Gerula scrie:Dupa cum unii probabil stiu, la ultima adunare generala a LRS s-a luat si decizia trecerii la sistemul cu doua divizii.
Desi anul asta au fost destule concursuri la care abia s-au adunat 65 de insi, "mintile luminate" au decis ca, de anul viitor, sa se treaca la sistemul cu doua divizii.
Detaliile organizatorice sunt mai putin importante, ideea de baza e ca in prima divizie vor intra doar 46 de concurenti, restul urmand sa participe (in sistem semi-open, daca i se poate spune asa, cu prioritate pentru membrii cluburilor) la liga a doua. Din prima liga vor retrograda 20 de insi in fiecare sezon (si, implicit, vor promova 20 din liga a doua).
Dupa mine, sistemul asta se va dovedi dezastruos pentru spinning-ul de competitie de la noi. Interesul pentru liga a doua va fi practic nul, diminuandu-se astfel baza de mase si asa subtire a competitiei. Mi se pare incredibil ca, pentru a satisface orgoliul maladiv al catorva insi care vor sa se creada "pescari profesionisti", s-a putut ajunge la o asemenea auto-sabotare.
Gerula scrie:Vali, tu probabil crezi ca divizarea ar putea aduce vreun lucru bun. Spune-mi si mie care ar fi acest lucru, la momentul asta, nu intr-un viitor nebulos in care sponsori grasi se vor inghesui sa finanteze o competitie "profi"?
vali136 scrie:-competitivitate maxima ,avind in vedere ca retrogradeaza 20 din 46....
vali136 scrie:-selectia mai riguroasa pt. lotul national...
vali136 scrie:-posibilitatea de-a creste numarul de participanti in Liga Open...
vali136 scrie:-cresterea numarului de capturi prin "aerisirea" pistelor....
vali136 scrie:-o mediatizare mai mare a fenomenului atit in presa scrisa cit si pe TV....
-posibilitatea mult mai mare de expunere a posibililor sponsori...
vali136 scrie:-un numar mai mare de etape 9(5 Mastersi 4 Open)...
-implicit un numar mai mare si mai dispersat a pistelor....
Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator