dumitrescu iancu scrie:In legatura cu incidentul de la sfarsitul mansei a doua,Clubul Arbitrilor APC 21,intrunit astazi in Sedinta Extraordinara,m-a imputernicit sa fac urmatoarea prezentare a faptelor,spre o corecta informare:
La finalul mansei a doua,conform declaratiilor a doi arbitri,concurentul cu nr.13 a primit,pe apa fiind,prin intermediul unui reprezentant al organizatorului,o galeata plecata de la concurentul nr.8.La masuratoarea care a urmat in scurt timp,concurentul nr.13 a prezentat,in galeata respectiva,5 pesti punctabili.
Cosiderand ca s-a incalcat regulamentul,conform art.9.13,arbitrii i-au sanctionat pe cei doi concurenti,respectiv nr 13 si nr 8.
Ulterior,s-a intrunit CTDA,fara sa fie prezent un reprezentant al brigazii de arbitri,si a solutionat contestatia celor doi in favoarea concurentilor.Avand in vedere situatia creata,Clubul Arbitrilor APC 21 nu-si asuma nici o raspundere fata de o eventuala viciere a rezultatelor acestui concurs!
Va informam pe aceasta cale ca APC 21 isi va respecta,chiar si unilateral,obligatiile contractuale cu LRS,asa incat arbitrii nostri vor fi prezenti si la ultimile etape,Valea Argovei si Sarulesti,urmand sa avem o discutie de bilant cu conducerea LRS dupa incheierea Campionatului!
cezar scrie:...greseala, de altfel, recunoscuta de catre cei doi sportivi, intruneste pe deplin conditiile de aplicare a art.9.13 din Regulamentul competitiei.
Lipsa de atitudine a arbitrilor i-ar fi adus pe acestia in situatia aplicarii art.33, privind responsabilitatea arbitrilor.
Este greu de inteles cum CTDA a infirmat sanctiunea aplicata de arbitri, fara macar a invita arbitrul sef (sau arbitrii care au observat intamplarea), desi Regulamentul este si aici clar asupra obligativitatii invitarii acestuia/-tora, chiar daca nu au drept de vot.
1. Putea CTDA sa stie mai bine decat arbitrii ce s-a intamplat pe apa, fara ca macar sa le ceara lamuriri?
2. Fapta recunoscuta, sanctiunea conform regulamentului, infirmare de catre CTDA a sanctiunii. Intrebare (poate retorica) : se mai arbitreaza dupa Regulament ?
In rest, ca galeata era goala sau plina, ca era albastra sau portocalie, ca era la inceputul sau sfarsitul mansei...este irelevant.
Regulamentul este clar, arbitrii l-au aplicat, doar pentru asta sunt remunerati. Ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi observat (sau ar fi trecut sub tacere fapta)?
Intrucat aseara am condus sedinta de analiza a arbitrajului si am analizat intamplarea impreuna cu colegii care au fost la fata locului, am simtit nevoia sa fac aceste precizari.
Spre deosebire de colegul meu Iancu Dumitrescu, nu simt nevoia de a afla ce se discuta in sectiunea protejata a site-ului.
Sunt convins ca va exista maturitatea si obiectivitatea analizarii responsabile a cazului.
Cezar Chioibasu
Presedinte APC 21
Cine controleaza CTDA stim prea bine: Tudose si Gyorg. Iar concurentii cu numerele 8 si 13 sunt, tadaaaaaaa, doi membri marcanti ai clubului WSB. Coincidenta, concurentul cu numarul 13 este mai bine plasat decat concurentul cu numarul 8 in clasamentul general
Intrebare logica: mai are vreun sens participarea la o competitie ale carei rezultate sunt aranjate in acest mod?