Sisitemul competitional al Campionatelor Nationale

La rapitori si nu numai

Sisitemul competitional al Campionatelor Nationale

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 11:44 am

Ma refer, evident, la cele care vor fi organizate de noua Federatie. Pentur inceput putem discuta forma organizatorica de la seniori, probabil cea care intereseaza cel mai mult in momentul de fata.

Personal cred ca ar trebui renuntat la modelul folosit de LRS. Vali cu siguranta isi mai aminteste marea dezbatere "zonale vs Open", ei bine cred ca, mai ales in actualul context economic, o combinatie a celor doua sisiteme ar putea usura participarea cat mai multor competitori, fiind astfel benefica pentru cresterea bazei de mase a competitiei.

Concret, ma gandesc la impartirea tarii in 3 zone si la organizarea in primavara a cate trei etape in fiecare zona, etape restrictionate pentru sportivii cu domiciliul stabil in zona respectiva. Pe fiecare zona, primii 20 (sau 15, sau 10, asta se poate discuta, evident) ar urma sa promoveze in play-off, desfasurat toamna, pe parcursul a trei etape, tinute cate una in fiecare dintre cele 3 zone.

In acest fel, costurile participarii la primele 3 etape ar fi mult mai mici decat in cazul actualului sistem promovat de LRS. Mai multi sportivi si-ar putea permite participarea, urmand sa aiba de suportat cheltuieli mai mari doar in cazul calificarii in play-off.

Ce parere aveti?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Sisitemul competitional Campionatelor Nationale de spinning

Mesajde nucus pe Februarie 7th, 2011, 2:45 pm

E o idee buna !(eu am fost adeptul zonalelor pe timpul lui Vivi Teleianu ).Din pacate zonele vor fi complet dezechilibrate :in Moldova veti gasi foarte greu concurenti ,cu exceptia celor ce participa la lrs,si ,in general de calitate indoielnica! De aceea 3 zone sint mult prea putine !
nucus
trecut prin multe

Mesajde nucus pe Februarie 7th, 2011, 2:48 pm

Si mai e ceva :preturile nu cresc proportional cu distantele de parcurs! Nu la deplasari sint cheltuelile cele mai mari !
nucus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 2:59 pm

Nu cred ca se poate spune ca sunt prea putine zonele daca si asa se gasesc greu concurenti in Moldova.

Problema cu zonalele lui Teleianu era ca se incheiau cu o finala, nu cu un play-off. Ori a decide un campion in urma unui singur concurs cam seamana a dat cu zarul. Totusi pescuitul nu e sah, presupune si o oarecare doza de noroc. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca erau avantajati clar concurentii care pescuiau frecvent pe pista unde se organiza finala.

In sistemul cu play-off, s-ar decide campionul dupa 3 concursuri, fiecare organizat pe cate o pista din alta regiune. In felul asta, si influenta norocului ar fi mult mai mica, si avantajul "terenului propriu" ar fi impartit echitabil.

Sigurul contra-argument care se poate aduce e nivelul mai slab din Moldova, care, in aceasta formula, ar echivala cu intrarea in play-off a unor concurenti mai slab pregatiti (in felul asta cred ca si-ar vedea si bietul leba visul cu ochii :lol: ). Si asta s-ar putea rezolva insa: in primul sezon s-ar da numar egal de locuri in play-off pentru cele trei zone, iar din al doilea incolo s-ar imparti locurile in functie de rezultatele din sezonul precedent. Adica, daca in sezonul I au mers in play-off cate 15 din Muntenia, Transilvania si Moldova, iar cei din Moldova s-au clasat pe ultimele locuri, numarul de locuri alocat Moldovei in al doilea sezon ar scadea, dupa un algoritm care ar urma sa fie stabilit de comun acord in birourile federale.

Parerea mea este ca un asemenea sistem poate contribui decisiv la migrarea pescarilor dinspre "secta" LRS spre Campionatul National organizat de Federatie. Diferenta intre costurile de participare ar fi uriasa, mai ales in cazul celor care nu se califica in play-off. Dar chiar si cei care ar merge la toate sase concursurile ar avea cheltuieli mai mici, pentru ca patru din cele 6 s-ar desfasura in zona lor geografica.

Eu zic ca deplasarile costa totusi destul de mult, mai ales daca luam in calcul si antrenamentele. Una e sa te antrenezi tu la Manjesti si Rogojesti, si alta e sa mergi pe la Belis :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde popescu stefan pe Februarie 7th, 2011, 3:47 pm

Va recomand calduros sa cititi legea sportului. Structura federatiei este formata din cluburi, asociatiile judetene si a municipiului Bucuresti. In campionatul National participa echipe inscise de cluburi, nu pescari individuali. Asociatiile judetene se ocupa de organizarea competitiilor locale iar cluburile vor fi inscrise in esaloanele valorice superioare. Cluburile la randul lor sunt obligate sa-si inregistreze sectiile de pescuit sportiv la asociatiile judetene si a municipiului Bucuresti pentru a participa la competitiile locale. Clasamentele vor evidentia ordinea cluburilor, nu a pescarilor individuali. Punctajul echipei va fi suma punctelor individuale obtinute de membrii echipei. Chestiunea ierarhizarii sportivilor va fi rezolvata de comisia de statistica care va centraliza si ierarhiza sportivii dupa rezultatele individuale obtinute. Acesta nu va fi un criteriu de a trimite sportivii la competitiile internationale, alcatuirea echipei reprezentative fiind atributia antrenorului echipei nationale, care poate selectiona pescarii sportivi dupa criteriile pe care acesta le va stabili. Este altceva o structura sportiva decat o competitie organizata de o structura neautorizata. Ar trebui sa dea de gandit cluburilor care vor sa se afilieze despre cum se vor organiza in interior. Ce pot sa spun este ca nu vor fi afiliate cluburi monodisciplinare, intrucat legea nu permite asemenea sistem de organizare decat pentru sporturile profesioniste.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Fir Intins pe Februarie 7th, 2011, 3:59 pm

Ii foarte faina ideea lui Gerula, chiar daca se face campionat pe echipe. N-o sa fie la inceput destule echipe pentru esaloane valorice.
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde popescu stefan pe Februarie 7th, 2011, 4:03 pm

fan G E R U L A scrie:Ii foarte faina ideea lui Gerula, chiar daca se face campionat pe echipe. N-o sa fie la inceput destule echipe pentru esaloane valorice.

Ce te face sa crezi ca nu vor fi suficiente echipe? Cei care vor sa boicoteze federatia sa nu mizeze pe asta. Cred ca in randul pescarilor sunt destui oameni rationali care sa deceleze intre o forma legala de practicare a pescuitului sportiv si o intanire prieteneasca gen Calendarul Competitional. Le-o fi suflat cineva pe la ureche ceva de se feresc de aceasta denimire, la mare voga pana anul acesta?
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 4:21 pm

Eu zic sa nu va ambalati, una nu exclude pe cealalta. Depinde cati pescari vor forma o echipa, cate echipe va putea inscrie un club etc etc. Daca se fac echipe de doi oameni, de pilda, sistemul propus de mine e cat se poate de viabil.
Ma refer desigur la primul esalon valoric, pentru cele aflate dedesubt nu cred ca se poate pune problema de concursuri nationale.

Referitor la problema echipei nationale, eu zic ca ar fi o grava greseala trecerea la principiul selectiei. Imediat s-ar specula asta de catre vuvuzelele gruparii Gyorg-Tudose, aruncandu-se vorbe gen "Popescu vrea sa trimita pe cine vrea el etc". Ordinea in clasamentul final este un bun criteriu de selectie, cel putin deocamdata.
Gerula
Site Admin

Mesajde popescu stefan pe Februarie 7th, 2011, 4:26 pm

Toate acesteb probleme sunt deja date in lucru iar structura va fi aprobata prin hotararea AG.
PS Ce ne intereseaza parerea vuvuzelelor? Din cate stiu nu sunt membre in federatie si nu au drept de decizie asupra modului de organizare. Nici macar nu putem sa ne gandim ca la competitiile organizate de federatie sa participe voluntari. Numai sportivi legitimati. Chiar daca nu se ridica la valoarea unor sportivi consacrati. Stii maxima " Dragoste cu sila nu se poate". Asta e.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 4:31 pm

Cand unii te fac in toate felurile, cea mai proasta decizie e sa te faci ca nu auzi. Traim in Romania, lucrul asta nu trebuie uitat nici o clipa :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde popescu stefan pe Februarie 7th, 2011, 4:34 pm

Gerula scrie:Cand unii te fac in toate felurile, cea mai proasta decizie e sa te faci ca nu auzi. Traim in Romania, lucrul asta nu trebuie uitat nici o clipa :D .

Unii nu uita. Si nici nu iarta.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Februarie 7th, 2011, 5:14 pm

Chiar daca nu se ridica la valoarea unor sportivi consacrati.
si ne vom mandri cu ei ca doar vor concura in competitiile internationale sub drapelul Romaniei ... sau nu vor concura la competitiile oficiale internationale ca nu e acreditarea FIPS-CIPS.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde vali136 pe Februarie 7th, 2011, 5:38 pm

Gerula scrie:Ma refer, evident, la cele care vor fi organizate de noua Federatie. Pentur inceput putem discuta forma organizatorica de la seniori, probabil cea care intereseaza cel mai mult in momentul de fata.

Personal cred ca ar trebui renuntat la modelul folosit de LRS. Vali cu siguranta isi mai aminteste marea dezbatere "zonale vs Open", ei bine cred ca, mai ales in actualul context economic, o combinatie a celor doua sisiteme ar putea usura participarea cat mai multor competitori, fiind astfel benefica pentru cresterea bazei de mase a competitiei.

Concret, ma gandesc la impartirea tarii in 3 zone si la organizarea in primavara a cate trei etape in fiecare zona, etape restrictionate pentru sportivii cu domiciliul stabil in zona respectiva. Pe fiecare zona, primii 20 (sau 15, sau 10, asta se poate discuta, evident) ar urma sa promoveze in play-off, desfasurat toamna, pe parcursul a trei etape, tinute cate una in fiecare dintre cele 3 zone.

In acest fel, costurile participarii la primele 3 etape ar fi mult mai mici decat in cazul actualului sistem promovat de LRS. Mai multi sportivi si-ar putea permite participarea, urmand sa aiba de suportat cheltuieli mai mari doar in cazul calificarii in play-off.

Ce parere aveti?

Personal astept infiintarea Federatiei cu acte in regula ;) nu de alta dar nu e bine sa punem boii inaintea carului....

In principiu si ceea ce ai propus poate fi luat in considerare si chiar aprofundat ,sa vedem daca calculele dau intradevar o scaderea a costurilor sau nu ....

In primul rind trebuie neaparat facut "recensamintul " competitorilor pentru fiecare disciplina in parte si doar apoi sa dimensionam marimea unui Campionat ca numar de etape ,numar de participanti pe esaloane valorice (asta daca se impune din primul an)etc.

A spune acum ca dorim un numar de ex. 20 concurenti(echipe) pt disciplina spinning din barca fara a stii daca cluburile existente la ora infiintarii federatiei au aceasta posibilitate sau nu e aiurea , la fel si cu propunerea de zonale plus play-off daca acesta nu se impune ca numar de concurenti (echipe) cit de cit egale ca numar in zonele de interese.

Poate ca in primul an ar trebui sa avem un sistem Campionat format din 3-4 etape , in zone diferite cu un numar de 20-30 sportivi(10-15 echipe) unde la finalul lui sa retorgradeze ultimii 5 sportivi (ultimele 3 echipe.).

Vom vedea pe ce vom merge , dar mai intii sa vad Federatia infiintata . ;)

In ceea ce priveste selectia e EVIDENT si OBLIGATORIU ca rezultatele obtinute pe APA sunt cele care trebuiesc sa primeze in alcatuirea unui reprezentative ...treaba cu "selectionerul" are si parti bune si parti rele ...vom analiza toate aceste aspecte si vom incerca sa propunem o solutie echilibrata si care sa multumeasca pe cit mai multa lume.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 5:49 pm

vali136 scrie:Personal astept infiintarea Federatiei cu acte in regula ;) nu de alta dar nu e bine sa punem boii inaintea carului....

......................................................................

Exista vreun motiv sa credem ca Federatia nu se va mai infiinta?
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Februarie 7th, 2011, 6:04 pm

Gerula scrie:
vali136 scrie:Personal astept infiintarea Federatiei cu acte in regula ;) nu de alta dar nu e bine sa punem boii inaintea carului....

......................................................................

Exista vreun motiv sa credem ca Federatia nu se va mai infiinta?

EU sper sa nu fie ....dar stii ca unde traim noi e o tara "ciudata" si in plus sunt multe interse la mijloc si vezi bine ce mare deranj a provocat initiativa de infiintare a Federatiei.

Abia astept sa vad odata actele pe masa sa ne apucam "voiniceste" de treaba . :)
vali136
trecut prin multe

Mesajde popescu stefan pe Februarie 7th, 2011, 7:56 pm

vali136,
Incerci sa le dai la unii sperante? :lol: :lol: :lol:
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 8:27 pm

Adevarul e ca este absolut penibil felul in care gruparea Gyorg-Tudose incearca sa puna bete in roate prin orice mijloace, mai ales daca ne gandim la faptul ca au latrat pe la toate colturile ca n-o sa fie in stare Popescu sa faca federatie. Pai daca esti asa de sigur ca nu-i in stare, de ce sa te mai straduiesti sa-i pui piedici? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde popescu stefan pe Februarie 7th, 2011, 8:49 pm

Nu cred ca incearca sa puna bete in roate, intrucat acest lucru nu este posibil. Documentatia este facuta ca la carte si deja a trecut doua verificari. Sper ca sapatamana aceasta sa vina avizul, dupa care totul va fi liniar.
Incercarea de a pune bete in roate a constat in a duce o intensa munca de lamurire a cluburilor, membre LRS, de a boicota infiintarea federatiei. Toata aceasta agitatie nu a facut altceva decat sa ingreuneze aderarea cluburilor la federatie. Atat si nimic mai mult. Cluburile trebuie sa stie ca vor trebui sa-si modifice substantial actele constitutive si statutele pentru a le face compatibile cu statutul federatiei. Acest lucru dureaza. Teama mi-e ca multe din ele vor capota, pentru ca nu au fost bine gandite de la inceput. Un club sportiv nu este o adunare de prieteni cu o pasiune comuna, ci presupune mult mai mult. Cred ca majoritatea s-au convins deja.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Anakin pe Februarie 8th, 2011, 9:08 am

As dori sa vin si eu la concursurile organizate de federatie .La ce club din Moldova m-as putea inscrie ca sa pot participa ? ma intereseaza cele de stationar si spinning (sunt multilateral dezvolatat :D )
Anakin
membru nou

Mesajde popescu stefan pe Februarie 8th, 2011, 9:33 am

Anakin scrie:As dori sa vin si eu la concursurile organizate de federatie .La ce club din Moldova m-as putea inscrie ca sa pot participa ? ma intereseaza cele de stationar si spinning (sunt multilateral dezvolatat :D )

Clubul sportiv Moldova din Suceava este membru fondator al federatiei.
PS Nu exista cluburi monodisciplinare (cel putin ele nu pot fi admise in federatie) decat pentru sporturi profesioniste. Si nu e cazul in pescuitul sportiv.
popescu stefan
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit