Efectul prioritatii de inscriere in concurs a "legitimatilor

La rapitori si nu numai

Efectul prioritatii de inscriere in concurs a "legitimatilor

Mesajde Gerula pe Mai 10th, 2009, 11:27 pm

Dupa cum probabil stiti, anul acesta conducerea LRS a luat "inteleapta decizie" de a acorda prioritate la inscrierea in concurs pentru membrii cluburilor afiliate la Liga. Cum primul concurs a fost la Sarulesti, iar taxa de inscriere era destul de modica fata de costul a doua zile de pescuit cu plata pe garla respectiva, cluburile s-au umflat subit. Urlete de satisfactie dinspre yesmenii de profesie etc.
Numai ca a venit etapa a doua, cand, pe o pista iarasi destul de populara, Darvari, nu s-au ocupat vreo 15% din locuri. Aparent, numerosi membri ai diverselor cluburi n-au mai simtit aceeasi nevoie imperioasa de a concura.
Acum au inceput inscrierile pentru a treia etapa, 3 Lacuri - Belis 2009. Sunt foarte curios cum va evolua numarul concurentilor inscrisi, dar daca trendul descrescator se mentine, e clar ca decizia luata la Rasinari a fost catastrofala. Si, cu toate astea, se pare ca nimeni nu intentioneaza sa "schimbe schimbarea". Poate unii vor campionat cu 30-40 de concurenti :roll:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Efectul prioritatii de inscriere in concurs a "legitimatilor

Mesajde mteodorescu pe Mai 11th, 2009, 3:17 pm

Sunt lucruri previzibile.
Nu e nimic nou , asa a fost si anul trecut.
Noi org la Belis cea de a treia etapa , unde asteptarile noastre sunt in jurul a 60 de oameni.
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 11th, 2009, 7:29 pm

Eu zic ca un turneu devenit deja consacrat, care are parte de promovare media in revista de profil cu cel mai mare tiraj de pe piata, trebuia sa creasca semnificativ in 3 ani. Nu s-a intamplat asta, deci e logic ca undeva se greseste, nu?

Eu zic ca problema majora e conturarea imaginii unui turneu cu circuit inchis, mai intai de facto (costuri semnificative de participare, deplasari, investitii mari in raport cu buzunarul romanului obisnuit) si apoi de jure, incepand cu anul asta, cand s-a venit cu "geniala" idee a prioritatii pentru legitimati.

Repet, daca se vrea un turneu in care aceiasi 30-40 de insi concureaza an de an, drumul pe care se merge acum e numai bun. :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Mai 11th, 2009, 10:46 pm

La anu' o sa incepem cu provincia si o sa terminam cu un play off pe Sarulesti cu primii 45 din clasament !
nucus
membru nou

Mesajde Gerula pe Mai 11th, 2009, 11:40 pm

Asa e mult mai corect, dar sa stii ca nu se rezolva problema de fond.

Cata vreme sunt in conducerea LRS persoane care nu pricep ca nu poti sa pui caruta inaintea boilor (adica sa incepi cu reguli restrictive cand tu ai o baza de mase de nici 200 de insi :lol: ), lucrurile n-au cum sa mearga spre mai bine.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Mai 12th, 2009, 1:47 pm

Gerula scrie: trebuia sa creasca semnificativ in 3 ani. Nu s-a intamplat asta, deci e logic ca undeva se greseste, nu?

A crescut..
Uita-te la diferente fata de acu 2 ani...2007.
Vezi cati au fost la etape...atunci.....
Si vezi cati vin acum..
( Ex : Ghioroc 2007- Sarulesti 2009 ....ambele ca prime etape...ale turneului)

E o crestere, constanta de la an la an..
Multi vin , vad cum e la o etapa 2...unii continua , altii nu ...
E firesc si normal.
dar exista cresteri de la an la an.

Gerula scrie: Repet, daca se vrea un turneu in care aceiasi 30-40 de insi concureaza an de an, drumul pe care se merge acum e numai bun. :roll:

An de an ...( deci si pana acum...) ...cam atatia sunt cei care isi permit sa participe la mai mult de 4-5 etape....
indiferent cum va fi cu " prioritatile "...tot aia este.....
Sa presupunem ca va fi lasata la liber inscrierea...
La sf anului ....tot acelasi nr de concurenti isi vor permite...sa participe la 4-5 etape..
Atata tot ca la etapele din jurul Bucurestiului ....va fi inghesuiala mai mare...

nucus scrie:La anu' o sa incepem cu provincia si o sa terminam cu un play off pe Sarulesti cu primii 45 din clasament !

A mai fost ideea asta...cu play off...
Se dorea a se face la Sacalaia la stiuca......( tot asa cu un nr limitat de participanti)....dar nu prea a fost ...agreata....
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 12th, 2009, 2:22 pm

mteodorescu scrie:
A crescut..
Uita-te la diferente fata de acu 2 ani...2007.
Vezi cati au fost la etape...atunci.....
Si vezi cati vin acum..
( Ex : Ghioroc 2007- Sarulesti 2009 ....ambele ca prime etape...ale turneului)

Pai comparatia e gresita, hai sa comparam Sarulesti 2008 cu Sarulesti 2009. Sarulestiul e o exceptie, si stim amandoi foarte bine lucrul asta, e probabil singura balta din Turneul AvP pe care costul participarii la concurs e mai mic decat costul pescuitului pe cont propriu.

Problema e una de fond: actualul format nu permite aparitia unei baze de mase. Foarte putini au timp sa participe la un asemenea numar de etape, in toata tara. Iar dintre cei care au timp, foarte putini au si banii necesari. Si daca se mai iau pe deasupra si masuri tembeloid-restrictive...
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Mai 12th, 2009, 7:30 pm

Gerula,tu ai incercat sa faci un concurs prietenesc (tovarasesc) de pe mal etc.Citi s-au inscris sau mai bine zis citi au spus ca vor participa ?Cine pune caruta inaintea cailor ? De ce nu recunosti ca TVAP exista si merge bine ? "Orice inceput se vrea fecund ,risipei se deda Florarul ".Au, n-au timp ,dar participa! Oricum concursurile FNPSR-ului sint adevarate concursuri :marete ,superbe ,mondiale, galactice ...dar lipsesc cu desavirsire !
nucus
membru nou

Mesajde Gerula pe Mai 12th, 2009, 7:56 pm

Mai, am incercat e f mult spus, iar realitatea e ca atunci cand ar fi putut lumea (dupa Paste) n-am mai putut eu, ca am plecat in Grecia. :D Dar una-i una, si alta-i alta.

Nu vad cum poti spune ca merge bine, cand dupa 3 ani de promovare intensa in AvP, numarul concurentilor e fix acelasi. :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Mai 12th, 2009, 11:08 pm

Din moment ce esti neutru,iti dai foarte bine seama ca valoarea nu sta in cantitate :lol: .Stii tu alt campionat de spinning mai bine organizat,cu un regulamet bun ,etc?
nucus
membru nou

Mesajde Gerula pe Mai 13th, 2009, 9:41 am

Astea-s argumente? :lol: Hai ma Nucule, ca am pretentii de la tine :D .

Marimea unei baze de selectie da sansa unei mai bune selectii a valorilor, de acord? Iar apropo de campionate de spinning, umbla vorba ca au americanii niste turnee de bass pe langa care Turneul AvP aduce a intrecere in curtea gradinitei (ca nr de participanti/organizare vorbesc).
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Mai 13th, 2009, 1:17 pm

Au americanii in Florida.... :lol: si eu am pretentii de la tine ! De ce nu continui sa incerci sa faci un concurs ? Fa-l ,unul macar si in indiferent ce conditii( de pe mal ,din barca,pluta, spinning,stationar, japca,ecran etc.) si apoi mai vorbim. Nu e clan,casta ,rasa,adunatura, gasca etc. mai dezbinat ca cel al pescarilor .Daca sint 4 vor avea cel putin 5 idei pe care si le vor sustine cu argumente beton.Si grozav le place sa stea pe margine si sa comenteze si sa aplice tuse cit mai negre la greselile ,mai mari sau mai mici, ale altora, daca acestia incearca sa faca ceva si se bucura nemaipomenit de mult de esecurile acelora ce fac ceva.
nucus
membru nou

Mesajde Gerula pe Mai 13th, 2009, 1:28 pm

Mi se pare halucinant recursul la argumentul "fa si tu un concurs" :lol: . E ca si cum ai zice ca n-am dreptul sa spun ca Sandra Brown scrie mizerabil, doar pentru ca n-am scris nici un roman :lol: :lol: :lol: .

Asta cu atat mai mult cu cat aici nu discutam de organizarea unui concurs, ci de sistemul competitional. De cand exista Turneul AvP, au fost si concursuri organizate bine, si concursuri organizate prost. Nu aici e marea problema, ci in sistemul competitional aberant, care blocheaza fenomenul la nivel de autobuz. (na, hai sa zic la nivel de doua autocare, ca sa fim mai exacti). :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Mai 13th, 2009, 2:49 pm

Nucule tata ,iar amesteci capra cu varza ....ce are AVP cu un concurs sau cu etapele FNPSR .?Cu ce vrei sa comparam ? Cu CM,de exemplu?
Din pacate exista numai acest sistem (TAVP) care era la inceput open iar dupa etapa a 2-a non open si iata ca doritorii nu sunt mai multi chit ca sunt "iregimentati" in cluburi ....
Povestea (ca sa nu zic vrajeala )cu 2 ligi nu se justifica in nici un fel ....baza de participare e tot aia 130 insi ,singura diferenta e aceea ca toti platesc bani la Liga :lol: in rest la fel ca acum 1 an -2 ....
Fenomenul creste cam cu 10 -15 % pe an ...nu mai mult iar motivele sunt multiple si nu cred ca e cazul sa fac referire la ele acum.
Uite de exemplu la inscrierile de la etapa Belis ...s-au inscris in 10 zile 30 de concurenti ,vom vedea citi vor fi in lista finala ....eu prevad o scadere fata de Dirvari cu 35 % si fata de Sarulesti cu 60 % .... de data asta sper sa nu am dreptate. :pray:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 13th, 2009, 3:40 pm

Vali, eu nu vad nici cresterea aia cu 10% pe an... Care crestere ar fi oricum infima, daca ne raportam la MILIOANELE de oameni care pescuiesc in Romania, sau, ca sa fim mai corecti, la zecile bune de mii de oameni care practica serios spinning-ul in tara asta.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Mai 18th, 2009, 10:40 am

Gerula scrie: Pai comparatia e gresita,..

Deloc.
Am comparat etapa I din 2007 cu etapa I din 2009..
E o crestere , evidenta....
Spuneai ca nr de concurenti este in ultimii 3 ani fix acelasi....Gresit...

Ca se pot lua si altfel de masuri....ca basa de mase ....sa creasca ....SI MAI MULT.......e adevarat.......aici sunt de acord cu tine.....
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 18th, 2009, 11:08 am

Hai sa comparam totalul concurentilor pe parcursul sezonului 2007 si, respectiv, pe parcursul sezonului 2008. O sa vezi ca, daca exista vreo crestere, este absolut nesemnificativa, raportat la mediatizarea turneului, la rezultatele obtinute in plan international etc.

Aveam impresia ca si in 2007 prima etapa a fost la Sarulesti, si n-a fost cazul, de-aia si reiese ca ar fi o crestere. Eu zic ca n-are rost sa ne furam singuri caciula ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iunie 26th, 2009, 10:41 am

Reality check:

Colibita 2008, concurs desfasurat in perioada 7-8 iunie, 69 de participanti
Colibita 2009, concurs care se desfasoara in perioada 4-5 iulie, 48 de oameni inscrisi pana azi dimineata. (inscrierile se termina pe 27, dar...)

Ma rog, sa nu ne antepronuntam, dar e clar ca oricum o sa fie semnificativ mai putini participanti decat anul trecut.
Concluzia e, zic eu, destul de limpede.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Iunie 26th, 2009, 5:21 pm

Te apropii , te apropii .......
Mai-mai ca aceste cifre...iti ajuta la demonstratia ta...dar......motivatia reala a dezinteresului fata de Colibitza e alta...
O discutam...daca va fi cazul dupa ce vedem listele finale...
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 26th, 2009, 7:06 pm

Uita-te nu numai la lista de la Colibita, ci si la toate celelalte liste de anul asta, exceptand Sarulestiul.

Etapa a doua: in 2008 la Valea Argovei 87 de inscrisi, in 2009 la Darvari 84 de inscrisi, in conditiile in care baietii de la Aquamania chiar s-au straduit cu organizarea.

Singura crestere reala din sezonul asta ati avut-o voi la Belis, dar si acolo a fost destul de mica.

Mi se evident ca, stiindu-se ca-i vorba de un an de criza, la Rasinari trebuia regandit un pic sistemul competitional.

Eu raman la parerea ca un sistem mixt, 3 concursuri zonale plus un turneu final de 3 concursuri in care sa intre primii 20 din fiecare zona ar fi mult mai bun din toate punctele de vedere.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit