Divizarea, tichia de margaritar de pe chelia LRS

La rapitori si nu numai

Divizarea, tichia de margaritar de pe chelia LRS

Mesajde Gerula pe Decembrie 26th, 2009, 6:08 pm

Dupa cum unii probabil stiu, la ultima adunare generala a LRS s-a luat si decizia trecerii la sistemul cu doua divizii.

Desi anul asta au fost destule concursuri la care abia s-au adunat 65 de insi, "mintile luminate" au decis ca, de anul viitor, sa se treaca la sistemul cu doua divizii.

Detaliile organizatorice sunt mai putin importante, ideea de baza e ca in prima divizie vor intra doar 46 de concurenti, restul urmand sa participe (in sistem semi-open, daca i se poate spune asa, cu prioritate pentru membrii cluburilor) la liga a doua. Din prima liga vor retrograda 20 de insi in fiecare sezon (si, implicit, vor promova 20 din liga a doua).

Dupa mine, sistemul asta se va dovedi dezastruos pentru spinning-ul de competitie de la noi. Interesul pentru liga a doua va fi practic nul, diminuandu-se astfel baza de mase si asa subtire a competitiei. Mi se pare incredibil ca, pentru a satisface orgoliul maladiv al catorva insi care vor sa se creada "pescari profesionisti", s-a putut ajunge la o asemenea auto-sabotare.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Divizarea, tichia de margaritar de pe chelia LRS

Mesajde vali136 pe Decembrie 27th, 2009, 4:30 pm

Gerula scrie:Dupa cum unii probabil stiu, la ultima adunare generala a LRS s-a luat si decizia trecerii la sistemul cu doua divizii.

Desi anul asta au fost destule concursuri la care abia s-au adunat 65 de insi, "mintile luminate" au decis ca, de anul viitor, sa se treaca la sistemul cu doua divizii.

Detaliile organizatorice sunt mai putin importante, ideea de baza e ca in prima divizie vor intra doar 46 de concurenti, restul urmand sa participe (in sistem semi-open, daca i se poate spune asa, cu prioritate pentru membrii cluburilor) la liga a doua. Din prima liga vor retrograda 20 de insi in fiecare sezon (si, implicit, vor promova 20 din liga a doua).

Dupa mine, sistemul asta se va dovedi dezastruos pentru spinning-ul de competitie de la noi. Interesul pentru liga a doua va fi practic nul, diminuandu-se astfel baza de mase si asa subtire a competitiei. Mi se pare incredibil ca, pentru a satisface orgoliul maladiv al catorva insi care vor sa se creada "pescari profesionisti", s-a putut ajunge la o asemenea auto-sabotare.

Adrian in cea ce ai scris mai sus s-au strecurat citeva greseli pa care sper sa-mi permiti sa le corectez...
.
1. Asadar in 2009 media concurentilor /etapa este egala cu 75...nu 65
2. In Liga Open poate participa oricine doreste inscrierea fiind posibila dupa prima saptamina de la anuntarea etapei...
3.Detaliile sunt f. importante iar interesul pt. Liga Open cred ca va fi mare deoarece etapele se vor desfasura pe piste la fel de bune ca la Liga Master sau chiar pe aceleasi piste ,premiile vor avea valori egale sau chiar mai mari ca la Liga Master ,expunerea media va fi aceeasi ca la Master,iar faptul ca din Liga Master retrogradeaza 20 din 46 e un criteriu suficient pt. ca sa cred ca "batalia" de -a ramine in Liga va fi data pina in ultima etapa ...si numai pe APA.

Masura divizarii a fost in primul rind data de imposibilitatea pistelor din RO de-a oferi "locuri si peste" pt. toti cei 100 de concurenti...in cel de-al 2 -lea rind in acest fel se revine la pescuitul INDIVIDUAL nu de "echipa" ca pina acum ....in al 3-lea rind competitivitatea va fi singurul criteriu de-a ramine in Liga Mater sau de-a promova in Liga Master ...
Eu sunt optimist in acest sens si sper ca toata lumea sa inteleaga faptul ca nu sa dorit divizarea de dragul divizarii ci tocmai de-a oferii posibilitate tuturor sa participe in Liga Open si cu un parcurs bun sa poata intra dupa primul sezon in Liga Master unde sa isi masoare "puterile" cu cei mai buni pescari de spinning din RO.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 27th, 2009, 5:59 pm

Vali, stii bine la ce ma refer, media aia de peste 75 iese punand la socoteala Sarulestiul cu 100 de insi.

Eu as tine un pariu cu tine, si anume ca de la a doua etapa incolo, in liga a doua nu vor mai fi suficienti inscrisi cat sa se poata tine concursurile. Asta daca nu se vine cu Sarulestiul mai pe la sfarsit, evident :lol: .

Referitor la liga a doua, careia tu ii spui Open, eu ii zic "semi-open" si e mult spus si asa. In conditiile in care puncteaza toate concursurile din calendar, si exista prioritate pentru membrii cluburilor, e clar ca o persoana neafiliata va avea probleme in a prinde loc la prima etapa. Dupa care niciunul dintre cei care nu s-au putut inscrie la prima etapa din cauza acestei reguli stupide nu se va mai inscrie la vreo alta etapa (ca tot n-ar mai avea sanse la promovare) etc etc.

Din pacate, treaba cu revenirea la pescuitul individual e wishful thinking, in conditiile in care exista cluburi care vor avea 2-3 pescari in liga I, iar lucrul in echipa le va aduce un avantaj inca si mai mare decat pana acum. Nu numai ca-si vor putea sustine un coleg la titlu/lot national, dar se vor putea ajuta intre ei pentru evitarea retrogradarii.

Coroborat cu criza economica, eu cred ca sistemul asta va fi un dezastru pentru spinningul de competitie. Ar fi avut o noima in momentul in care ar fi ramas 15-20 concurenti pe dinafara chiar si la ultimele concursuri din cadrul unui sezon, in sistemul cu o singura divizie.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Decembrie 27th, 2009, 7:06 pm

Eu as tine un pariu cu tine, si anume ca de la a doua etapa incolo, in liga a doua nu vor mai fi suficienti inscrisi cat sa se poata tine concursurile. Asta daca nu se vine cu Sarulestiul mai pe la sfarsit, evident .
.................................................................................................................................................................
:roll: Adriane ,eu n-asi paria prea mult in locul tau :lol: ....nu de alta dar succesiunea etapelor va tine cont de toti factorii fii sigur de asta ... in plus voi "veghea" ca lucrurile sa mearga pe fagasul normal ...eu imi doresc ca fenomenul spinning sa se dezvolte si pentru asta merita facute toate eforturile din partea tuturor ....imi doresc o mai mare implicare in ceea ce urmeaza a fi facut din partea tuturor cluburilor si nu numai ....asa ca astept sa pui si tu umarul ca doar te stiu pasionat :)
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 27th, 2009, 7:58 pm

Atata vreme cat se merge pe o directie complet gresita, care exclude particularii, e clar ca singurul mod in care pot pune umarul este criticand si oferind un spatiu unde sa se poata discuta necenzurat si constructiv subiecte fierbinti pentru viitorul spinning-ului romanesc.

Pentru ca, sper ca-ti dai seama, cata vreme pe site la lrs se dau banari pe baza concursurilor de popularitate tinute la secret :lol: , numai de libertate de opinie nu poate fi vorba. De altfel, iti spun sincer ca m-as fi asteptat de la tine sa curmi asemenea practici, inclusiv sa promovezi renuntarea la sectiunile secrete, care servesc doar la ascunderea prostiei si/sau incorectitudinii unora.

Orice particular ar trebui sa fie complet cretin ca sa participe doar de la etapa a doua sau a treia, cand vor incepe sa se rareasca "sportivii legitimati" buni doar pentru una-doua etape :lol:.

Repet, divizarea ar fi avut un sens cata vreme s-ar fi constatat ca la toate concursurile dintr-un an calendaristic raman numerosi doritori pe dinafara (cel putin 10-15% din numarul inscrisilor, la concursurile de pe final de sezon). Ce s-a facut acum e ca si cum la fotbal, la inceputurile romantice, s-ar fi facut liga a doua cata vreme existau doar 10 echipe in toata tara :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Decembrie 27th, 2009, 8:10 pm

Atata vreme cat se merge pe o directie complet gresita, care exclude particularii, e clar ca singurul mod in care pot pune umarul este criticand si oferind un spatiu unde sa se poata discuta necenzurat si constructiv subiecte fierbinti pentru viitorul spinning-ului romanesc.

..................................................................................................................................................................
Daca tu asa crezi nu pot decit sa iti respect decizia ... iar in ceea ce priveste critica e buna nu zic doar daca are la baza si un simbure de adevar ...
Sincer sper ca viitorul sa-ti schimbe parerea ,iar eu te astept in continuare sa pui umarul si in alt mod decit cel oferit acum...
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 27th, 2009, 9:06 pm

Eu zic ca adevarul e clar ca lunina zilei in cazul de fata: s-a facut divizare desi la 5 din cele 6 concursuri de anul asta nu s-au ocupat toate locurile disponibile, media de ocupare a locurilor pe tot parcursul anului situandu-se undeva la 70-75% . Cu alte cuvinte, avem de-a face cu o decizie aberanta, al carei rezultat nu are cum sa fie benefic pentru cresterea bazei de mase, mai ales intr-un an de criza.

Logic vorbind, posibilitatea de a concura cot la cot cu campionul en-titre, lotul national samd ofera o motivatie suplimentara de participare. Cand motivatia asta dispare, si singura motivatie pentru liga a doua ramane o ipotetica promovare in primul esalon (sa nu uitam ca exista si riscul ca la vot la final de 2010 sa se schimbe schimbarea, daca retrogradeaza prea multi sefi de cluburi :lol: ) , e clar ca n-o sa se prea inghesuie lumea.

Nu e nevoie de glob de cristal, doar de putina logica si de analiza lucida, facuta de pe o pozitie de neimplicare.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Decembrie 28th, 2009, 3:49 pm

Cat despre pusul umarului, tu ai pune umarul ca sa impingi "caruta" in prapastie? Ca intr-acolo cred eu ca se indreapta in momentul de fata.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Decembrie 29th, 2009, 9:47 am

Adrian ,crezi ca eu sunt acum acolo sa imping "caruta" la vale ?
Se vor face toate eforturile ca sistemul cu 2 Ligi sa functioneze fii sigur de asta....concluziile le vom putea trage doar la finalul sezonului..
Sper ca la final sa am eu dreptate ...
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2009, 10:50 am

Vali, tu probabil crezi ca divizarea ar putea aduce vreun lucru bun. Spune-mi si mie care ar fi acest lucru, la momentul asta, nu intr-un viitor nebulos in care sponsori grasi se vor inghesui sa finanteze o competitie "profi"? :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Decembrie 29th, 2009, 1:06 pm

Gerula scrie:Vali, tu probabil crezi ca divizarea ar putea aduce vreun lucru bun. Spune-mi si mie care ar fi acest lucru, la momentul asta, nu intr-un viitor nebulos in care sponsori grasi se vor inghesui sa finanteze o competitie "profi"? :roll:

Adrian sunt mai multe beneficii:
-competitivitate maxima ,avind in vedere ca retrogradeaza 20 din 46....
-selectia mai riguroasa pt. lotul national...
-posibilitatea de-a creste numarul de participanti in Liga Open....
-cresterea numarului de capturi prin "aerisirea" pistelor....
-o mediatizare mai mare a fenomenului atit in presa scrisa cit si pe TV....
-posibilitatea mult mai mare de expunere a posibililor sponsori...
-un numar mai mare de etape 9(5 Mastersi 4 Open)...
-implicit un numar mai mare si mai dispersat a pistelor....
Astea asa in prima instanta ....
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2009, 6:35 pm

S-o luam pe rand:

vali136 scrie:-competitivitate maxima ,avind in vedere ca retrogradeaza 20 din 46....

Aici creste competitivitatea la coada clasamentului (apare o miza pentru cei mai slab clasati), in schimb scade competitivitatea generala, prin scaderea numarului de participanti.

vali136 scrie:-selectia mai riguroasa pt. lotul national...

Asta e pur si simplu falsa, cum sa fie selectia mai riguroasa? Nu tot primii din clasament se califica in lot? :roll:

vali136 scrie:-posibilitatea de-a creste numarul de participanti in Liga Open...

Astea sunt vise Vali, in conditiile in care gradul de ocupare a fost anul asta pe la 70%... Ce ma incalzeste ca ar putea veni teoretic 100, daca, de fapt, stim cu totii ca o sa vina maxim 30-40 la primele etape.

vali136 scrie:-cresterea numarului de capturi prin "aerisirea" pistelor....

Adica s-a recurs la imputinarea concurentilor pentru ca "mari pescari de competitie" gen Udila samd nu suportau sa dea gherla dupa gherla :roll: :lol:

vali136 scrie:-o mediatizare mai mare a fenomenului atit in presa scrisa cit si pe TV....
-posibilitatea mult mai mare de expunere a posibililor sponsori...

Si vorba aia, specificasem clar ca discutam despre momentul asta, nu despre vise dintr-un viitor nebulos...

vali136 scrie:-un numar mai mare de etape 9(5 Mastersi 4 Open)...
-implicit un numar mai mare si mai dispersat a pistelor....

Astea sunt singurele argumente reale in favoarea divizarii. Parerea mea e ca nu justifica in nici un fel riscul enorm asumat prin luarea acestei masuri in cel mai prost moment posibil (criza economica prelungita, oameni care nu-si mai permit sa participe etc).
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Decembrie 29th, 2009, 7:04 pm

Adrian ,nu este vorba despre vise e vorba despre o realitate in ceea ce priveste expunerea viitorilor sponsori ...
Avem inca din 2010 spatiu de reclama pe PV-TV pt. sponsorii generali ai LRS si in plus putem "vinde" spatiu de reclama oricui este interesat in cadrul emisiunilor de la fiecare etapa in parte plus reluarile ....sub diverse forme ,banner ,scroll,spot publicitar...etc.
Eu sper ca noi sa fim in stare sa manageriem aceasta treaba si sa putem atrage cit mai multi sponsori si cit mai multi bani pt. Liga ...
In plus vom aparea si in revistele de profil ,indiferent cum se vor numi ele ...

Campionatul din 2010 are totusi 9 etape chiar daca sunt pe 2 paliere ....expunerea ,mediatizarea se va face pt. fiecare in parte la fel sau chiar mai mult pt. Liga Open...la fel si in ceea ce priveste sponsorizarea Ligii OPEN.....
Eu unul chiar cred ca vom putea reusi ....desi sunt oameni destul de sceptici sau chiar impotriva ca acest proiect sa reuseasca ...
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2009, 9:02 pm

Vali, spatiu de reclama pe un post care abia se prinde la pozitia nspea in grila unui singur distribuitor Ca-TV din Romania? "Putem vinde"? Sponsorii generali care erau tot aia si in varianta cu o singura divizie?

Parca vorbeam de argumente in favoarea divizarii, adica de chestii pe care divizarea le aduce IN PLUS.

Eu zic ca divizarea este echivalenta, in acest moment, cu pusul carutei inaintea cailor: s-a facut INAINTE ca numarul concurentilor sa impuna asa ceva. In plus, s-a facut si cand caruta urca dealul foarte abrupt al crizei economice, care oricum ii va impiedica pe multi sa participe.

Parerea mea sincera e ca n-ar fi prea tarziu sa se revina la varianta cu o singura divizie, si aia full open, nu prioritati pentru membrii cluburilor care vin la primul concurs si pe urma au alte treburi. Eventual prioritate la inscriere pentru cei care au participat la minim 5 din 6 etape in 2009, asta da, ar avea o noima.

Daca nu se ia in ceasul al doisprezecelea o asemenea masura, rezultatul va fi absolut catastrofal in 2010. Gandeste-te bine, eu zic ca n-are sens sa le oferi stii tu cui posibilitatea sa spuna ca ai pastorit dezastrul la LRS.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Decembrie 29th, 2009, 9:10 pm

Adrian asta este hotarirea AG. a LRS....
In schimb eu fata de altii imi si asum ....iar ce vor zice cei la care faci referire ...ma lasa rece ,vorba unuia dintre ei... ;)
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2009, 10:23 pm

Si ce, nu se poate tine o AG extraordinara? Ar trebui gandita nitel treaba din perspectiva anului 2010, tocmai se anunta disponibilizari, cresteri masive de preturi etc etc. Chiar isi imagineaza cineva ca macar toti cei care au participat constant in 2009 o vor putea face in 2010?

In conditiile in care unii nu vor putea s-o faca, ar fi esential, zic eu, sa se creeze conditii pentru participarea tuturor celor interesati.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2010, 11:58 am

La multi ani.

Apropo, nu stiu daca ai aflat, dar magazinul Aquamania tocmai s-a desfiintat. Cam cati din echipa crezi ca o sa mai participe in sezonul 2010? Si asta e doar un exemplu.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Ianuarie 5th, 2010, 8:00 pm

La multi ani si tie ...
Stiu totul Adriane,ai uitat ca eu sunt presedintele si serviciile ma tin la curent ? :lol: :lol:
Nu stiu citi vor veni ,stiu doar ca a ramas ca si club ...problema e ca nu mai au sustinerea financiara ....
Sper sa isi gaseasca resurse si sa vina in continuare .....daca nu ..asta e viata e dura merge mai departe doar cel "puternic"...
Am mari rezerve ca Andronic poate gestiona clubul ...dar cine stie ....eu le doresc unora din acel club sa poata gasi resurse sa vina in continuare ....altora sa fie sanatosi.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2010, 10:26 pm

Ideea era ca, inevitabil, numarul participantilor veniti dinspre acest club se va imputina. Dat fiind climatul economic de anul asta, probabil ca situatia se va repeta (sper ca nu la fel de dur) si cu alte cluburi.

Ori, in conditiile astea, ideea divizarii e pur si simplu sinucigasa pentru LRS.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 13th, 2010, 12:04 pm

Sa inteleg ca mortul de la groapa nu se mai intoarce? :lol:
Gerula
Site Admin

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit