Divizia B a LRS, la ora adevarului

La rapitori si nu numai

Divizia B a LRS, la ora adevarului

Mesajde Gerula pe Martie 13th, 2010, 10:08 pm

Intre 9 si 11 aprilie, la Sarulesti, se desfasoara Cupa JAXON - WSB Sarulesti 2010, adica prima etapa in calendarul Diviziei B a LRS pe 2010 (numita pompos Turneul Open).

Cum era de asteptat, mintile luminate de la LRS au comis-o, punand cel mai atractiv concurs primul in calendar, in loc sa-l lase la sfarsit, pentru a tine lumea in priza si pe parcursul etapelor mai putin intteresante pentru competitorii ocazionali.

Chiar si asa insa, deocamdata numarul celor inscrisi se ridica doar la 52, desi taxa de concurs este fparte modesta pentru Sarulesti, de numai 350 ron.

Practic, divizia B a LRS se afla la ora adevarului: daca la un concurs oranizat la Sarulesti si contand ca prima etapa a "turneului Open" nu se strang macar 70-75 de participanti fiasco-ul va fi total, demonstrand, daca mai era nevoie, ca divizarea este doar o masura artificiala, ceruta de orgoliul unora, nu de realitatile spinning-ului romanesc de competitie. Numarul nu l-am scos eu din burta, e vorba de un calcul extrem de simplu: anul trecut, cu o singura divizie si concursul de la Sarulesti contand tot ca prima etapa, s-au ocupat imediat cele 100 de locuri si au mai ramas vreo 15-20 de doritori pe dinafara. In conditiile in care Divizia A a LRS cuprinde doar 46 de insi mari si lati, reiese ca sub 70-75 de concurenti la prima etapa a Diviziei B ar insemna ca, de fapt, prin divizare a scazut numarul total de concurenti.
Cu alte cuvinte, ca aceasta masura, luata aberant intr-un an de criza, da in cap spinningului de competitie de la noi in loc sa duca la propasirea sa pe noi culmi de civilizatie si progres, cum au sustinut unii.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Divizia B a LRS, la ora adevarului

Mesajde ococi pe Martie 13th, 2010, 10:42 pm

[quote="Gerula"]Intre 9 si 11 aprilie, la Sarulesti, se desfasoara Cupa JAXON - WSB Sarulesti 2010, adica prima etapa in calendarul Diviziei B a LRS pe 2010 (numita pompos Turneul Open).
Practic, divizia B a LRS se afla la ora adevarului: daca la un concurs oranizat la Sarulesti si contand ca prima etapa a "turneului Open" nu se strang macar 70-75 de participanti fiasco-ul va fi total, demonstrand, daca mai era nevoie, ca divizarea este doar o masura artificiala, ceruta de orgoliul unora, nu de realitatile spinning-ului romanesc de competitie. In conditiile in care Divizia A a LRS cuprinde doar 46 de insi mari si lati, reiese ca sub 70-75 de concurenti la prima etapa a Diviziei B ar insemna ca, de fapt, prin divizare a scazut numarul total de concurenti.quote]

La Sarulesti cel mai probabil se vor strange 70-75 concurenti. Sunt multi participanti ocazionali care isi doresc sa pescuiasca pe Sarulesti (mai ales daca tinem cont de taxa ceruta). Eu cred ca momentul adevarului o sa vina dupa Sarulesti. Si asta din 2 motive: criza financiara (care se amplifica pe zi ce trece) si diversele motive obiective care pot determina neparticiparea unora la urmatoarele etape. Personal cred ca la celelalte etape o sa fie maxim 40 - 50 participanti. :pray:
Nu stiu daca este bine sau rau dar in mod sigur o sa fie mai bine dpdv al desfasurarii etapelor (locuri de pescuit/ pescar sau viceversa).
Daca lucrurile nu ies cum trebuie acestea se pot indrepta la anul ca doar n-au intrat zilele in sac. :doh:
Marian Manea, CPR
ococi
membru nou

Mesajde Gerula pe Martie 13th, 2010, 10:55 pm

Ococi, nu mi-o lua in nume de rau, dar pentru participarea la discutiile de pe aceasta sectiune cred ca ar fi corect sa te prezinti.

In rest, sunt de acord cu faptul ca, si daca se aduna 75 de oameni, nu va fi o confirmare clara a faptului ca "merge divizia B", din motivele pe care le-ai si enuntat.

Chestia cu "indreptarea la anu' " va genera enorm de multa frustrare printre cei care vor fi luptat sa promoveze, dar, probabil, va fi singura solutie.
Gerula
Site Admin

Mesajde ococi pe Martie 14th, 2010, 7:50 am

Gerula scrie:Ococi, nu mi-o lua in nume de rau, dar pentru participarea la discutiile de pe aceasta sectiune cred ca ar fi corect sa te prezinti.

In rest, sunt de acord cu faptul ca, si daca se aduna 75 de oameni, nu va fi o confirmare clara a faptului ca "merge divizia B", din motivele pe care le-ai si enuntat.

Chestia cu "indreptarea la anu' " va genera enorm de multa frustrare printre cei care vor fi luptat sa promoveze, dar, probabil, va fi singura solutie.

Sper ca am reusit sa devin "vizibil".
Legat de frustrare: depinde de ce isi doresc cei care se vor clasa in primii 20. Cei care au experienta si aspiratii la lotul national ar putea fi usor dezamagiti dar la urma urmei tinta lor finala o sa ramana accesibila: sa poata accede in top 3-6 (deci vor trece peste acest moment). Cei care doar acumuleaza ceva experienta prin participarea la turneu si care nu au o constanta de clasare in puncte nu prea au motive de frustrare.
In final trebuie sa ne gandim ca tot acest "zbucium" are la baza pasiunea pentru pescuit si toti avem de castigat indiferent unde concuram. Personal nu cred ca impartirea in cele 2 divizii o sa reuseasca sa amplifice participarea la turneu (mai mult decat mersul natural al lucrurilor) dar ma bucur ca a fost pusa in practica pentru ca astfel o sa avem mai mult spatiu pentru pescuit/ deplasare.
Marian Manea, CPR
ococi
membru nou

Mesajde Gerula pe Martie 14th, 2010, 11:30 am

ococi scrie:In final trebuie sa ne gandim ca tot acest "zbucium" are la baza pasiunea pentru pescuit si toti avem de castigat indiferent unde concuram. Personal nu cred ca impartirea in cele 2 divizii o sa reuseasca sa amplifice participarea la turneu (mai mult decat mersul natural al lucrurilor) dar ma bucur ca a fost pusa in practica pentru ca astfel o sa avem mai mult spatiu pentru pescuit/ deplasare.

Da, si cu numele in semnatura e OK, Desi era mai simpla o vizita aici :D pescuit-in-general-f3/sa-ne-cunoastem-t7-s160.html

Legat de problema cu spatiul, personal cred ca e absurd ca, in loc sa se caute noi piste de concurs/ sectorizeze altfel cele consacrate sa se incerce divizarea in cel mai prost moment cu putinta.
Riscul nu e ca divizarea sa nu reuseasca sa mareasca participarea (nici nu vad cum ar putea s-o faca, din moment ce elimina fix unul dintre aspectele care motivau incepatorii, respectiv posibilitatea de a concura cot la cot cu lotul national samd), ci fix ca aceasta masura absurda sa duca la REDUCEREA numarului si asa modest de concurenti.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Martie 17th, 2010, 8:22 am

Adrian ,se pare ca Openul a inceput bine ...se joaca cu casa inchisa ,cel putin la prima etapa.
Bineinteles ca vom trage concluziile la finalul celor 4 etape ,dar eu sunt optimist si cred ca media concuretilor la open va depasi cifrara de 50 .
Asta ar inseamna ca la finalul campionatului sa inregistram o crestere cu 25 % a numarului de participanti la toate etapele AVP ceea ce intr-un an de criza nu-i putin ...nu-i asa frate? :D
Eu zic ca mergem inainte la fel si spinningul de competitie.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 17th, 2010, 10:02 am

"Efectul Sarulesti" si-a facut datoria :lol: .

Daca iese o medie de 50 pe Open intr-adevar ar fi OK, cu un amendament: intrebarea e ce-o sa fie daca la ultimul concurs se inscriu 20 de insi?
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Martie 17th, 2010, 12:40 pm

Adrian ,cu 20 de concurenti se valideaza etapa ....sub aceasta cifra nu se tine asta comform regulamentului...
Sunt insa comvins de faptul ca la ultima etapa Open cea de la V.Argovei ,clubul Drill impreuna cu sponsorul Arrow vor sti sa gestioneze in asa fel lucrurile incit vor fi minim 65-70 de concurenti....acolo se vor face "jocurile' pt. intrarea in Master... nu crezi? :lol:

P.S. Desi poate voi da apa la moara celor ce ma contesta ,daca nu se va obtine o medie de 45-50 de concurenti la Open in 2010 ...imi depun mandatul :D mai mult de atit nu pot face ....
Insa pina atunci mai e cale lunga si speranta moare ultima .... :dance: :dance:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 17th, 2010, 2:36 pm

Chestia e destul de simpla Vali: daca vor fi mult mai mult de 20 in lupta directa pentru promovare, si prezenta va fi suficienta. Daca se vor alege apele pana atunci, si un numar mare de concurenti vor fi deja promovati, ma indoiesc ca se va inghesui lumea.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Mai 4th, 2010, 11:21 am

Urmeaza concursul de pe Manjesti, cine mai pofteste, cine mai doreste? :lol: Deocamdata inteleg ca sunt vreo 15 inscrisi, la o saptamana dupa deschiderea listei.

Cam asta va fi momentul adevarului pentru divizare.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Mai 7th, 2010, 10:08 am

Cu fix o saptamana inainte de inchiderea inscrierilor, doar 25 de insi au virat banii.

Lumea a inceput deja sa intrebe daca se mai tine concursul :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Mai 15th, 2010, 12:37 pm

Gerula scrie:Cu fix o saptamana inainte de inchiderea inscrierilor, doar 25 de insi au virat banii.

Lumea a inceput deja sa intrebe daca se mai tine concursul :roll:

Domnule coleg....
Acum ce mai spune lumea ?
Nu e suparare mare ca aproape nu mai e loc nici la Minjesti? :lol: :lol: :lol:
Vezi frate nu e bine niciodata sa cinti prohodul inainte sa dai coliva ... :lol: :lol: :lol:
Spinningul dovedeste ca vrea sa mearga mai departe ....Asta sigur. :dance: :dance: :dance:
Ne vedem la Belis ....Sper la fel de multi. ;)
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 15th, 2010, 1:15 pm

75 de oameni la al doilea concurs al sezonului inseamna "aproape nu mai sunt locuri"? :lol: :lol: :lol:

Las-o moarta mai Vali, stii si tu la fel de bine ca si mine ca decizia de a diviza turneul AvP anul acesta a fost una fundamental gresita. Singurul lucru pe care nu l-am anticipat a fost faptul ca regimul Basescu a vrut sa tina batista pe tambal pana prin mai, sincer eu ma asteptam ca masurile luate acum (si tot circul care va urma) sa se petreaca prin februarie, cel tarziu martie.

Unii nu realizeaza ce impact va avea reducerea salariilor bugetarilor asupra intregului mediu de afaceri (si implicit asupra magazinelor (clasice sau online) de pescuit ), si cum se va rasfrange acest impact si asupra turneului.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Mai 15th, 2010, 4:43 pm

Gerula scrie:Urmeaza concursul de pe Manjesti, cine mai pofteste, cine mai doreste? :lol: Deocamdata inteleg ca sunt vreo 15 inscrisi, la o saptamana dupa deschiderea listei.

Cam asta va fi momentul adevarului pentru divizare.

Adriane tata ,eu stiu un singur lucru ,acela ca azi sunt 75 de concurenti la Minjesti si probabil ca se va ajunge la 80 sau peste pina luni.
Nu contesta nimeni criza si ceea ce se va intimpla in tara din pacate ,dar in contextul actual EU am avut dreptate nu TU.

Iata momentul adevarului pt. divizare ,asta ca sa-ti raspund strict la cele scrise de tine mai sus. ;)
Restul e can-can. :dance: :dance: :dance:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 15th, 2010, 5:16 pm

Sa zicem ca vor fi 80 de concurenti la al doilea concurs al sezonului. Ti se pare ca asta e un semn de bun augur pentru ultimele concursuri ale diviziei B din 2010? :roll:

Eu zic ca astia 80 de concurenti de la Manjesti inseamna doar de doi bani speranta pentru sustinatorii divizarii. Iar momentul adevarului va veni cand vor incepe sa se simta in economie efectele masurilor anuntate luna asta de matroz.

Oricum, ati gresit-o grav punand Sarulestiul la inceput, ala era oricum un concurs care s-ar fi disputat cu casa inchisa, chiar si in ultima etapa.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Mai 15th, 2010, 6:10 pm

Adriane ,de data asta nu ai argumente ...sorry.
Daca criza ne va lovi ,asta e nu vom putea face nimic ...e independent de Liga.
Am comvingerea ca si la Belis vor veni 40-50 de concurenti ,ceea ce va face ca media previzionata de mine sa fi depasita la general.
Sper ca si ultima etapa cea de pe V.Argovei va aduce lumea pe pista si datorita faptului ca sponsor este Arrow care ne-a obisnuit cu premii substantiale in ultimii ani.
In plus tot atunci se vor face jocurile pt. Master.
De data asta a invins optimismul meu ;) si ai pierdut tu cel care ai fost foarte sceptic.
Asta e in viata daca cistigi sau pierzi tot "jucator" te numesti.
Spinningul merge SIGUR mai departe.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 15th, 2010, 7:00 pm

Cum sa fie independent de Liga, cand liga putea foarte bine decide sa amane divizarea pentru un an cu un climat economic mai favorabil? :roll: Normal ca nu vine criza cand vrea LRS :lol: , dar se stia foarte bine ca 2010 va fi un an de criza, in momentul in care s-a decis divizarea.

Tu vrei sa-ti dai singur dreptate acum, dar te grabesti la fel cum m-am grabit si eu cand mi-am dat dreptate in momentul in care erau doar 25 de inscrisi la Manjesti :lol: . Cred ca vom putea determina (matematic :lol: ) daca divizarea a adus sau nu un plus semnificativ de concurenti abia la sfarsitul sezonului. Pentru ca, daca la final vom avea, pe cele doua divizii cumulat, un numar de concurenti similar cu cel din 2009 (sau cu maxim 10-15% mai mare) o sa fie cam greu sa mai sustina cineva ca efortul organizatoric enorm s-a justificat in vreun fel.

Ca din punct de vedere al atrageriii mai multor sponsori stim deja cum stam, nu? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Mai 16th, 2010, 5:38 pm

Adriane ,treaba cu matematica sta cam asa :
-azi avem o medie la Open de 87,5 concurenti /etapa ...(100 sarulesti ,75 minjesti)/2
-daca la belis vin doar 40 si la V.Argovei doar 60 de concurenti media la Open va fi de 68,75 concurenti /etapa :clap: :clap: :clap:
Cu cei 46 /etapa la Master vor fi pe piste in toatal 114,75 concurenti care fata de 75 concurenti in 2009 :doh: ......aici te las pe tine sa calculezi cresterea :clap: :dance: :dance: :dance:

Eu stiu rezultatul de crestere procentuala fata de 2009 ....oare cum o sa ti se para tie? :think: :think:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 16th, 2010, 9:00 pm

Iti furi singur caciula :lol:

Daca vor fi 60 la Valea Argovei si 40 la Belis LRS ar inregistra un total de 275 de inscrieri pe 4 etape de divizia B si un total de 184 de inscrieri pe 4 etape de Divizia A.

In total, ar avea 459 de inscrieri pe ansamblul sezonului. Asta facand efortul de a organiza 8 concursuri.

In 2009 LRS a avut 99 de inscrieri la Sarulesti, 84 de inscrieri la Darvari, 75 de inscrieri la Belis, 67 de inscrieri la Colibita, 60 de inscrieri la Manjesti si 65 de inscrieri la Rogojesti.

In total a avut fix 450 de inscrieri pe ansamblul sezonului. Asta organizand doar 6 concursuri.

Stim amandoi ca sunt pe la LRS cativa insi care, pentru a-si satisface dorinta de a fi bagati in seama, sunt dispusi sa-si fure singur caciula. Dar cei cu capul pe umeri, ca tine, ar trebui sa faca genul asta de calcule inainte de a pune la vot aberatii cum ar fi divizarea intr-un an de criza...

P.S. Peste partea cu sponsorizarile alea multe pe care urmau sa le aduca alea doua divizii vad ca ai sarit repede :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Mai 17th, 2010, 10:55 am

Colegu Adrian,vad ca iar vrei sa-ti pui turta pe foc ,dar nu merrge chiar asa .... :lol: :lol: :lol:
Media participantilor se face cam asa cum ti-am aratat eu... :lol:
Cei de la Open impartit la 4 etape care sunt vre-o 68 minim /etapa OPEN +cei de la Master =114 concurenti prezenti pe cele 9 piste de anul acesta.
Si treaba e cu atit mai de laudat cu cit sunt mai multe etape ca anul trecut iar media creste cam cu ....52% minim. :clap: :clap: :clap:
Stiu ca-i greu sa recunosti ca te-a luat gurita pe dinainte si cinta-i prohodul LRS ...dar viata ti-a demonstrat ca si in an de criza spinningul merge mai departe.
Daca nu era criza trebuia sa facem din divizia Open 2 grupe ... :dance:
Cit despre sponsori nu pot sa spun decit ca cei ce si-au dorit sa vina alaturi de noi au si venit si nu exista etapa NESPONSORIZATA in 2010.
Ca se putea mai bine e adevarat ,dar stii cum e in an de criza . :D :D :D mai greu pt. toata lumea . ;)
Mergem inainte si sa speram ca pina la finalul campionatului vom tine lumea in priza ... ;)
Te voi tine la curent cu evolutia Campionatului. ;)
vali136
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit