"Mantuitorul" LRS si firma de apartament cu 200 ron capital

La rapitori si nu numai

"Mantuitorul" LRS si firma de apartament cu 200 ron capital

Mesajde Gerula pe Septembrie 4th, 2009, 12:30 pm

Vorbeam acum cateva zile cu unul din membrii marcanti ai cluburilor afiliate la LRS, iar omul imi spunea, foarte convins, ca "la liga ar fi nevoie de un om de afaceri important, care sa poata atrage sponsorizari ca lumea" etc etc. Mi-a fost greu sa-l contrazic, pana am aflat ca se referea la micul mare combinator Gyorg, omul cu masina pe care scrie si mai mare "Kronect".

Fiind eu o fire mai curioasa, am zis ca ma lamuresc totusi daca nu cumva firma Kronect o fi vreun gigant al telecomunicatiilor, iar Gyorg vreun mogul pentru care banii pentru deplasarea lotului national in Mexic nu inseamna nimic. Asa ca am rostit formula magica :lol: si pac, am intrat in posesia datelor firmei Kronect Comunicatii SRL.

In primul rand, ca sa nu existe vreun dubiu ca vorbim despre aceeasi firma, iata ce se putea vedea azi pe pagina de Contact de pe site-ul Kronect Comunicatii SRL:
Ataşamente
kronect3.JPG
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: "Mantuitorul" LRS si firma de apartament cu 200 ron capital

Mesajde Gerula pe Septembrie 4th, 2009, 12:34 pm

Presupunand ca toti cei interesati au recunoscut numele Lucian Constantin si Ovidiu Ristivan, sa purcedem mai departe :D

Al doilea screenshot ne arata cine este patronul firmei, care este capitalul acesteia si, cel mai important, datele din ultimul bilant depus la registrul comertului:
Ataşamente
kronect.JPG
Gerula
Site Admin

Re: "Mantuitorul" LRS si firma de apartament cu 200 ron capital

Mesajde Gerula pe Septembrie 4th, 2009, 12:52 pm

Observam cu nedisimulata uimire ca vorbim despre un SRL de apartament/bloc pe Mihai Bravu, cu capital social de 200 ron :lol: si al carui patron nu este Gyorg, ci o persoana de sex feminin nascuta in 1975, probabil sotia. Sigur, am putea specula cu privire la faptul ca este de fapt firma lui tata socru, dar ar fi nedemn si, pana la urma, irelevant pentru discutia de fata. Conteaza doar ca megapatronul nu este, de fapt, decat un angajat si ca, nefiind parlamentar/ministru/director intr-o institutie publica etc, nu prea avea motive sa treaca firma pe numele sotiei, daca era intr-adevar a lui.

Si mai interesante sunt insa datele din ultimul bilant depus la Registrul Comertului:

Firma a inregistrat un profit brut de numai 28.000 de lei, adica mai putin de 7000 de euro, din care se mai scade si impozitul. Sigur, cine nu stie cu ce se mananca activitatea de comert cu echipamente de calcul si comunicatie poate spune naiv "uite domle ca are cifra de afaceri de 4 milioane de lei, vorbesti prostii, e un businessman priceput, nu da aiurea dari la stat".

Realitatea e insa ca, in acest business, ai o marja de profit relativ mica, din cauza ca nu faci altceva decat sa iei echipamente/softuri de la una/mai multe firme uriase (in cazul de fata ADC Krone) si sa le vinzi in Romania. Sigur ca profitul ala de 7000 de euro a ramas dupa ce s-au platit salarii, s-au luat masini etc, dar pentru cine are idee cum merg afacerile cu asemenea echipamente e clar ca din 4 milioane de lei rulaj nu-ti raman mai mult de 200.000 din care sa platesti lefuri si chirii, sa acoperi costurile de funtionare etc.

Cu alte cuvinte, marele patron, mantuitorul LRS, este angajat la firma nevestei, firma care produce cam cat sa asigure un trai usor peste medie pentru cateva persoane. Atat.

Pe cuvant de onoare ca, daca gaseam aici macar un profit de vreo 500.000 ron, nu mai ziceam nimic, pentru ca firma respectiva ar fi avut capacitatea sa sponsorizeze legal LRS-ul cu o suma acoperitoare. Nu e nici pe departe cazul. Conform Ordonanta nr. 36/1998 pentru modificarea si completarea Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea , in domeniul sportului o firma beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarilor, dar nu mai mult de 8%. Pe scurt, mega-firma Kronect Comunicatii SRL ar putea sponsoriza LRS-ul cu cel mult 8% din profitul de 7000 de euro :lol: .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit