Predescu, Udila si "fenta olteneasca"

La rapitori si nu numai

Predescu, Udila si "fenta olteneasca"

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2009, 10:28 pm

Din ciclul "sa radem cu fomistii ahtiati dupa premii", azi va prezint cea mai tare faza cu un concurs local pe care am intalnit-o vreodata.

Totul a inceput cand un baiat din Craiova a anuntat la LRS un concurs local:

andriipopa75 scrie:sambata 14 noiembrie va avea loc un concurs de pescuit la salau, din barca, pe lacul Fantanele(Radovan) Dolj.

taxa de participare este de 70 lei/participant, se va pescui o singura mansa, de la 08.00-14.00, vor puncta pestii peste 35 cm, va castiga cel cu cea mai grea recolta.

Este prima data (si speram ca nu si ultima) dupa 7-8 ani cand se poate pescui la salau pe acest lac, asa ca e o ocazie deosebita, mai ales ca in lac sunt foarte multi dintosi mari .

Inscrierile se fac in Craiova, la "Casa Pescarului" (la Marian), pe Calea Bucuresti, langa hotel Jiul.

Mai multe detalii sper sa va ofere organizatorii .

Imediat i s-a cerut socoteala de catre cichicean Predescu :lol: , dupa care celebrul duo Balalau Udila-Predescu a incercat sa bage si toate strambele posibile, intrucat interesul pentru concurs era deja evident:

mihaip scrie:
andriipopa75 scrie:Inscrierile se fac in Craiova, la "Casa Pescarului" (la Marian), pe Calea Bucuresti, langa hotel Jiul.

Deci cine nu e din Craiova sa se suie in masina, autocar sau tren si sa vina la Craiova sa plateasca :D .

Andrei, nu stii ca e numai la nivel local ca altfel il anuntam si aici?

mihaip scrie:
SAM74 scrie:Dezvoltati subiectul cu mai multe detalii.Ca sa vin de la Cluj sa platesc taxa de inscriere mi se pare absurd.Treceti persoane de contact cu numere de telefon si modul in care se face plata si care sunt premiile.Cred ca sunt destui doritori de o partida de salau.Multumesc

Cristi, crezi ca nu am face tam-tam daca am sti ce peste e acolo, cat este, unde este? Lasa-ne sa vedem ce e, lasa-ne sa discutam cu patronul sa vedem daca-l putem convinge sa ne lase si dupa concurs cu barcile.
Am fost anul trecut cu barca, tot la insistentele asociatiei noastre. Nu am putut pescui de vant, dar pe 5 km patrati balta era colmatata grav, chiar pe zona care se zicea ca tine peste si praguri/structuri. Sonarul imi arata ce arata EKG-ul unui cadavru.
Vedem ce iese. Concursul e catch and release iar patronul elibereaza oricum majoritatea salaului care ii intra in plasa.
Daca va mananca in cur, eu va pot plati taxa, daca va place sa faceti experimente.
Numai ca andrei a prezentat concursul ca si cand ar merge frecvent pe balta aia si ar sti sigur ca e plin de peste.

gabi udila scrie:din ciclul de trista amintire "daca nu suntem suficient de simpatici si de tari in IQ, incit sa fim bagati in seama hai sa ne bagam singuri in seama" s-a mai consumat un episod. cind va fi cazul, imi va face mare placere sa va prezint minunea, dar deocamdata, believe me, mai bine va chem la craiova sa va arat cum sta treaba cu vinul de segarcea decit sa va duc la pescuit.

Stiind probabil cu cine are de-a face, omul a insistat si a dat toate detaliile.. Asa a reiesit si faptul ca ar fi puse in joc niste premii :D .

Chestie care explica neostoita dorinta a duo-ului Balalau (intitulat mai nou Club de pescuit :lol: ) de a tine toata treaba sub obroc.

Mari oameni, mari caractere :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Predescu, Udila si "fenta olteneasca"

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 2nd, 2009, 10:37 pm

eu eram interesat in special pentru ca am crezut ca e o balta deschisa pescuitului numai de rapitor si in special salaul.nu ma intereseaza concursul la care nu pot sa particip deoarece o sa fiu la bucuresti sa imi sustin cel mai greu examen din facultate si ultimu pe anul acesta.dar era interesanta ideea cu incinta privata in care sa fie salau adunat si care sa fie si asa de aproape de severin(mai e un drum spre satul ala care nu duce direct la craiova si cunosc destul de bine zona deoarece acolo m-am nascut).dar din discutiile pe care le-am vazut pe forumul celalalt,patronul mai mult vrea sa vada ce salau e in lac si asta si pe costurile participantilor ceea ce mi se pare o idee proasta.si in plus din balacareala care se face numai de bine sa nu tragi concluziile
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2009, 12:47 am

Dupa mine treaba e simpla: ca sa-si faca reclama baltii, patronul a pus la bataie si niste premii, ceea ce nu e o idee proasta. Duo Bălălău si-a facut socoteala ca, daca nu vin pescari din afara zonei, primele locuri sunt ca si castigate, ei fiind singurii localnici cu experienta competitionala. Asa ca au bagat cate strambe au putut.

Sincer taxa de 70 de lei pt un concurs pe o balta unde pescuitul salaului a fost oprit nu mi se pare mare. Daca nu eram plecat din tara in perioada aia, eu mergeam.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 3rd, 2009, 8:33 am

intrati pe google earth "romania radovan dolj" si vedeti cum arata chioarca aia de sus. colmatata de o iau dracii si tulbure ,numai buna pt plasari .tre sa fii cusut in cap sa nu realizezi ca intr-o apa de aia salaul e pretutindeni si nicaieri.
la orice vant peste 20 km/h, bazinul se tulbura instant .
promovarea concursului imi aduce aminte de o alta promovare celebra de pe rapitori.ro: todi versus tasmanian devil-moartea salaului .
oti oltenii astia dom'le !
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2009, 11:16 am

Adriane, tot ce se poate, dar cand vezi mesaje gen "nu stii ca e numai la nivel local ca altfel il anuntam si aici?" treaba devine destul de limpede :D :lol:

Asta ca sa nu mai vorbim ca pozele de pe google earth pentru zona asta sunt probabil din mileniul trecut :D . Ceea ce nu inseamna neaparat ca situatia s-a schimbat, doar ca nu prea avem de unde sa stim :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2009, 12:33 pm

P.S. Saracu cichicean ot Craiova e asa de disperat sa-si mai faca un cont aici, incat a inceput sa se dea drept alti oameni cunoscuti din zona. Nu i-a dat prin cap ca unora as putea sa le stiu mailul :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde mihai predescu pe Februarie 24th, 2010, 10:07 pm

si varianta mea:
la concursul de la fintinele treaba a stat in felul urmator
un prieten din craiova, ne-a rugat sa organizam concurs pe aceasta balta, unde cu un an in urma avusesem o tentativa de contact cu patronul baltii esuata. stiind ca patronul plasuieste fitofagul , introdus de el, si ca in plase gaseste salau pe care il vinde la fata locului am decis sa organizam acest concurs in speranta gasirii unei piste noi. la acea tentitiva din aprilie 2008 a mbatut c usonarul, fara sa pescuim, o juma de balta si am vazut o colmatare totala. din aceasta cauza nu am avut curaj sa chemam concurenti din afara orasului pt ca riscul de a nu se prinde peste era f mare, balta fiind din start conceputa pt a fi crescatorie plasuibila, implicit fara obstacole care ar fi deranjat navodul. patronul a avut amabilitatea sa nu ne ceara niciun ban, doar a avut pretentia sa facem o masa acolo si sa platim bucatarul. am facut calculele si pt a acoperii costurile mesei si ale bucatarului am ajuns la suma de 70 de lei. pt premii am luat legatura cu prietenii nostrii carora le multumim inca odata : berti, bina,dinu, anghelina, iercosan. deci premii au fost in produse de la drill,abrevis, teylaxu, berti, cartele vodafone, si energofish, plus un bat custom st croix avid donat de udila pt locul 1. abundenta de gume linguri si alte produse de profil ne-a permis sa facem cite o plasa de cadouri pt toti cei 15 concurenti si cei 3 arbitrii. inutil sa amintesc ca temerea ne-a fost indreptatita, s-au prins doar 2 salai , plus vreo 3 milioane de chinezi ciupiti de spate. asta e povestea adevarata a concursului din noiembrie, si se poate proba oricind. imi pare f rau cas deocamdata in aceasta parte a tarii nu avem o pista viabila pt concursuri
mihai predescu
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 24th, 2010, 10:41 pm

Ma gandeam eu c-o sa dezgropi topicul asta :D

Acum, intamplarea face sa stiu vreo doua balti exact pe acest tipic si care tin salau ca la nebuni. E drept, nu recorduri, din cauza plasuirii periodice, dar exemplare pana in 2 kile in numar foarte mare.
Asa ca imi mentin oarecum parerea ca mentinerea concursului la nivel local a avut si alte dedesubturi, chestie oarecum confirmata si de dimensiunile celor doi salai capturati.

Smecheria pe o balta de-asta tip intinsura e ca salaul nu se grupeaza decat rareori, daca apa scade f mult. In plus, nu prea exista locuri "de salau" evidente. Si atunci normal ca, daca dai pe ea la ghici, poti sa nu prinzi nimic, in special fara sonar samd.
Gerula
Site Admin

Mesajde mihai predescu pe Februarie 24th, 2010, 10:59 pm

pe balta asta nu ca "nu prea", nimic, nimic. ne-au spus craparii ca la plopi sunt niste bolovani scufundati, ca nu stiu unde e o groapa. Nimic.
mihai predescu
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 24th, 2010, 11:55 pm

Iti dai seama ca o balta de-asta nivelata pe care totusi se iau bucati de 3.5kg si 2kg tine salau. Doar ca, pur si simplu, e peste tot, cu o densitate foarte mica.

Chestia e ca la noi lumea s-a obisnuit fie cu "hai la deversor/calugar/stavilar/gropanul celebru" fie sa vaneze praguri cu sonarul.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Februarie 25th, 2010, 5:05 pm

in ape cu adancime relativ mica ,turbiditate mare , fara structuri salaul nu se grupeaza decat la reproducere si cand se hraneste activ .sonarul e fix pix .
ceea ce ma mira este adaptabilitatea lui in ape calde.am observat ca toate lacurile astea tin obligatoriu si scoica si anume dreissena ,aici cred ca e cheia .
vere, dupa ce au speriat lumea cu tepile electronice ,batai in sabii ,lideri politici ,nu puteau oltenii sa dea o teapa si pe
spinningul competitional ?
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde mihai predescu pe Februarie 26th, 2010, 11:48 pm

adrian frunza scrie:vere, dupa ce au speriat lumea cu tepile electronice ,batai in sabii ,lideri politici ,nu puteau oltenii sa dea o teapa si pe

Ete ca nu :D
mihai predescu
membru nou

Mesajde BygDaddy pe Februarie 26th, 2010, 11:53 pm

mihai predescu scrie:
adrian frunza scrie:vere, dupa ce au speriat lumea cu tepile electronice ,batai in sabii ,lideri politici ,nu puteau oltenii sa dea o teapa si pe

Ete ca nu :D

.........nu dadura! :D
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde masivu pe Februarie 27th, 2010, 2:16 pm

cred ca de data asta mihai predescu are dreptate.
daca tinea salau, sigur era si lumew calare pe el.
pacat din nou gerula ca nu dai dreptate celor cu care te dusmanesti nici macar cand au dreptate.
dl frunza are dreptate si dansul, aceste lacuri colmatate fiind dificile rau, si fiind chiar "la ghici" total.
masivu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 27th, 2010, 6:10 pm

Mai masivule, daca "ma" dusmaneam cu Predescu, il mai debanam? :lol: Gandeste si tu putin inainte sa deschizi gura...
Gerula
Site Admin

Mesajde masivu pe Februarie 28th, 2010, 1:10 pm

faptul ca omul ti-a explicat ce si cum in varianta corecta aici (cred eu), ar trebui sa inchizi subiectul.
masivu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 28th, 2010, 8:35 pm

Omul si-a expus punctul de vedere. Cu care fiecare dintre noi poate sau nu sa fie de acord. Asta e esenta unui forum liber, nu punem la vot sa stabilim cine are dreptate :lol: .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit