Raduta, primul concurs profi de spinning din Romania

La rapitori si nu numai

Raduta, primul concurs profi de spinning din Romania

Mesajde Gerula pe Septembrie 21st, 2009, 3:04 pm

Precizare foarte importanta: puncteaza primii 5 cei mai mari salai. Cu alte cuvinte e primul concurs de spinning organizat la noi in care nu se vaneaza gradinita, ci se cauta exemplarele mari (ca in turneele profesioniste de bass). Doua manse lungi, ai timp sa-l cauti chiar daca nu stii lacul.

cristi scrie:Perioada de desfasurare: 17-18.10.2009
Taxa de inscriere: 1000 euro/echipa
Numar de echipe: maxim 20 de echipe formate din doi concurenti, care pescuiesc din aceeasi barca

Premii
Loc 1 - 6000 euro
Loc 2 - 4000 euro
Loc 3 - 2000 euro

Program
Simbata 17.10
7.00 - Intilnirea pe locul de campare.
8.00 – 9:00 - Sedinta tehnica
9.00 - 16.00 - Prima mansa
Duminica 18.10
07.00 - 16.00 Mansa a doua
19.00 Festivitate de premiere

REGULAMENT
Art 1. Este permisă doar folosirea momelilor artificiale - voblere, năluci suple, momeli metalice etc. Nu sunt permise momelile vii sau monturile cu peste mort.

Art 2. Concursurl se va desfăşura din barcă max doi concurenti care formeaza o echipa . Toate bărcile vor fi dotate obligatoriu cu ancoră.

Art 3. Barca poate fi echipată cu:motor termic de max 20 cp si/sau motor electric.

Art 4. În timpul manşei, concurenţii nu pot pescui la mai puţin de 40 de metri distanta unul de celalalt. Este interzisa apropierea la mai putin de 20 de metri de limita de sector.

Art 5. Ieşirea unui concurent pe mal în timpul manşei se poate face doar în caz de forţă majoră (pierderea ancorei, deteriorarea bărcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice) şi numai în prezenţa arbitrului, cu excepţia cazurilor extreme.

Art 6. Nu este permis sub nicio formă pescuitul de pe mal.

Art 7. Nu este permis accesul în afara sectorului de concurs. În cazul în care o echipa este surprinsa pescuind în afara sectorului său, aceasta va primi avertisment, iar peştii aflaţi în acel moment în posesia echipei vor fi eliberaţi imediat de către arbitrii, fără a fi punctaţi.

Art 8. Un concurent nu poate pescui decât cu o singură lansetă, în orice moment al concursului, dar poate avea un număr nelimitat de echipamente de rezervă (lansete, mulinete, năluci etc.). Lansetele de rezervă pot fi ţinute montate la îndemână, dar cu năluca fixată de lansetă.

Art 9. Nu este permis pescuitul la trenă.

Art 10. Nu este permisă folosirea simultană pe acelaşi forfac a două sau a mai multor năluci.

Art 11. Este permisă folosirea sonarului şi a dispozitivelor de măsurare a adâncimii apei.

Art 12. Folosirea minciogului sau a gripului este permisă doar concurenţilor.

Art 13. a- O captură este considerată validă chiar dacă înţeparea a fost în exteriorul gurii.
b- Înţeparea intenţionată (japcă) din exterior a peştelui este strict interzisă.

Art 14. Peştii morţi nu punctează.

Art 15. Sarcina păstrării capturilor în stare vie, înainte de măsurare, revine în întregime concurentului.

Art 16. Nu este permisă nădirea, cu excepţia substanţelor ce se pot aplica pe suprafaţa nălucilor.

Art 17. Concurenţii nu pot primi sau schimba între ei nici un fel de echipament de pescuit în timpul desfăşurării manşei, cu excepţia bărcii, ancorei, motorului, bateriei sau a vâslelor, în caz de forţă majoră şi numai prin intermediul unui arbitru sau organizator, cu excepţia cazurilor extreme.

Art 18. a- La semnalul de încheiere a manşei, concurenţii trebuie să înceteze pescuitul.
b- Dacă există peşti în drill, aceştia vor puncta numai în cazul în care sunt scoşi din apă în maximum 10 minute de la semnalul de încheiere a manşei.

Art 19. Deplasarea de la un loc de pescuit la altul , in timpul concursului , se va face obligatoriu cu ancora in barca sau in mana deasupra luciului de apa
Art 20. Scaldatul pe sectoarele de concurs este interzis pe întreaga durată a competiţiei.
Art.21 Accesul pe sectoarele de concurs, în afara manşelor, este permis numai cu un motiv întemeiat şi numai cu acordul şi sub supravegherea unui arbitru.

Art 22. Pista de concurs se împarte într-un număr de sectoare egal cu numărul de manşe (doua) iar echipele se împart în doua grupe.

Art 23.Pucteaza primi 5 salai cei mai mari .

Art 24. Pentru fiecare manşă, se face un clasament separat pentru fiecare sector. Cel care va totaliza in cele doua manse, prin cumulare, cea mai mare lungime va castiga competitia.

Art 25. Daca doua sau mai multe echipe au acelasi numar de centimetri/kilograme va cistiga cel cu pestele cel mai mare.
Art 26. Orice ieşire pe apă implică riscuri inerente (pericol de înec etc.), pe care, este de la sine înţeles, că orice participant la concurs şi le asumă. Se recomandă tuturor concurenţilor să poarte vesta de salvare în permanenţă. Organizatorii nu pot fi traşi la răspundere în caz de accident.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Raduta, primul concurs profi de spinning din Romania

Mesajde Gerula pe Septembrie 21st, 2009, 4:31 pm

Vali, te bagi? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 21st, 2009, 5:52 pm

Sincer m-asi baga ,dar nu am coechipier... :D :D :D
Premii mortale ce sa zic ,dar si "cotizatia " pe masura ... :P
Mai pui 2-3 sute peste taxa si faci o Suedie timp de 2 saptamini... :drool: :drool:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 21st, 2009, 9:07 pm

Si eu m-as cam baga, cu urmatoarea rezerva: sa stiu cine asigura arbitrajul. Miza e mare, iar riscul ca din urne, pardon, din clasamente sa iasa cine trebuie este pe masura.

Daca e ceva serios (APS de pilda) eu sunt interesat. In primul rand pentru ca e intr-adevar primul concurs profi de spinning de la noi, prin prisma modalitatii de alcatuire a clasamentului.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Septembrie 22nd, 2009, 12:49 pm

Si eu m-as baga....
Dar am aceiasi problema ....partenerul.
Pe de alta parte ..pe apa vor fi nume .....care cunosc bine balta aia.( Somesan - Tudose - Gyorg - )
Se spune ca s-ar putea sa dea drumul pe toata acumularea , nu doar pe zonele care au fost in concursurile TAVP in ultimii doi ani...

Pe de alta parte ar mai fi cateva chestiuni de rezolvat:
1. Cazarea ...Am inteles ca nu e inclusa in aceasta suma.
2. Barcile...daca nu ai se inchiriaza de la ei separat.

In aceste conditii ...mai trebuie inca cateva sute de euroi...acolo...
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde vali136 pe Septembrie 22nd, 2009, 1:08 pm

Cred ca la acest concurs nu conteaza ..."numele"....celor care ar cunoaste balta ....spun asta pt ca nu se puncteaza toti pestii ci doar 5 dintre cei mai mari prinsi de echipa ...
Cred mai degraba ca va fi de strategia cu care abordezi concursul ....mai important mi se pare alegerea nalucii ,dimensiunea ei ,decit locurile care dau cel mai mult peste ..
In principui pestii mari nu se prea amesteca cu gradinita ,sau cel putin nu stau claie peste gramada ....asa cum stau cei de pina la 2 kg.
Normal ca e bine sa cunosti cit mai multe locuri care tin peste ,nu de alta dar nu pierzi mult timp cu localizarea ,dar daca prinzi doar pesti de 50-60 cm cred ca ar trebui sa te muti...parerea mea .
Sunt sigur ca nu exista cistigatori de pe "hirtie"....aici poate cistiga oricine sau mai corect cei mai inspirati ....in plus cred ca masuratorile se vor face la mal in vazul lumii....totusi e vorba de bani multi si de credibilitate . :)
vali136
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Septembrie 22nd, 2009, 4:21 pm

cam scump dar se pare ca-si merita banii ... oricum buna initiativa.
din pacate pescuitul de competitie a cam ajuns un sport al celor cu suficienti bani ... cam greu sa mai intri in hora daca nu ai cont serios.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Septembrie 22nd, 2009, 4:32 pm

Eu am o pneumatica mare, din care pot da lejer doua persoane, si motor de 6 cp.

Nu ma intereseaza cine concureaza, ma intereseaza doar cine arbitreaza. Am vazut de pilda ce poate Gyorg pe o balta pe care o cunostea mult mai bine ca mine (Rogojesti), in conditiile in care a avut o serie mult mai usoara, si n-as avea mari emotii in legatura cu favoriti de-astia. Poanta e insa ca, fiind in joc premii destul de consistente, pot sa apara tot felul de combinatii, de-aia arbitrajul este esential.

Cine afla primul detaliile legate de arbitraj sa posteze aici. In functie de asta eu voi lua decizia daca particip sau nu.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Septembrie 23rd, 2009, 7:18 am

Va arbitra APS-ul
A declarat Vasile Mitrea pe site-ul ligii...
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 23rd, 2009, 9:36 am

APS-ul e mare :D . Sa vedem cine anume, si, mai ales, CATI arbitri o sa fie. Umbla vorba ca Raduta o sa lase concursul sa se desfasoare pe toata acumularea, nu numai pe zonele sectorizate la ultimul concurs din turneul AvP tinut aici, si daca se baga doar doi arbitri, multe se pot intampla :roll: . Poate par excesiv de banuitor, dar experienta ma invata ca in chestii de genul asta e cea mai mare prostie sa mergi pe incredere, cel putin in Romania.

Dar oricum, e o veste buna faptul ca arbitreaza APS.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Septembrie 23rd, 2009, 3:51 pm

mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 23rd, 2009, 3:59 pm

Am vazut harta, dupa parerea mea, pe sectorul 2 un minim -minimorum ar fi de 6 arbitri, pentru a putea avea tot luciul de apa supravegheat. Altfel... :violin:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Septembrie 23rd, 2009, 4:36 pm

Gerula scrie:Am vazut harta, dupa parerea mea, pe sectorul 2 un minim -minimorum ar fi de 6 arbitri, pentru a putea avea tot luciul de apa supravegheat. Altfel... :violin:

Adrian ,crezi ca pt. sectorul 1 situatia ar trebui sa fie alta?
Cunosc destul de bine balta si iti zic ca ai nevoie de f. multi arbitrii ca sa poti supraveghea tot luciul ala de apa ...
Dar ai sa vezi ca se va spune ca e suficient un nr. mic de arbitrii avind in vedere faptul ca ai doar 20 de barci pe apa ...10 cu 10 pe fiecare sector ....
Daca te uiti atent regulamentul este cel al TAVP ... :lol: , schimbat in unele puncte ....iar daca ar fi dupa acest regulament ar ajunge 1 arbitru /sector...ceea ce ar fi comic ...ca sa nu zic altfel.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 23rd, 2009, 6:58 pm

O sa-l sun maine pe Paco (cel de la Sarulesti ) si o sa-l intreb fix chestia asta. Sa putem lua o hotarare in cunostinta de cauza.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 25th, 2009, 11:02 am

N-a fost ieri a fost azi :D .

Sunt cate doi arbitri pe sector, in total 4. Mi se pare extrem de putin, in conditiile in care lacul are to felul de coturi, golfuri, golfulete, iar premiile sunt foarte consistente.

O sa publice luni pe site-ul lui Raduta contul in care se pot vira banii pentru inscrieri, asa ca listele cu inscrisi care circulau pana acum cred ca sunt fix pix.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Septembrie 28th, 2009, 9:57 am

Tot n-a aprut contul ala, nu ca ar fi prea mare inghesuiala. Din pacate, la nivelul asta de premii, ideea cu doar 2 arbitri pe sector e falimentara. Ar trebui sa se razgandeasca organizatorii, cat se mai poate.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 4th, 2009, 5:27 pm

Intr-un tarziu a aparut si contul: plata se face prin virament bancar în contul A.V.P.S. ZIMBRU, CF 10814995, Reg. Com265/1998, RO 32 BACX 000000 300 184 7004, UNICREDIT TIRIAC, SUC. LIPSCANI.
Trebuie mentionat: “ Taxă participare Cupa Internationala de spinning” si numele echipei.
Inscrieri se mai fac pana pe 10 octombrie. Deocamdata cica ar fi inscrise vreo 8 echipe.

Sunt curios cum ramane cu premiile daca se inscriu doar 10 echipe :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 14th, 2009, 10:33 am

Se pare ca inca se mai accepta inscrieri :D . Deocamdata erau vreo 12 echipe
Gerula
Site Admin

Mesajde radu grigorascu pe Octombrie 14th, 2009, 4:38 pm

Din pacate am aflat cam tarziu, ca ma bagam si eu :cry:
radu grigorascu
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 16th, 2009, 10:18 am

Aviz amatorilor, inscrierile continua :D. Cred ca te poti inscrie si maine direct pe balta :D .
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit