de la bun inceput ca AG. nu a aprobat si nici bugetat pt. 2010 concursurile de pe mal. Deci????

Daca s-ar fi tinut aceste 3-4 etape propuse si asumate de citeva cluburi si girate de catre coordonatorul proiectului ,poate puteam trage o concluzie mai aproape de adevar .....asa cu doar 1 etapa bifata nu prea cred ...

Principial si chiar normal este asa cum se zice ca e corect sa participe la competitiile externe pescari care au concurat si in competitiile interne in aceleasi conditii .... dar acestea trebuie sa si existe :roll: nu pot fi de acord sa facem concursuri ad-hoc cu eventual 5-6 insi si peste noapte sa-i numim lotul national si apoi sa-i trimitem sa ne reprezinte pe afara .

Asa cum este sau nu este de bun Campionatul din barca are o traditie de minimum 5 ani ,lucrurile sau asezat ,exista concurenti deci exista competitie .....cei care au participat ca lot al RO in decursul anilor pe la competitiile externe ,indiferent ca erau sau nu sub egida CIPF-FIPS au lasat si chiar au facut rezultate bune si f. bune.

Acum in Croatia de pe mal ,atita sa putut atita sa facut ....din multe motive ,dar macar cei 5 -6 care au fost acolo si-au obtinut locul intr-o batalie data pe apa in cadrul unui campionat regulat si cu multi participanti.

Ce va rezerva viitorul vom afla ,deocamdata un lucru e cert ,acela ca in acest fel de-a aborda problemele nu va putea exista niciodata un campionat de pe mal in adevaratul sens al cuvintului.Actualul campionat sa structurat si a crescut pe pasiunea oamenilor ce pescuiesc din barca ,pt. campionatul de pe mal trebuiesc atrasi alti posibili competitori dornici sa se "lupte" pe malurile apelor din Ro.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 27th, 2010, 3:58 pm

Mai Vali, ia-o logic: de ce s-ar fi inscris cineva in concursuri de pe mal daca se stia clar, de la inceput, ca nu exista nici o miza? Uita-te cati oameni au venit la Cupa Ligii, un concurs desfasurat anul asta langa Bucuresti, aflat deja la a doua editie etc. Este exemplul cel mai bun ca fara o miza clara nu se poate trece de stadiul de concurs amical tip "mai bem o berre/tuica/palinca , mai prindem un peste" :lol: .

Daca se vrea reprezentarea competitiva a Romaniei la concursurile mari de pescuit de afara, alcatuirea, pe langa lotul national de spinning din barca, a unui lot national de spinning de pe mal, este singura solutie viabila. Iar ca sa se poata alcatui un lot de spinning de pe mal competitiv, trebuie organizat un Campionat de Spinning de pe mal, cu etape clar stabilite, anuntate inca de la inceputul sezonului.

Daca nu se face lucrul asta, inseamna ca Eugen Cozma are dreptate si ca persoanele care trag in momentul asta sforile in LRS doresc ca marile competitii de spinning de pe mal de afara sa fie pastrate pe post de "plasa de siguranta" pentru lotul national de spinning din barca, in cazul in care nu ies deplasarile la competitiile de spinning din barca. Iar in situatia asta, nu cred ca va putea cineva sa strige "tradare, tradare" daca persoanele interesate de spinningul de pe mal isi vor cauta parteneri in afara LRS, pentru organizarea unui campionat.

LRS-ul, avand o structura de cluburi implicate de ani buni in organizarea de concursuri, are sansa de a pastra spinningul de pe mal in ograda prorpie, daca il trateaza corect. Daca nu, e clar ca LRS va ramane LRSB, adica Liga Romana de Spinning din Barca...

Iar pe fir pot intra fie Stefan Popescu competitii-si-concursuri-de-pescuit-f13/stefan-popescu-apsalba-lasa-lrs-in-offside-t791.html, fie SuperPescar si, daca se atinge masa critica, pana si eternul AGVPS.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 27th, 2010, 5:38 pm

LRS-ul, avand o structura de cluburi implicate de ani buni in organizarea de concursuri, are sansa de a pastra spinningul de pe mal in ograda prorpie, daca il trateaza corect. Daca nu, e clar ca LRS va ramane LRSB, adica Liga Romana de Spinning din Barca...
.........................................................................................................................................................................

Adriane e corect ceea ce spui si probabil asa se va intimpla .....dar in anul 2010 astea erau premisele ...cei ce s-au "oferit" sa faca si sa dreaga in acest domeniu stiau acest lucru de la inceput ....deci nu ia tradat nimeni.

Daca vom fi sanatosi vom vedea daca in 2011 cind se va organiza si campionatul de spinning de pe mal asa cum am convenit in AG se va inghesui cineva ...daca da ,atunci voi recunoaste fara probleme ca a lipsit miza in 2010 .. dar pina atunci sunt sceptic.

Vom vedea daca rezolvarea sta doar in a declara eventualele concursuri de pe mal ca fiind campionat regulat si decernarea tricooului de campion national de pe mal va rezolva total problemele ....

Va mai ramine oricum de discutat cum vom atrage sponsori si sume de bani pe acest segment si mai ales cum ii vom cheltui ,caci daca nu se vor atrage sume si sponsori si pe campionatul national de mal ...circul va fi cit casa ...asta ti-o pot garanta de pe acum.

Deabia astept sa vad cum va reusi colegul insarcinat cu partea de spinning de pe mal sa gestioneze un campionat cu 3-5 etape atita timp cit anul acesta nu a fost capabil sa duca la bun sfirsit nici macar concursul pe care-l voia sa-l organizeze.

Te asigur ca nu-i nimic personal in ceea ce am afirmat ci doar concluziile trase despre acest "domn" in materie de organizare si gestionare a problemelor.Si crede-ma pe cuvint il cunosc si nu de azi de ieri....stiu exact citi "bani" face. :oops: :oops: :oops:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 27th, 2010, 6:11 pm

Vali, problema nu e "decernarea tricoului de campion de pe mal" ci alcatuirea unui lot national de spinning de pe mal, si sustinerea acestuia pentru participarea la CM de spinning de pe mal. Aici e spilul.

Hai sa nu ne facem ca nu intelegem care este singura miza care intereseaza cu adevarat. Iti garantez eu ca, daca se stabileste ca din banii stransi din branduirea celor doua campionate organizate de LRS (din barca si de pe mal) se aloca o suma de X euro pentru participarea lotului national de spinning de pe mal la CM de spinning de pe mal, o sa fie imediat si interes din partea concurentilor. :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 28th, 2010, 11:41 am

Gerula scrie:Vali, problema nu e "decernarea tricoului de campion de pe mal" ci alcatuirea unui lot national de spinning de pe mal, si sustinerea acestuia pentru participarea la CM de spinning de pe mal. Aici e spilul.

Hai sa nu ne facem ca nu intelegem care este singura miza care intereseaza cu adevarat. Iti garantez eu ca, daca se stabileste ca din banii stransi din branduirea celor doua campionate organizate de LRS (din barca si de pe mal) se aloca o suma de X euro pentru participarea lotului national de spinning de pe mal la CM de spinning de pe mal, o sa fie imediat si interes din partea concurentilor. :roll:

Adriane, problema sunt in primul rind banii ....si nu stiu cum va trece prin AG. o suma care sa multumeasca eventualul lot de pe mal in dauna celor din barca :oops: la barca e grosul participantilor ,ei contribuie in cea mai mare masura si la stringera de fonduri proprii....

Cit despre o eventuala brenduire...sincer cit crezi ca ar pompa cineva in campionatul de pe mal avind in vedere ca pe 2010 pt. 9 etape din barca si cu traditie de citiva ani sau dat 6000 euro...

Sunt chiar curios ...or da mai mult ? or da mai putin? :lol:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 28th, 2010, 12:17 pm

Sa nu punem caruta inaintea cailor (nu zic boi ca in contextul asta s-ar interpreta :lol: ).

Nu poti sa zici "la barca e grosul participantilor" cata vreme nu s-a organizat pana acum de catre LRS un turneu de spinning de pe mal avand ca miza clara stabilirea unui lot national de spinning de pe mal pentru participarea la CM. Eu zic ca, daca se face lucrul asta, veti avea surpriza sa constatati ca multi relizeaza un lucru simplu, si anume ca picioare au toti dar Torqeedo au numai unii :lol: .

Cu alte cuvinte, ca in actualul climat economic, sansele egale sunt mai usor de gasit de pe mal decat din barca :lol: .

Chestia asta nu se poate lamuri intreband pe forumuri "care v-ati baga la concursuri de spinning de pe mal?" Singura solutie este stabilirea in AG a LRS a unui calendar competitional clar pentru campionatul de spinning de pe mal, coroborata cu decizia AG de a alcatui, la finele respectivului campionat, un lot national de spinning de pe mal care sa reprezinte Romania la CM. Abia la finalul acestui campionat se va putea spune care este interesul concurentilor pentru spinning-ul de pe mal, si unde este grosul copncurentilor.

Mi-e greu sa cred ca m-ai putea contrazice. Iar participarea lotului la CM din 2012 s-ar bugeta la finalul lui 2011, pe baza numarului de concurenti din campionat, nu acum, pe baza de presupuneri.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Septembrie 28th, 2010, 1:58 pm

Nu va mai agitati cu turneul de pe mal ca-l face marele FFF cu a lui federatie de pescuit sportiv ... asa cum a facut si multe alte lucruri pe care le-a promis.
Si stiti care-i culmea ? chiar cred ca va reusi sa faca aceasta federatie ... si chiar se vor gasi multi oportunisti sa sara-n barca lui si astfel maretul prezident va compromite si ideea de campionat/competitie asa cum a compromis si ideea de "asociatie".
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Septembrie 28th, 2010, 3:59 pm

Iti spun sincer ca, in momentul asta, nu am nici un motiv sa-mi doresc ca o anume entitate sa fie in viitor organizatorul CN de spinning din barca (si, eventual, de pe mal).

In momentul de fata LRS este controlata ferm de duo-ul Gyorg-Tudose si complet subordonata revistei Aventuri la Pescuit (in masura mult mai mare decat pe vremea cand Malin era redactor-sef la AvP si presedinte la LRS. Cata vreme cei doi controleaza Liga, este exclus, zic eu, ca deciziile luat in AG a LRS sa reflecte in vreun fel interesele majoritatii participantilor la concursuri. Asa ca, din punctul meu de vedere, orice schimbare structurala nu poate fi decat bine-venita. Asta exceptand, desigur, situatia in care LRS reuseste cumva sa se debaraseze de tutela celor doi, chestie destul de improbabila in momentul de fata.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 28th, 2010, 4:19 pm

Gerula scrie:Sa nu punem caruta inaintea cailor (nu zic boi ca in contextul asta s-ar interpreta :lol: ).

Nu poti sa zici "la barca e grosul participantilor" cata vreme nu s-a organizat pana acum de catre LRS un turneu de spinning de pe mal avand ca miza clara stabilirea unui lot national de spinning de pe mal pentru participarea la CM. Eu zic ca, daca se face lucrul asta, veti avea surpriza sa constatati ca multi relizeaza un lucru simplu, si anume ca picioare au toti dar Torqeedo au numai unii :lol: .

Cu alte cuvinte, ca in actualul climat economic, sansele egale sunt mai usor de gasit de pe mal decat din barca :lol: .

Chestia asta nu se poate lamuri intreband pe forumuri "care v-ati baga la concursuri de spinning de pe mal?" Singura solutie este stabilirea in AG a LRS a unui calendar competitional clar pentru campionatul de spinning de pe mal, coroborata cu decizia AG de a alcatui, la finele respectivului campionat, un lot national de spinning de pe mal care sa reprezinte Romania la CM. Abia la finalul acestui campionat se va putea spune care este interesul concurentilor pentru spinning-ul de pe mal, si unde este grosul copncurentilor.

Mi-e greu sa cred ca m-ai putea contrazice. Iar participarea lotului la CM din 2012 s-ar bugeta la finalul lui 2011, pe baza numarului de concurenti din campionat, nu acum, pe baza de presupuneri.

Adriane nu mi-ai raspuns la intrebare .... :lol: cine si cit crezi ca va baga intr-un campionat care inca nu exista si nu are INCA istoric?

De acord ca pot exista viitori competitori ,dar DEOCAMDATA afirmatia ca grosul il reprezinta cei din barca sta in picioare... :lol: :lol:

@taicanoe
Si stiti care-i culmea ? chiar cred ca va reusi sa faca aceasta federatie ... si chiar se vor gasi multi oportunisti sa sara-n barca lui si astfel maretul prezident va compromite si ideea de campionat/competitie asa cum a compromis si ideea de "asociatie".
........................................................................................................................................................................

Important este ca cineva sa reuseasca dupa atitia ani sa infiinteze federatia romana de pescuit ....ca o va reusi Fane Popescu sau altcineva pt. mine personal nu are nici o relevanta...federatia va fi "cireasa de pe tortul" pe care-l viseaza pescarii carora le place competitia ,iar ca se vor alatura si altii acestui proiect si aici ma refer tocmai la cei ce practica si stiu ce inseamna competitia de pescuit mi s-ar parea mai mult decit normal,nicidecum oportunism....
E clar ca Popescu si-a atras antipatia multora si mai ales a celor de pe forumuri si datorita propriei abordari....dar una-i una alta-i alta ,cred ca trebuie disociata discutia de pe forumuri cu cea de infiintare a federatiei de pescuit soprtiv.

Logic si normal ar trebui sa vina si sa puna osul toti cei interesati de acest sport si sa lase deoparte orgoliile sau "luptele"personale de pe forumuri....implicindu-se cit mai multi dintre cei interesati de fenomenul competitional aceasta constructie va deveni mai credibila mai profi si mai durabila.
Eu unul asa gindesc.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 28th, 2010, 5:29 pm

vali136 scrie:
Adriane nu mi-ai raspuns la intrebare .... :lol: cine si cit crezi ca va baga intr-un campionat care inca nu exista si nu are INCA istoric?

De acord ca pot exista viitori competitori ,dar DEOCAMDATA afirmatia ca grosul il reprezinta cei din barca sta in picioare... :lol: :lol:

Vali, eu zic ca ti-am raspuns chiar foarte argumentat la intrebare, doar ca tu nu vrei sa-mi accepti raspunsul :D .

In prima faza nu trebuie sa bage nimeni nici un ban. Trebuia luata doar decizia "politica" in cadrul AG, de a se organiza un CN de spinning de pe mal, cu X etape, si in urma caruia se va forma un lot national care va participa, IN ANUL URMATOR, la CM de spinning de pe mal. Asta ar insemna ca, daca se ia decizia la AG de la sfarsitul lui 2010, se organizeaza CN de spinning de pe mal in 2011 si se merge cu lotul la CM de spinning de pe mal in 2012.
Campionatul s-ar autofinanta in 2011 pe baza taxelor de inscriere, cum a facut-o si CN de spinning din barca in primii ani. Si o parte a taxei, stabilita inca de la AG din 2010, ar merge la finantarea lotului national (ca si la spinning din barca, nu?).

Sincer, nu vad care ar fi problema.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 28th, 2010, 6:50 pm

Da de acord ....principiul este unul corect si sanatos ....dar exista 1 singura mare problema ...banii sunt f. putini iar pretentiile enorme.... :oops: :( :( :(

Daca lotul de mal s-ar baza doar la cotizatiile celor ce vor participa la campionatul de pe mal nu cred ca s-ar stinge bani nici sa se mearga pina la Portile de Fier. :oops: :oops:

Stii si tu la fel de bine ca si mine ca pt. 2011 banii lotului (loturile) pt Italia sunt 6000 euro ,acei bani primiti pt. brenduire de la revista AVP....

Or fi suficienti pt. deplasarea a 2-3 loturi?

In cazul in care in Italia se vor tine competitii pt. toate cele 3 discipiline (barca ,bass si mal) vor ajunge banii sa trimitem 3 loturi distincte care sa participe acolo,avind in vedere faptul ca anul acesta pt. Croatia sau alocat din contul LRS 5000 euro bani cu care sa putut merge si la un antrenament cu 2 saptamini inainte de concurs.

Din nou vom fi nevoiti sa ne alegem prioritatile in mare parte in functie de ce bani avem....asta va naste din nou discutii interminabile si suparari.Atita timp cit nu vom putea atrage "bani adevarati" minim 15000 euro /an nu vom putea sustine 3 loturi ....

P.S. Ca si fapt divers la bass in Portugalia in noiembrie 2010 costul /om se ridica la 1700 euro ....iar echipele sunt de 2 in barca si ca sa contezi in clasamentul pe natiuni trebuie sa ai inscrise in concurs 3 echipe.....fa tu calculele si vezi cam cit bani avem nevoie. ;)
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 28th, 2010, 7:07 pm

Eu nu inteleg de cand e bass-ul o prioritate, din moment ce in tara nu avem nici o pista de bass si, implicit, nu avem nici un concurs de bass, darmite un campionat in urma caruia sa se poata constitui un lot nationald e bass?

In schimb, spinning de pe mal practica nspe mii de oameni in toata tara, e clar disciplina cu cea mai mare baza de selectie potentiala.

Revin la discutia de adineauri: daca s-ar decide organizarea unui CN de spinning de pe mal la AG de la sfarsitul lui 2010, lotul s-ar deplasa la CM abia in 2012, pentru ca ar rezulta in urma unui campionat tinut pe parcursul anului 2011. Deci e absurd sa discutam despre aia 6000 de euro prevazuti pentru 2011, nu?

Parerea mea e ca trebuie renuntat complet la ideea participarii la concursurile de bass (oricat de dureroasa ar fi chestia asta pentru unii care au diverse fantezii) dintr-un motiv foarte simplu: indiferent cat de bun pescar ai fi, nu poti fi competitiv intr-un concurs in care tinta bass-ul, cand tu n-ai piste de bass in tara si n-ai ajuns in lot concurand intr-un campionat de bass.

Iar pentru doua loturi (din barca si de pe mal) eu cred ca s-ar putea strange bani in 2012.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 29th, 2010, 5:56 pm

Gerula scrie:Eu nu inteleg de cand e bass-ul o prioritate, din moment ce in tara nu avem nici o pista de bass si, implicit, nu avem nici un concurs de bass, darmite un campionat in urma caruia sa se poata constitui un lot nationald e bass?

In schimb, spinning de pe mal practica nspe mii de oameni in toata tara, e clar disciplina cu cea mai mare baza de selectie potentiala.

Revin la discutia de adineauri: daca s-ar decide organizarea unui CN de spinning de pe mal la AG de la sfarsitul lui 2010, lotul s-ar deplasa la CM abia in 2012, pentru ca ar rezulta in urma unui campionat tinut pe parcursul anului 2011. Deci e absurd sa discutam despre aia 6000 de euro prevazuti pentru 2011, nu?

Parerea mea e ca trebuie renuntat complet la ideea participarii la concursurile de bass (oricat de dureroasa ar fi chestia asta pentru unii care au diverse fantezii) dintr-un motiv foarte simplu: indiferent cat de bun pescar ai fi, nu poti fi competitiv intr-un concurs in care tinta bass-ul, cand tu n-ai piste de bass in tara si n-ai ajuns in lot concurand intr-un campionat de bass.

Iar pentru doua loturi (din barca si de pe mal) eu cred ca s-ar putea strange bani in 2012.

Adrian,bassul nu e o prioritate asta e clar ,dar exista un amanunt deosebit de important de care trebuie tinut seama ,acela ca din pacate CIPS-FIPS nu organizeaza anual concursuri din barca :oops: :oops: :oops:

Letonia de anul acesta sa anuntat doar in mai la festivitatea de premiere din Croatia .....

Neputind sa participam regulat la acest fel de campionate din barca sa decis sa se mearca la bass,in loc sa se stea acasa .

Nu cred ca ar fi corect sa-i tii acasa pe cei 5-6 concurenti cistigatori dintr-un campionat destul de lung si mai ales greu din punct de vedere financiar numai ca CIPS-ul nu are in program in anul urmator competitie din barca.

Tocmai de aceea sa stabilit initial ca sa plece lotul in Croatia de pe mal(destinatia si concursul fiind sigure) decit sa nu participam nicaieri.
Pt. Portugalia la bass nu existau sumele necesare asa incit cei din lot s-au multumit cu ceea ce era sigur si bugetat, Croatia.

Acum ca a mai aparut o competie si din barca in Letonia lotul sa mobilizat si au dorit sa plece si acolo ....au facut rost de sponsorizare au pus eventual mici sume din buzunar iar LRS a donat incasarile din Cupa Ligii si iata ca sunt gata sa plece.

Pe linga toate astea sa mai format un nucleu care va participa in noiembrie in Portugalia la Bass pe bani proprii....si ca sa nu fie discutii s-au inscris doritorii pe o lista deschisa oricui iar criteriul de participare a ramas acelasi ,adica ordinea clasari din anul precedent.

Nu cred ca trebuie sa impiedecam pe cineva sa participe la bass daca indeplineste cele 2 conditii:
1. sa fie clasat in campinat si sa fie eligibil pe lista
2. sa aibe banii sa-si acopere costurile
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 30th, 2010, 1:23 am

vali136 scrie:Nu cred ca ar fi corect sa-i tii acasa pe cei 5-6 concurenti cistigatori dintr-un campionat destul de lung si mai ales greu din punct de vedere financiar numai ca CIPS-ul nu are in program in anul urmator competitie din barca.

Tocmai de aceea sa stabilit initial ca sa plece lotul in Croatia de pe mal(destinatia si concursul fiind sigure) decit sa nu participam nicaieri.

Vali, de fapt aici admiti cea am zis eu de la inceput, si anume ca nu se vrea turneu de spinning de pe mal pentru a putea pastra CM de spinning de pe mal pe post de "plasa de siguranta" pentru lotul national de spinning din barca :D . Mersi pentru confirmare :D

Referitor la bass, chiar nu vad nici o problema alcatuirea unui lot care sa plece pe speze proprii. Asta, desigur, cata vreme nu se ajunge in derizoriu cu selectia pe baze materiale (adica trebuie trasa totusi linia undeva, nu poti ajunge cu lotul pe la divizia B daca nu gasesti mai sus in clasament oameni care sa-si poata permite deplasarea). Daca insa se baga mana in buzunarul LRS pentru participari la CM de bass, lucrurile se schimba radical. Ar fi absurd sa se bage bani (din sumele oricum mici de care dispune Liga) pentru participarea la un concurs a carui specie-tinta nu exista la noi.

Revenind insa la CN de spinning de pe mal, eu zic ca sunt toate sansele ca popularitatea acestuia s-o depaseasca foarte rapid pe cea a CN de spinning din barca.

Motivele sunt simple:

1. Baza de selectie mult mai mare la nivel national
2. Investitia initiala mult mai mica pe care trebuie s-o faci pentru a putea participa competitiv
3. Impactul mult mai mic (de la un nivel in sus) al sumelor investite in echipament asupra locului ocupat in clasament
4. (poate cel mai important) Certitudinea ca lotul national are unde participa an de an la o competitie internationalaserioasa, sub egida FIPS-CIPS.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 30th, 2010, 7:40 am

Revenind insa la CN de spinning de pe mal, eu zic ca sunt toate sansele ca popularitatea acestuia s-o depaseasca foarte rapid pe cea a CN de spinning din barca.

Motivele sunt simple:

1. Baza de selectie mult mai mare la nivel national
2. Investitia initiala mult mai mica pe care trebuie s-o faci pentru a putea participa competitiv
3. Impactul mult mai mic (de la un nivel in sus) al sumelor investite in echipament asupra locului ocupat in clasament
4. (poate cel mai important) Certitudinea ca lotul national are unde participa an de an la o competitie internationalaserioasa, sub egida FIPS-CIPS.
.........................................................................................................................................................................

Intru totul de acord dar si cu niste mici amendamente .

Sa se coreleze regulamentele interne cu cele practicate la CIPS-FIPS,baza de selectie sa fie facuta macar din 20- 30 de concurenti /etapa si cel mai important gasirea de surse alternative de venit

Daca vom face etape cu 8-10 participanti/etapa ,cu regulamente mioritice si fara a depune eforturi de atragere de bani ,vom putea avea in cel mai bun caz un lot de pe mal care nu va putea face fata din nici un punct de vedere competitiilor externe.
Oare asta ne dorim?

Sunt sigur ca la AG. din noiembrie se va aproba inceperea Campionatului de spinning de pe mal dar va trebui rezolvata si problema celor care vor rapunde de acest campionat ....nu e de ajuns sa fabrici voblere si sa ai un nume de "notorietate" ca sa poti conduce si organiza un campionat de pe mal....dar vom vedea.
vali136
trecut prin multe

Mesajde popescu stefan pe Septembrie 30th, 2010, 8:54 am

vali136,
Campionatele le organizeaza federatiile, nu producatorii de voblere. Vedeti ca veti primi o notificare din care o sa reiese ca organizarea voastra este ilegala, chiar daca liga (dupa cum se aude) se va afilia la AGVPSR. La fel si liga de crap, si AGVPSR. Ar fi a doua gresala pe care pescarii de spinning ar face-o. Grija mare.

PS Am facut un raid prin RAF. Liga romana de spinning nu exista. O fi vreo fata morgana? Se pare ca Stefan Dinu nu a reusit sa o inscrie. Despre ce vorbim?
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 30th, 2010, 9:33 am

Totusi nu cred ca se poate afilia AGVPSR la AGVPSR :D .

In lista la RAF nu apare la nr 10917-10918 ( se sare de la Asociatia Liga Romana de Presa Eu-Ro press la Asociatia Liga Scriitorilor, ordinea fiind alfabetica), iar cuvantul "spinning" apare in cele 1544 de pagini ale listei doar la numerele 20895 - Asociatia "Bucovina Spinning Club" - Radauti, 26041 - Asociatia Club Sportiv de Pescuit Brasov "Spinning Team", 28399 - in descrierea obiectului de activitate al Asociatiei Holbina Pike Club, 37205 - in descrierea obiectului de activitate al Clubului sportiv de pescuit "Aqua fishing club", 37509 - Club sportiv "Lucioperca Spinning", 37739 - Clubul de pescuit sportiv West Spinning Brigade, 37740-Clubul de pescuit Sportiv "East Spinning Team" din Botosani si 39253 - Clubul sportiv "Paco spinning team", 41.216 - Esox spinning club.

Cum Clubul Sportiv Lucioperca Spinning a fost inregistrat pe data de 8.04.2010 si apare in lista, se ridica intrebarea logica "unde este LRS?" Sau mai bine zis "Ce-ati facut cu LRS-ul mai ceperistilor?" Avand in vedere ca Stefan Dinu :lol: s-a ocupat de inregistrare, iar sediul se presupune ca este acasa la Gyorg :lol: . (asta avand in vedere ca LRS-ul se presupune ca a fost inregistrat mult inainte de aprilie 2010)

O sa deschid un topic nou pe aceasta tema, ca merita :lol: :lol: :lol: .
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit