Turneu de spinning de pe mal, in afara LRS

La rapitori si nu numai

Re: Turneu de spinning de pe mal, in afara LRS

Mesajde Gerula pe Aprilie 2nd, 2010, 7:25 pm

vali136 scrie:
Adrian ,eu de care parte a baricadei ma situez ?
Acum fata de atunci?
Chiar daca nu am scris la nici un cotidian central pot sa consider ca am pus macar un juma' de umar la ceea ce a fost ,este si va fi fenomenul competitional de spinning?

Te vezi cumva mentionat printre aia care erau de cealalta parte a baricadei? :D

Dar mi se pare socant (si ar trebui sa ti se para si tie) faptul ca unul ca mine, care a pus serios umarul cu o chestie care nu era, n-a fost si nu va fi prea curand la indemana oricui, este decretat dusman al fenomenului. Si inca de catre unii care fie au luptat din greu ca spinning-ul de competitie sa nu se organizeze in forma actuala, fie s-au asezat la o masa deja intinsa.
Iar acuzatiile astea isteroid-tembeloide sunt folosie, de fapt, pentru a distrage atentia de la fondul problemei: tendinta ca, din cauza unor imbarligatori de profesie, care au tot interesul ca regulile de functionare sa fie neclare/interpretabile/discutabile, LRS sa devina un AGVPS mai mic, lipsit de anvergura dar inchistat in aceleasi obiceiuri.

Asta e pericolul adevarat. Si acum te intreb o chestie: ti se pare normal faptul ca un club cum este CPR, condus de oameni care s-au straduit DIN GREU ca turneul AvP sa nu ia fiinta, sa fie primit ca membru fondator in LRS, ba. mai mult, sa fie la un moment dat foarte aproape de a prelua controlul asupra Ligii?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde vali136 pe Aprilie 2nd, 2010, 8:51 pm

Adrian te-am intrebat intentionat de care parte a baricadei ma consideri,nu de alta dar eu am "dezvaluit " speta cu pescuitul de pe mal.
Consideri in continuare ca luarea de atitudine e impotriva fenomenului ?
Crede-ma ca stiu exact cum s-a pus problema si mai ales cum am ramas intelesi in AG. -ul din ianuarie .
Tu ca jurnalist poti sa o intorci pe toate fetele ,e menirea ta ,in schimb ceea ce sa hotarit in interiorul LRS trebuie sa ramina hotarit.
Motivele ca inceperea unui camionat de pe mal sa fie aminata pina in 2011 sunt multiple asa cum ti-sa zis si Nucu . Eu sper ca anul asta sa se poata organiza 1-2 concursuri de pe mal ,sa vedem interesul pescarilor pt.o astfel de competitie ,costurile ,potentialul pistelor ,posibilitatea de-a arbitra un asemenea concurs ..etc.
In noiembrie vom trage concluziile si vom decide cum vom proceda .
La intrebarea ta iti pot raspunde doar cu:
no comment.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 2nd, 2010, 9:23 pm

Vali, ti-am zis de pe la inceputul topicului ca stiu ca tu ai deschis pe sectiunea staff a LRS discutia despre posibilul turneu paralel de spinning de pe mal.

Ce incerc eu sa-ti explic e ca, in conditiile actualului statut al LRS (plus diversele decizii ale AG) , nici o persoana care face parte dintr-un club afiliat nu are obligatia de a nu se implica in organizarea unor competitii sub egida altor organizatii. Asta e o chestie simpla, care nu poate fi negata.

Cu alte cuvinte, in loc sa-l demascati pe Eugen Cozma pentru ca a facut ce le mai trecuse si altora prin cap (oricum, ai rabdare sa vezi cati o sa marseze si la chestia asta :D ), mai bine v-ati ocupa nitel de statutul ala. Ca n-are omul nici o vina ca face o chestie pe care nu i-o interzicea nimic.
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Aprilie 3rd, 2010, 6:02 am

Departe de mine gindul de a te jigni! Probabil stii ca bunicu a facut totul in nume propriu pe cind exista o structura in cadrul LRS care se ocupa de spinningul de pe mal si mi-ar fi parut un gest de minima decenta macar sa ceara parerea LRS sau sa anunte ce are de gind sa faca ! In plus ,el a participat la AG de la Doripesco unde s-au luat niste hotariri prin vot ! Sincer i-ti spun ca si eu am fost mirat ca nu se incepe spinningul de pe mal de anul asta ,am cerut detalii si m-am lamurit ca e mai bine asa.In plus el a negociat cu AGVPS ca concursul sa se numeasca Cupa Cozma etc.Sint foarte curios ce atitudine ai fi luat daca acelasi gest il faceau Stefan Dinu sau Leba ?
In legatura cu CM acelasi lucru : nu e nici o asemanare intre gestul bunicului si concursul org. de PP Iasi .Asa vad eu lucrurile si nu sint singurul .
Mai bine cred ca ai face sa vii si tu la CM ! E destul de aproape pentru tine !
nucus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 3rd, 2010, 10:40 am

Nucule, eu zic ca inca nu se intelege clar care este problema aici. Nu reiese de nicaieri (statut, hotarari ale AG etc) ca aderarea unui club la LRS ar fi un soi de "legare de glie" pentru membrii acelui club si ca respectivii nu mai au dreptul sa se implice in organizarea altor competitii, similare sau nu celor organizate de LRS. Treaba asta se poate modifica foarte usor, se poate schimba statutul in acest sens, dar tare mi-e ca asta ar insemna automat pierderea unor membri actuali.

Zici ca "nu e nici o asemanare intre gestul bunicului si concursul org. de PP Iasi " . Nu MAI ESTE nici o asemanare ACUM. Dar zi cinstit, intre gestul bunicului si concursul organizat de PP Iasi acum 4 ani vezi vreo asemanare? :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Aprilie 3rd, 2010, 5:17 pm

Tocmai am primit de la Eugen Cozma propunerea de regulament pentru turneul de spinning de pe mal. Urmeaza si o scrisoare de intentie.

Este vorba despre o organizare cu standuri de 30-50 m lungime.

Regulament de concurs pentru spinning de pe mal

Cuprins

Cap1………………………………………………… Prevederi generale

Cap2…………………………………………………Organizare concurs

Cap3…………………………………………………Desfasurare concurs

Cap4………………………………………………….Arbitraj

Cap5…………………………………………………Prevederi finale

Cap1……. Prevederi Generale

Acest regulament contine un pachet de reguli dupa care se organizeaza si se arbitreaza concursurile de spinning de pe mal in urneul Cozma.Concursurile de spinning de pe mal se refera la concursurile cu naluci artificial exceptind cele de tip musca sau stremar.La aceste concursuri pot participa pescarii care accepta si respecta prezentul regulament si au implinit virsta de 18 ani.Toate concursurile si antrenamentele se vor desfasura in maniera prinde si elibereaza cu grija maxima fata de peste si natura iconjuratoare.

Un concurs se va desfasura pe o perioada de maxim trei zile.

Un concurs va avea minim trei manse

Mansele vor avea minim trei ore

Puncteaza urmatoarele specii cu dimensiunea minima aferenta.

Clean(leuciscus cefalus)…………………………….20cm

Avat(aspius aspius)……………………………………30cm

Pastrav(toate subspeciile)……………………….20cm

Salau(stizostedion lucioperca)……………….40cm

Stiuca(esox lucius)…………………………………40cm

Biban(perca fluviatilis)………………………..15cm

Pot puncta si alte specii la hotarirea organizatorului de competitive.

Cap2…….Organizare concurs

a)Obligatiile organizatorului

1)Asigura standuri aproximativ egale cu o lungine minima de 30 m si maxima 50m.Se va calcula lungimea efectiva pe care se poate pescui .

Zonele de protective a barajelor trebuie scoase din concurs ,de asemenea trebuie scoase si zonele cu stilpi de electrcitate sau zone cu pericol de surpare a malurilor.

Pe sectoarele de concurs sa nu se organizeze alt concurs cu cel putin o saptamina inainte .

Se recomanda sa se inchida pescuitul cu cel putin trei zile inaintea concursului.

Desfasurarea concursului va fi condusa de un director si un albitru sef.

Formeaza un corp de albitrii supravegetori.Cel putin un albitru la cinci concurenti.

Formeaza o echipa din doi sau trei albitrii care masoara , valideaza si complecteaza fisele de albitraj.Daca e nevoie se formeaza doua sau trei echipe care masoara capturile.

Organizatorul publica pe saituri cu specific de pescuit data si locul de desfasurare cu cel putin o luna inaintea concursului.Lista inscrierilor poate fi inchisa cu 5 zile inaintea concursului.Se publica si taxa de inscriere daca e cazul.Se publica in detaliu programul de desfasurare a concursului.

Delimiteaza,marcheaza si numeroteaza sectoarele.

Delimiteaza zonea de campare.In zona de campare se recomanda sa fie si staful de organizare .

Asigura un loc vizibil pentru afisarea rezultatelor partiale cit si finale,aici se vor afisa si grupele.

b)Organizarea sectoarelor si standurilor

Pista de concurs se imparte in trei sectoare cu un numar egal de standuri fiecare.

Sectoarele vor fi notate cu literele –A-,-B-.si- C-

Standurile vor fi numerotate cu numere si litera aferenta sectorului ex:stand -1-A-

Se recomanda ca numarul de standuri dintr-un sector sa fie cu douazeci la suta mai mare decit numarul concurentilor,acest procent trebuie sa fie egal la toate sectoarele.

Fiecare sector si stand trebuie marcat cu insemne vizibie

c)Sedinta tehnica

La inceputul fiecarui concurs trebuie organizata o sedinta tehnica unde se comunica tuturor concurentilor urmatoarele:

1)programul competitiei,regulamentul de desfasurare si arbitraj

2)componenta grupelor ,aceasta trebuie afisat la loc vizibill

3)Se trage la sort sectorul si standul fiecarui concurent.

4)Se inmineaza fiecarui concurent un ecuson cu numele sau numarul de concurs.

Cap3……… Desfasurare concurs

1)
Concurentul poate pescui numai in interiorul unui stand

2)
Accesul pe sector a altor persoane in afara de albitru este interzis.

3)
Reprezentantii masmedia au voie sa intre in sector numai cu acordul concurentului si a albitrului si nu are voie sa se apropie ai mult de 5m de apa.

4)
Accesul pe piste este interzis in afara desfasurarii manselor.

5)
Ecusonul sau numarul de concurs trebuie purtat pe durata intregului concurs.

6)
Pestele intepat in exterior nu puncteaza .

7)
Pescuitul in stil japca duce la eliminarea pescarului din competitie

8)
Concurentului ii este interzis sa lanseze in standul vecin

9)
Captura pestelui din standul vecin nu se puncteaza

10)
Pestele care intra in timpul drilului in standul vecin se puncteaza

11)
Pescuitul in timpul concursului se practica fara a intra in apa.

12)
Concurentul poate intra in apa in situatia in care aduce la mincioc un peste,in aceasta situatie un picior trebuie sa ramina afara din apa.

13)
Folosirea minciocului la scoaterea pestelui din apa este obligatorie si este folosit doar de catre concurent.

14)
Sarcina pastrari pestelui viu pina la masurare revine concurentului.

15)
Pestele aflat in dril in momentul cind sa dat semnalul de incheiere a mansei puncteaza cu conditia sa fie scos la maxim zece miute de la incheerea mansei

16)
Dupa semnalul de start al mansei este interzis sa se introduca in stand alte echipamente

17)
Dupa trizeci de minute este permisa parasirea standului si ocuparea unui stand liber cu respectarea urmatoarelor reguli:deplasarea pe un alt stand se face pe jos ,la parasirea unui stand concurentul isi ia tot echipamentul.

18)
Este interzisa parasirea propriului sector.

19)
Concurentul poate folosi la pescuit o singura lanseta cu lungimea maxima de 2,7m,dar poate avea in sector mai multe lansete echipate.

20)
Este permisa folosirea doar a momelilor artificiale ,cu cel mult doua ancore sau doua cirlige.

21)
Este interzisa folosirea a doua sau mai multe momeli in tandem.Pe lanseta se atasaza o singura momeala.

22)
Este interzisa folosirea momelior in sistem buldo.

23)
Concurentul un are voie sa arunce in apa sau in stand gunoaie sau alte resturi,dupa concurs standul trebuie sa ramina curat.

Cap4……………..Arbitraj

1) Arbitrajul este condus de catre un arbitru sef.

2) Arbitri supraveghetori urmaresc nemijlocit cum pescuiesc concurentii si intocmesc procese verbale daca constata nereguli.

3) Echipa care masoara ,valideaza si intocmeste fisa de concurs este formata din doi sau trei arbitrii,acestea se deplaseaza la sectoarele la care au fost solicitati de catre arbitrii supraveghetori.

4)Eliberarea pestelui masurat se face de catre arbitru.

5)Fisa de arbitraj va fi emisa in doua exemplare una pentru arbitru si alta pentru concurent. Fisa trebuie

semnata de catre arbitru de sector si de concurent.

6) Pentru fiecare peste punctabil prins concurentul va primi un punct la fiecare centimetru al pestelui.

7) Rotunjirea masuratori se face in jos ,de ex un clean de 24.3 va fi trecut in fisa cu 24cm si 24 puncte,un salau de54,9 va fi trecut in fisa cu 54cm si 54 puncte.

Clasamentul competitiei

1)Pentru fiecare mansa se intocmeste un clasament pe sectoare.

2)Concurentul cu cele mai multe puncte se va situ ape locul unu pe sector urmatorul pe locul doi smd.

3)clasamentul final se stabileste adunind rezultatele de pe fiecare mansa.Cine cumuleaza cele mai putine punct se situeaza pe primul loc.In caz de egalitate conteaza ceea mai mare captura.

4)Dupa afisarea rezultatelor se lasa treizeci de minute pentru a fi studiate de concurenti si in acest interval se primesc si cotestatiile.

5)Validarea rezultatelor general se face de catre directorul de concurs si albitru sef.

Premierea se face in cadru festiv si se recomanda sa participle toata lumea.

Cap5………………..PREVEDERI FINALE

1)Se recomanda ca fiecare organizator de etapa sa faca o ecologizare minima a zonei de concurs.

2)Organizatorul de etapa trebuie sa lase curata zona de concurs de aceea se recomanda montarea sacilor de gunoi in zona de campae iar dupa concurs trebuie sa stringa toate materialele care au ramas de la concurs.
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Aprilie 3rd, 2010, 5:30 pm

Nu!!Bunicu a luat legatura cu AGVPS-ul in timp ce se incerca o mediere cu AGVPS-ul ,oferind un concurs de spinning in paralel cu cel org. de lrs si toate astea fara sa anunte sau sa ceara parerea conucerii lrs !
Asociatia PP Iasi are sectii de stationar , crap, spinning si ceva fly (?) si este afiliata la FNPSR si n-are nicio legatura cu AGVPS.Nu face concurenta lrs si concursurile organizate de ei tin cont de calendarul lrs.
nucus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 3rd, 2010, 5:47 pm

Nucule, intrebarea se referea la situatia de acum 4 ani, cand Gyorg, care fusese omul de curte al lui Teleianu, incerca de zor sa promoveze Cupa Moldovei exact in ideea prezentarii ei ca o contrapondere la turneul AvP. La vremea aia PP nu era afiliata la nimic.

Hai sa nu incercam sa prezentam lucrurile altfel decat cum au fost...
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Aprilie 3rd, 2010, 8:09 pm

Pai,daca e asa si eu am fost omul de curte al lui Teleianu ,pentru ca am organizat mai multe concursuri in primii doi ani . Primele concursuri org. de PP au fost de mica anvergura (pina in 25 de concurenti si pescuit din barca si de pe mal). Nu stiu daca gyorg era omul lui vivi ,dar concursurile erau cam aiurea . Oricum ,mie nu mi-ai demonstrat nimic cu cele spuse de tine.
Va urez la toti : Paste fericit alaturi de cei dragi !
nucus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 5th, 2010, 11:28 am

Hristos a inviat!

Nu prea aveam ce sa-ti demonstrez tie personal, argumentul meu este unul de ordin general, juridic. Nu poti judeca un om pentru ca a facut ceva ce statutul organizatiei la care a aderat nu interzice.

P.S. Referitor la oameni de curte, nu tu te-ai rugat de mine la telefon, dupa ce-am scris articolul ala, sa vin la Clubul Pescarului sa-mi explice Teleianu ce si cum. Gyorg a fost ala :lol: . Asa ca...
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Aprilie 11th, 2010, 5:52 pm

Din discutiile purtate cu doua persoane :D, reiese ca LRS a decis ca bunicul Cozma nu va reusi sa organizeze turneul de spinning pe mal. Firesc, cluburile au decis ca e mai bine sa nu se faca nimic in acest domeniu :D.
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit