LRS si-a alcatuit calendarul competitional pe 2011

La rapitori si nu numai

Re: LRS si-a alcatuit calendarul competitional pe 2011

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2011, 3:09 pm

In momentul de fata treaba este, zic eu, destul de clara. LRS va organiza anul asta o competitie botezata in asa fel incat sa nu aduca a competitie oficiala (cupa ligii romane de spinning, ceva de genul asta), probabil va trebui sa renunte la sponsorizarea Neumarkt daca nu reuseste cumva sa-i imbarlige pe cei de acolo, dupa care, pe baza protocolului cu AGVPS, va incerca sa trimita lotul national rezultat in urma campionatului din 2010 la competitiile internationale de profil.

Ce nu-si dau seama cei care mai participa la competitiile organizate de LRS in 2011 e ca anul asta poate mai sunt ceva sanse sa tina figura (in functie de data cand se incheie demersurile pentru infiintarea Federatiei), dar in 2012 sigur n-o sa mai aiba AGVPS-ul cum sa pastreze reprezentarea internationala la pescuit. Pe scurt, cei care participa in 2011 la competitiile LRS o fac degeaba, sau ma rog, ca sa se simta bine :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde popescu stefan pe Martie 2nd, 2011, 5:56 pm

O fi Dinu derutat (decerebrat) dar ma gandesc ca ceilalti nu sunt nebuni. Sper ca nu face de capul lui in ceea ce priveste deciziile in LRS.
Daca totusi o face, i-as transmite cateva prevederi legale:

Art. 88
Constituie contraventie urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
a) incalcarea dispozitiilor art. 13 alin. (3), prin admiterea de catre organizatori a participarii la competitiile sportive oficiale inscrise in calendarele federatiilor sportive nationale pe ramuri de sport;
b) participarea la activitatile sportive organizate a sportivilor care nu prezinta avizul medical, conform prevederilor art. 55;
c) prezentarea unor declaratii sau documente inexacte in baza carora s-a operat inscrierea la competitii potrivit prevederilor lit. a) este sanctionabila cu amenda, daca, potrivit legii, fapta nu constituie infractiune;
d) ingradirea de catre detinatorii de baze sportive a accesului celor indreptatiti sa le utilizeze;
e) organizarea manifestarilor sportive fara a asigura conditiile prevazute prin regulamentul federatiei sportive nationale respective; f) administrarea necorespunzatoare a bazelor si a instalatiilor sportive de catre detinatorii acestora sau de catre cei carora li s-a recunoscut un drept de folosinta asupra lor, sanctionabila cu amenda, potrivit legii, daca fapta nu constituie infractiune;
g) refuzul de a se supune controlului instituit prin prezenta lege sau de a prezenta avizele si autorizatiile de functionare;
h) neaducerea la indeplinire, la termenele stabilite, a masurilor dispuse anterior, precum si a solicitarilor legale ale Ministerului Tineretului si Sportului.
i) neachitarea contravalorii timbrului olimpic catre Comitetul Olimpic Roman;
j) neinregistrarea bazelor sportive in Registrul bazelor sportive;
k) nerespectarea prevederilor art. 70 alin. (1) lit. g).
l) nerespectarea prevederilor art. 55 alin. (4).

Art. 88^1
In situatii deosebite de incalcare a actelor constitutive, a statutelor, a actelor normative, Agentia Nationala pentru Sport poate dispune convocarea adunarii generale extraordinare pentru structurile de utilitate publica.
Legea 69/2000
Art. 89
(1) Contraventiile prevazute la art. 88, savarsite de persoanele fizice si persoanele juridice, se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 6.000.000 lei la 30.000.000 lei, pentru persoane juridice, si cu amenda de la 3.000.000 lei la 15.000.000 lei, pentru persoane fizice, faptele prevazute la art. 88 lit. a)-c);
b) cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei, pentru persoane juridice, si cu amenda de la 900 lei la 3.000 lei, pentru persoane fizice, faptele prevazute la art. 88 lit. d)-f), i), j) si l);
c) cu amenda de la 6.000.000 lei la 15.000.000 lei, pentru persoane juridice, si cu amenda de la 3.000.000 lei la 9.000.000 lei, pentru persoane fizice, faptele prevazute la art. 88 lit. g) si h); d) cu amenda de la 200.000.000 lei la 500.000.000 lei, pentru persoanele juridice, faptele prevazute la art. 88 lit. k)
(2) Cuantumul amenzilor se actualizeaza prin hotarare a Guvernului.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2011, 7:17 pm

Ramane de vazut cum este definita in lege o manifestare sportiva.

La limita, banuiesc ca pot organiza o chestie chiar si in afara LRS, absolut privata, cupa Dinu :lol: :lol: :lol: sau ceva de genul asta :D . Aia nu cred ca mai conteaza ca manifestare sportiva.

Problema va fi insa ca organizand o chestie de-asta in afara LRS n-ar maib avea cum sa se foloseasca de protocolul LRS-AGVPS :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde popescu stefan pe Martie 2nd, 2011, 7:26 pm

Din punct de vedere organizatoric Dinu este o persoana oficiala. E doar presedinte, nu? E, nici macar de placere nu poate sa faca sport.
ANEXA - DEFINITII

In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) baza sportiva - amenajare specifica ce cuprinde constructii si instalatii destinate activitatii de educatie fizica si sport;
b) Registrul sportiv - document care evidentiaza situatia inregistrarii structurilor sportului in ordine cronologica si care are doua componente: subregistrul structurilor sportive fara personalitate juridica si subregistrul structurilor sportive cu personalitate juridica;
c) Certificat de identitate sportiva - act oficial prin care se atesta calitatea de structura sportiva;
d) licenta de sportiv profesionist - document care atesta existenta unui raport juridic determinat intre un sportiv si un club sportiv profesionist si care este eliberat de o federatie sportiva nationala;
e) oficiali sportivi - persoanele a caror activitate conduce la organizarea si administrarea activitatii sportive de agrement, recreative si competitionale, aflate in relatie cu structura sportiva pe baza de contract de munca, conventie civila de prestari de servicii sau voluntariat.

Autorizatia aia bat-o vina pe care LRS nu o detine e de vina. Nu inteleg de ce se cramponeaza de o himera. Probabil ca ii place sa fie sef, fara sa aiba idee ca sefia presupune o mare responsabilitate si nu recunoasterea unor merite, pe care el nu le are.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2011, 9:47 pm

E mai complicat :D . Dpdv organizatoric Dinu e o persoana oficiala, in cadrul competitiilor organizate de LRS. Cand da cu batu-n apa pe malul garlei cutare, intr-o zi de primavara, nu mai are nici o calitate oficiala.

E, acum, gandeste-te ca se aduna 30 de insi sa dea cu batul in balta, tot fara nici o calitate oficiala. Daca ar face asta pe ochi frumosi, nici naiba n-ar putea sa le spuna nimic :lol:

Problema e ca ei o sa vrea sa puna bani in caciula, moment in care poate interveni politia :D :D :D
Gerula
Site Admin

Mesajde popescu stefan pe Martie 3rd, 2011, 7:35 am

Am informatii certe ca ANAf-ul investigheaza concursurile de pescuit sportiv organizate in sistem Roata tiganului (bani in caciula si castigatorul ia potul). Deci nu-i de joaca.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde vali136 pe Martie 3rd, 2011, 8:27 am

popescu stefan scrie:Am informatii certe ca ANAf-ul investigheaza concursurile de pescuit sportiv organizate in sistem Roata tiganului (bani in caciula si castigatorul ia potul). Deci nu-i de joaca.

Domnule Popescu , presedinte al viitoarei federatii cred ca lucrurile au luat-o pe un drum gresit.
In loc ca obiectivul principal al federatiei sa fie atragera cluburilor si sportivilor la masa ei , obseserv o adevarata vinatoare de "vrajitoare ", cu care personal nu pot fi de acord.

Am acceptat sa ajut la constructia acestei Federatii in ideea ca sub umberela ei sa poata sa se stinga totate valorlle pescuitului de competitie care in decursul acestor ani au "impins" fenomenul competitional pina aici, cu bune sau cu rele.

Acesta era visul meu , nicidecum acest razboi surd care nu este benefic mediului competitional.

Astept infiintarea definitiva in acte a Federatiei si in primul AG. voi vedea care este strategia de dezvoltare a Federatiei ,iar daca aceasta va merge pe acest drum va trebui sa o faca fara mine.

Eu respect munca colegilor mei de la LRS si mai ales eforturile lor sustinute in tot acesti ani pt. a ajuta fenomenul competitional sa se dezvolte , de aceea consider ca NU de acest "tratament " trebuie sa beneficieze.
vali136
trecut prin multe

Mesajde popescu stefan pe Martie 3rd, 2011, 8:48 am

Afilierea cluburilor la federatie este o optiune, nu o actiune de prozelitism. Ce am atras atentia pana acum, atat in privat cat si in public, a fost strict asupra legalitatii desfasurarii activitatii competitionale. Nu vad niciun razboi cu nimeni, atata timp cat drumurile ficaruia merg in sensuri diferite.
Cat priveste strategia federatiei, ea presupune cu totul si cu totul altceva. Adevarul din pescuitul sportiv tot trebuie spus odata si odata.
popescu stefan
trecut prin multe

Mesajde diaconitapetru pe Martie 3rd, 2011, 9:18 am

am discutat una si facem alta,ce ai promis Fane la adunarea constitutiva?.....Crezi ca atragi pe cineva de la LRS in noua federatie?in felul acesta?.....eu ti-am explicat de multe ori CEI MAI BUNI PESCARI DE RAPITORI DIN ROMANIA SUNT LA LRS am aprobat noi la AGA sa-i atragem prin metoda aceasta?
PS pe 19 03 2011 la AGA o sa fie multe de discutat :D
diaconitapetru
membru nou

Mesajde Gerula pe Martie 3rd, 2011, 11:29 am

Nu ma pot pronunta asupra a ceea ce s-o fi discutat la Adunarea Constitutiva, ca n-am fost acolo :D

DAR este absolut evident ca razboiul (pe fata, nu surd) n-a fost inceput de Stefan Popescu. Mai mult decat atat, omul a invitat in repetate randuri cluburile din LRS sa se alature aceste initiative, primind in schimb tot soiul de mascari atat din partea vuvuzelelor gruparii Gyorg-Tudose cat si a unor acoliti ai AGVPS-ului.

E cat se poate de clar, in momentul asta, ca LRS si cluburile care o formeaza se agata cu disperare de o forma de organizare devenita caduca prin infiintarea Federatiei. Unii o fac din interese meschine (gruparea Gyorg-Tudose), altii datorita faptului ca ramani fideli acelei idei exagerate de independenta a spinning-ului care ii facea (cu ceva timp in urma) sa respinga de la afiliere si cluburi care aveau sectii prea mari de crap (ai uitat Vali?).

Cert este ca, daca LRS se agata, in pofida oricarei logici, de continuarea organizarii unor competitii in afara Federatiei, vor trebui la un moment dat luate masuri. Dureroase pentru oameni ca Vali, atat de implicati pana nu demult in proiectul numit LRS, dar necesare.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Martie 3rd, 2011, 11:39 am

Si inca o chestie: nu menajand mentalitati sectare de tipul "nu discutam pe forumuri, hai sa vorbim la telefon" se poate pune pe picioare o federatie. Ma mir de Vali ca n-a inteles inca faptul ca nu poti face nimic pe termen lung cu oameni care gandesc asa. Pentru simplul motiv ca oricand se gaseste cine sa-i imbarlige la telefon :roll:

Cine n-are nimic de ascuns si crede sincer ca are dreptate nu se jeneaza in nici un fel sa discute public. Numai cine pune la cale o sobolanie se ascunde pe la colturi.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Martie 16th, 2011, 3:52 pm

popescu stefan scrie:Am informatii certe ca ANAf-ul investigheaza concursurile de pescuit sportiv organizate in sistem Roata tiganului (bani in caciula si castigatorul ia potul). Deci nu-i de joaca.
Acelasi gen de informatii certe spune ca politia economica va incepe sa investigheze concursurile de pescuit sportiv la care nu au mai fost date premiile. (pe "surse" se spune ca banii au fost furati de organizatori) Deci nu-i de joaca.

PS
daca federatia se infinteaza la mijlocul anului cum poate sa opreasca legal o competitie aflata in plina desfasurare ?
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Martie 16th, 2011, 9:18 pm

taicanoe scrie:daca federatia se infinteaza la mijlocul anului cum poate sa opreasca legal o competitie aflata in plina desfasurare ?

De bun simt ar fi fost ca, dupa finalizarea inscrierii federatiei, cluburile deja existente sa se afilieze. Multe dintre ele, ca si LRS, au in statut prevederi legate de "lupta pentru infiintarea federatiei" :lol: , deci nu ar face decat sa-si respecte statutul facand asta. Cum in loc sa-si respecte statutul unele dintre acestea preconizeaza "rezistenta in munti", este cat se poate de normal ca Federatia sa actioneze pentru respectarea legalitatii.

Sigur ca, omeneste vorbind, ar putea permite continuarea competitiilor deja incepute, cu conditia ca acestea sa-si schimbe denumirea si scopurile astfel incat existenta lor sa nu mai contravina prevederilor legale. Daca insa nu se intampla asta, nu vad de ce ar face Federatia un gest de bunavointa fata de cei care refuza sa repsecte legea.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Martie 17th, 2011, 11:24 am

De bun simt ar fi fost ca, dupa finalizarea inscrierii federatiei, cluburile deja existente sa se afilieze. Multe dintre ele, ca si LRS, au in statut prevederi legate de "lupta pentru infiintarea federatiei" , deci nu ar face decat sa-si respecte statutul facand asta. Cum in loc sa-si respecte statutul unele dintre acestea preconizeaza "rezistenta in munti", este cat se poate de normal ca Federatia sa actioneze pentru respectarea legalitatii.

E vorba de legalitate nu de bun simt.
Ce prevedere legala i-ar permite unei federatii infintate la jumatatea anului sa atace o competitie aflata in desfasurare, organizata de o structura care face acest lucru de cativa ani ?
Si pana la urma despre ce federatie vorbim ? o federatie pe care insusi presedintele o trateaza ca pe o gluma ...
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Martie 17th, 2011, 11:40 am

Din ce vad eu aici presedintele in cauza a tratat ca pe o gluma statutul facut dupa ureche al unui club neafiliat, nu Federatia :roll: .

Repet, citeste ce am scris mai sus, in momentul finalizarii inregistrarii Federatiei ar exista doua variante: afilierea sau schimbarea denumirii competitiei.

Nu poti continua sa organizezi un Campionat National cand legea nu iti (mai) da acest drept.

E ca atunci cand s-a dat legea cu bancruta frauduloasa, nu puteai veni sa spui "stiti, eu incepusem operatiunea asta mica :D, nu ma lasati si pe mine s-o termin?" :D
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit