Concursuri de clean sau de bulan?

La rapitori si nu numai

Concursuri de clean sau de bulan?

Mesajde Gerula pe Iulie 8th, 2009, 12:17 pm

http://www.lrs.ro/clasamente/2009%20-%20colibita.html

Locul 8 cu o gherla???

Pai asta nu mai e concurs de pescuit, la fel de bine se poate intalni lumea intr-o carciuma din Bucuresti, se scot babaroasele si ala cu cel mai mult bulan castiga "concursul" :lol: :lol: :lol:

Anul asta datele concursurilor pentru diversele specii au fost alese parca in dusmanie, iar Colibita... Hmm. Muloti zic ca nu prea arata a pista de concurs.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Concursuri de clean sau de bulan?

Mesajde vali136 pe Iulie 8th, 2009, 12:46 pm

Din pacate statistica ne omoara ....daca nu am gresit eu la adunare s-au prin 201 cleni de catre 67 concurenti ....media e de 3 pesti/om ...adica 1 clean/mansa. :geek:
Daca la Belis sa gresit flagrant cu alegerea perioadei ,la Colibita in luna iulie nu cred ca mai poate fi vorba de asta ....motivele sunt multiple cred eu ....primul lucru e ca balta nu mai are clean destul decind sa introdus salau ,este o balta super pescuita pe tot parcursul saptaminii de pe maluri ,fiecare pescar are cite 5-7 lansete si da dupa caras,clean , salau si ce o mai fi prin balta :D ,sectoare f. mici pt 67 concurenti si nu in ultimul rind apa tulbure si plina de mizerii....
Din pacate ar fi pacat sa se piartda o locatie in care organizatorii si-au facut f. bine treaba ,dar nici sa dai bani sa pierzi timpul nu-i ok.
Eu personal nu voi mai participa la nici o etapa de clean pe Colibita in conditiil de 60 concurenti ,iar la Belis numai daca se organizeaza in perioada optima (aug-sept)....nu de alta dar daca vreau bulan ...merg sa joc ruleta . :D :D
vali136
trecut prin multe

Mesajde mihai predescu pe Iulie 8th, 2009, 5:53 pm

cine a mancat mai mult cand era mic, are bulan, nu, Vali? Ca in ultima mansa la Belis, pe sectorul nostru. Plus ca la Colibita, nu ca nu ai avut bulan, dar era sa ai mare ghinion ;)
mihai predescu
membru nou

Mesajde Gerula pe Iulie 9th, 2009, 11:28 am

Te pomeni ca-ti pare rau ca si-a recuperat Vali lanseta :lol: :lol: :lol:

Apropo de Colibita si organizatori, nu vad de ce clubul respectiv n-ar putea alege o alta locatie. In fond WSB-ul vine din celalalt capat al tarii ca sa organizeze la Sarulesti, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde mihai predescu pe Iulie 9th, 2009, 12:40 pm

Gerula scrie:Te pomeni ca-ti pare rau ca si-a recuperat Vali lanseta :lol: :lol: :lol:

Imi rod unghiile de oftica.
mihai predescu
membru nou

Mesajde mteodorescu pe Iulie 9th, 2009, 12:47 pm

Ar fi regretabila sa renuntam la etapele de clean ,in ideea in care dorim sa selectionam cei mai buni pescari.
Este regretabila si decizia prin care in campionatul actual nu mai puncteaza stiuca, ca apoi ...culmea sa trimitem lotul la stiuca in Laponia.
Bine - bine, veti zice ca acolo e " cantonamentul echipei nationale"..
Dar..
Daca echipa nationala merge la bass( in cele din urma cu putin noroc...ca inca nu e clar ) ...de ce se face " cantonamentul nationalei " la stiuca???
Ce are ( ma iertati ) ..." sula cu prefectura " .

Incep sa nu mai inteleg nimic.
Avem 2 etape de biban + 2 etape de salau + 2 etape de clean...in urma carora cei mai buni pescari merg la :
1. Lapland Fishing - stiuca
2. Bass- Mexic 2009 - la bass

Si ar mai fi avut si alte variante ( dar s-a renuntat ca nu s-a inscris nimeni pana la urma) :
1.Andorra spin de pe mal - pastrav
2. Kashastan spin din barca - ??

Deci selectionam cei mai buni pescari din Ro , sa-i trimitem la concursuri , pe specii ( stiuca, bas , eventual pastrav) la care nu avem nici macar o etapa..

Mi se pare mie...sau....parca unii fac parte din alt film...
Nu mai inteleg nimic.

@ Vali.
Ai dreptate cu perioada aceea pe care ai scris-o pt clean.nimic de zis.anul viitor incercam sa facem ( Cupa celor 3 lacuri ) in august septembrie.il vom organiza ( sper eu ) , asa cum o face Aqua de cativa ani buni, indiferent daca cuiva ii va face placere sa-l introduca in programul LRS , sau nu.

Off-topic.
Pt concursurile de musca din campiuonatul national
Desi e " blamat " de unii B. Vasilescu a luat o decizie interesanta anul asta.Nu a acordat nici un premiu la concursuri , cu o singura exceptie" Finala de musca", care a avut loc in acelasi timp cu concursul de pe Colibita.
Acolo ,in timpul discutiilor LRS , a fost dat ex , despre ce ar putea ajunge concursurile de musca , daca se merge pe reteta LRS , cu premii cat mai atractive.Au fost expuse pareri pro si contra.
Mai mult de 75 % din cocnurenti nu isi doresc ..acest gen de concurs
Nu vor incrancenarea de aici , nu vor nervii de aici , etc.
Isi doresc sa ramana in continuare intr-un cadru destins , si cu o atmosfera linistita.
De ce ..pt ca daca chiar castiga un trofeu , la orice concurs din strainatate merg pe banii lor..
Nu au sponsori....
Ca exemplu ;
Vineri spre sambata s-a baut pana la ora 4.30 dimineata , iar la 6.00 incepea mansa.
Sambata s-a baut pana la 4.00 dimineatza , cand s-a terminat berea si vinul.
Drum greu , inacesibil, masini lovite pe dedesubt , pene la roti , noroi pana pe coupe-ul masinii....ce sa mai ...tot tacamul.
Sa-i fi vazut acolo ce bine s-au simtit toti ..
Super..au uitat de toate..O atmosfera excelenta..intretinuta de toti concurentii.
Concurentii si arbitrii au mers cu familiile , copii , etc...
A fost excelent.
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 9th, 2009, 1:52 pm

Eu refuz sa cred ca NUMAI premiile invenineaza atmosfera. Daca imi aduc bine aminte, era destula "muzica" si pe vremea cand premiile erau aproape simbolice.

Pe de alta parte, poate ar trebui incercat un sezon si asa (fara premii) si vazut ce iese. Poate resorturile psihologice ascunse ale pescarului roman de spinning competitional imi scapa mie.

Referitor la brambureala participarilor internationale ai mare dreptate, dar oricum, mai bine asa, decat sa nu se inscrie lotul nici in Bulgaria :lol: . Oricum insa, daca se tine concursul din Kazahstan e absurd faptul ca nu participa lotul Romaniei, pana la urma, ca profil, ala era cel mai apropiat de turneul AvP de la noi.

mihai predescu scrie:
Gerula scrie:Te pomeni ca-ti pare rau ca si-a recuperat Vali lanseta :lol: :lol: :lol:

Imi rod unghiile de oftica.

Tu o dai pe gluma, dar aia cu "sa moara capra vecinului" e tipic olteneasca, in caz ca nu stiai :D :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Iulie 9th, 2009, 2:31 pm

@ Vali.
Ai dreptate cu perioada aceea pe care ai scris-o pt clean.nimic de zis.anul viitor incercam sa facem ( Cupa celor 3 lacuri ) in august septembrie.il vom organiza ( sper eu ) , asa cum o face Aqua de cativa ani buni, indiferent daca cuiva ii va face placere sa-l introduca in programul LRS , sau nu.
........................................................................................................................................................................
Mircea salut de pe acum decizia luata de voi si voi participa cu mare placere.... in fond cred ca toata lumea stie bine ca sunt sustinatorul cleanului ....dar ceea ce a fost anul acesta depaseste imaginatia ...si din puctul meu de vedere nu se mai poate repeta .
Am afirmat cu tarie ca nu voi mai participa in cadrul campionatului la nici o etapa organizata la clean indiferent cine o fi organizator ...daca si numai daca se vor indeplinii unele dintre conditiile obligatorii ca sa iasa un concurs de pescuit ....pista cu clean ,sectoare mari sau f. mari si perioada propice ......cam astea ar fi "pretentiile" mele ,daca le pot numi asa . ;)
vali136
trecut prin multe

Mesajde mteodorescu pe Iulie 10th, 2009, 7:31 am

vali136 scrie: Mircea salut de pe acum decizia luata de voi si voi participa cu mare placere....

Momentan e doar propunerea mea , in cadrul clubului....ce-i drept,
Dar mai sunt pareri similare , si cred ca va trece la vot.

Daca nu se va dori sa fie inclusa in calendarul LRs...atat bai sa fie ( vorba ardeleanului ).
Poate ca un concurs , linistit fara prea mari pretentii , de " etapa nationala " , reuseste sa se desfasoare in primul rand sub auspiciile prieteniei ce ar trebui sa ne lege pe noi pescarii de spin....
Vom vedea ce va fi pana in 2010.
Ca de obicei pe finalul anului , Aqua va tzine adunarea generala , si vom vedea ce se va hoatari.

Pana una alta , nu pot sa nu-mi exprim regretul ca in Andorra( spin pe mal) nu mai trimitem pe nimeni.( s-a incheiat perioada de inscrieri la 30 iunie).
Iar de Kazhastan , ( spin din barca) , nu vorbeste nimeni, parca acest concurs nici nu exista.
A fost afisat de ceva vreme pe site-ul Fips- Cips...dar toata lumea tace.

Aici gasiti datele:

http://www.fips-ed.com/calandrier_me_eng.htm

Vorbim intr-una de bass si Lapland - stiuca.
Da-mi un motiv , sa mai particip la anul in campionatul LRS...
unul singur !
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 10th, 2009, 8:52 pm

S-ar putea ca AGVPS-ul sa faca figuri apropo de concursurile FIPS-CIPS

In fond, exista un protocol iar LRS-ul nu s-a prea obosit sa-l respecte.
Gerula
Site Admin

Mesajde masivu pe Iulie 12th, 2009, 9:32 am

mteodorescu:
"Vorbim intr-una de bass si Lapland - stiuca.
Da-mi un motiv , sa mai particip la anul in campionatul LRS...
unul singur !"

cred ca e valabil si pt mine!

imi pare rau s-o spun, dar cei "vechi" in bransa, atat in pescuit cat si in concursuri, nu prea sunt luati in seama cand vin cu idei pertinente, tocmai in spiritul ca altora le vin "Idei" mai bune...
imi pun o problema f serioasa: in cazul in care la anul se schimba doar pe ici-pe colo, eu...voi dispare din peisaj.
sot-a mi-a sugerat o IDEE demna de luat in seama: ACUM CA AI ATINS CE VOIAI SA ATINGI, SI AI PRINS LOTUL O DATA, DE CE NU TE GANDESTI CA CU BANII DATI IN CONCURSURILE VIITOARE FACI PESCUITURI PE PISTE PLINE DE PESTE, SI TE SI DISTREZII SI LINISTESTI? :roll:

se pare insa ca fara o doza de mazochism bolnav, nu faci performanta! :think:

eu...ma mai gandesc...mai am apr o juma de an! ;) asa e la romani, deciziile se iau in cateva luni, nu ca la japonezi, in timpul a 4 rasuflari! :oops:
masivu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 13th, 2009, 1:47 pm

Eu as fi curios sa stiu care au fost ideile pertinente expuse de tine si care nu au fost luate in seama. Vorbesc serios.

Vechimea in bransa si rezultatele nu ti le contesta nimeni, indiferent de afacerile cu prosoape/umbrele :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 10:39 am

E clar, revelatiile lui masivu au luat sfarsit in momentul in care a trebuit sa le astearna in scris :lol:

Revenind la subiect, mi se pare clar ca, daca se vrea totusi mentinerea cleanului in calendarul competitional, trebuie renuntat la piste care produc in medie un peste/mansa de caciula. Sau revenim la chestia cu babaroasele.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Iulie 15th, 2009, 12:01 pm

Gerula scrie:S-ar putea ca AGVPS-ul sa faca figuri apropo de concursurile FIPS-CIPS

Se rezolva pana la urma si asta.

Au tot interesul ca sub tutela lor sa se trimita un lot ceva acolo , la concursurile internationale.
Daca vrea cineva pe banii lui ,...de ce nu ...ei nu au ce pierde , mai mult....dovedesc ca sunt " activi " pe plan european , prin trimiterea unui lot la campionatele europene.
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 16th, 2009, 9:46 am

E mai complicata asta cu "daca vrea cineva pe banii lui". Trebuie stabilite niste limite, altfel risti sa trimiti la un CM sau CE un lot format din locurile 28, 39, 54 si 102 :lol: , ca doar astia au avut bani. Si pe urma te faci de ras pe-acolo etc.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit