Belis 2011 by "bunicul" Cozma - dovada ca se poate!

La rapitori si nu numai

Belis 2011 by "bunicul" Cozma - dovada ca se poate!

Mesajde Gerula pe Iulie 21st, 2011, 7:49 pm

Dupa penibilul "caz galeata" de anul trecut din concursul de la Belis si, mai ales, dupa ce fixismul Vasilestilor (cei care controleaza de facto clubul care a organizat anul trecut) a dus in 2010 la un concurs ratat, in care locul 1 s-a luat cu 7 pesti iar locul 10 cu trei pesti :roll: s-a ajuns cum-necum la schimbarea organizatorului.
De data aceasta, sarcina i-a revenit "bunicului" Cozma, pescar adevarat care chiar a concurat cu rezultate pe Belis si cunoaste bine lacul, iar rezultatele s-au vazut imediat: concursul a fost mutat intr-o prioada propice pescuitului la clean (mijlocul lui iulie), sectoarele au fost marite, iar capturile nu au intarziat sa apara. (locul 1 20 de pesti, locul 10 cu 10 pesti, in fine, rezultate cat de cat normale). In plus, nici concurentii n-au mai dardait de frig prin corturi, ca anul trecut.

Stiu ca lui Vali n-o sa-i placa :D , dar eu zic ca diferenta dintre bunicul Cozma si clanul Vasilestilor s-a vazut foarte clar.

P.S. Pana si Leba a reusit sa nu dea gherla intr-o mansa, si asta spune foarte multe :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Belis 2011 by "bunicul" Cozma - dovada ca se poate!

Mesajde vali136 pe Iulie 22nd, 2011, 10:25 am

Adriane , nu are ce sa-mi placa sau sa nu-mi placa .....in fata unor evidente clare nu ai ce sa zici. ;)

Daca am discuta stric pe partea organizatorica sa stii ca nici aceasta etapa nu a excelat :oops: din contra :oops: .

Din pacate au existat destule neconcordante intre ceea ce cere regulamentul de acreditare organizator si ceea ce a fost la fata locului, dar sa trecut cu vederea aceste neajunsuri pt. simplul fapt ca sa tinut la timp etapa si sa prins si peste.

E bine totusi ca pt. prima oara pe Belis toata lumea a punctat macar in prima mansa.... mansa a doua la pescuitul cleanului produce intodeauna "deranj" printre competitori...tocmai de aceea ramine un pescuit frumos, imprevizibil si tehnic.

Belisul merita o "demonstratie " de potetial piscicol si alegerea perioadei OPTIME (iulie -august) a dus la reusita acestei etape din punctul de vedere a capturilor , cu toate ca lacul nu era la cotele normale.

Macar sa fi inteles cei care propun etape de clean ca perioada aleasa si marimea sectoarelor duc SIGUR la reusita concursului....fara falsa modestie eu spun asta de ani de zile , dar tot e bine ca sa auzit acum .

In rest numai de bine.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2011, 11:09 am

Vali, stiu de discutia cu punctele GPS si cu mutarea unui punct de masurare, dar dupa mine astea sunt chestii minore fata de dimensionarea corecta a sectoarelor sau de organizarea concursului in perioada potrivita.

Stii si tu cum se incapatanau Vasilestii sa organizeze concursul in perioade aiuristice, desi destui care pescuiesc frecvent pe Belis (inclusiv tu :D ) le spuneati ca in iulie sau august ar fi mult mai bine.
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Iulie 22nd, 2011, 11:51 am

Gerula scrie:Vali, stiu de discutia cu punctele GPS si cu mutarea unui punct de masurare, dar dupa mine astea sunt chestii minore fata de dimensionarea corecta a sectoarelor sau de organizarea concursului in perioada potrivita.

Stii si tu cum se incapatanau Vasilestii sa organizeze concursul in perioade aiuristice, desi destui care pescuiesc frecvent pe Belis (inclusiv tu :D ) le spuneati ca in iulie sau august ar fi mult mai bine.

Asta INDUBITABIL. :lol: :lol: :lol:

P.S. Sa stii de la mine ca nu sunt multi care pescuiesc pe Belis desi la prima vedere asa pare :lol: :lol: :lol:cei mai multi pescuiesc pe Belis virtual. :roll: :roll: :roll:

Si asta se vede. ;)

Iata ca saptamina viitoare organizeaza Vasilestii tot pe Belis un concurs tematic de pescuit clean amestecat cu biban :roll: . Sectoarele vor fi altele , sau mai bine zis zona de concurs si probabil numarul participantilor va fi diferit ca de obicei....Vom vedea si rezultatele.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2011, 12:03 pm

Astia nu-s normali :lol: :lol: :lol: Ce concurs e ala clean+biban+pastrav? :lol: :lol: :lol: Cred ca si daca punctezi 1 pastrav = 10 bibani tot nu renteaza sa dai dupa pastrav :lol: :lol: :lol:

Oricum, tot e bine ca nu l-au mai pus in septembrie, probabil s-au saturat de cat i-a injurat lumea anul trecut :roll: . E de remarcat totusi ambitia lor, ce daca nu mai este etapa in calendarul LRS, ei organizeaza :lol: :lol: :lol: Pacat ca ambitia asta nu e dublata si de minte+caracter...
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Iulie 22nd, 2011, 12:33 pm

http://www.lrs.ro/f/viewtopic.php?f=7&t=742

E buna perioada , sa speram ca nu le strice concursul ploile anuntate pe saptamina viitoare ...in rest ambitiosi oamenii de ce sa nu remarcam partea pozitiva a lucrurilor... :lol:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2011, 12:52 pm

Exact :D :lol:

Nasol e cand ambitia se grefeaza pe nimic si uite-asa rasar Boculetii in peisaj, ca sa ramanem la zona voastra :D

In tot cazul, eu sunt curios cati dintre concurentii din circuitul LRS se vor duce la Belis la un concurs practic fara miza. Va fi si asta un test, din mai multe puncte de vedere ;) .
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Iulie 22nd, 2011, 2:10 pm

Gerula scrie:Exact :D :lol:

Nasol e cand ambitia se grefeaza pe nimic si uite-asa rasar Boculetii in peisaj, ca sa ramanem la zona voastra :D

In tot cazul, eu sunt curios cati dintre concurentii din circuitul LRS se vor duce la Belis la un concurs practic fara miza. Va fi si asta un test, din mai multe puncte de vedere ;) .

Concursul se vrea a fi "urmasul" unui concurs traditional din zona Ardealului Cupa celor 3 lacuri ,desfasurat cu multi ani in urma pe salba celor 3 lacuri clujene , Tarnita, Somesul Cald si Gilau.....

E intradevar mai comod pt concurenti sa pescuiasca pe un singur lac si necesita mult mai putin efort din partea tuturor , personal mi-ar placea mult mai mult daca s-ar incerca organizarea Cupei 3 Lacuri in formula initiala , ar fi mult mai palpitant , mai activ si mai tehnic.

Cine stie , poate intr-un viitor se vor gindi sa-l organizeze ca la inceputuri, ar fi excelent.
Nu stiu daca vor participa f. multi pescari din LRS , desi e destul de probabil pt. ca e perioada de concedii iar cei de la Master in pauza competitionala .

Totodata e chiar cu 1 saptamina inaintea etapei Open de la Siriu si poate unii concurenti vor prefera sa se antreneze direct pe balta de concurs decit pe Belis.Vom vedea cit interes stirneste si care vor fi participantii.....

Important e ca mai sunt oameni pasionati si dornici ca cei de la Aqua care sa organizeze astfel de concursuri si chiar daca miza nu este cea de la LRS important e faptul ca pescarii se mai intilnesc , socializeaza , concureaza impeuna si mai leaga prietenii....

Felicitari multiple merita cei de la Aqua pt. initiativa si efort ... :clap: :clap: :clap:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2011, 2:18 pm

Faptul ca se organizeaza concursuri, inclusiv amicale, nu poate decat sa bucure pe toti cei interesati de fenomen. Cum spuneam, si ambitia asta e buna, pacat ca nu se greseaza pe alte calitati.

Cum spuneam

Gerula scrie:eu sunt curios cati dintre concurentii din circuitul LRS se vor duce la Belis la un concurs practic fara miza. Va fi si asta un test, din mai multe puncte de vedere ;)

Si exact la ce-ai spus tu ma refeream, adica la a vedea cati mai sunt interesati de socializare, competitie amicala nu cu scrasnirea dintilor samd...
Gerula
Site Admin

Mesajde nucus pe Iulie 22nd, 2011, 5:28 pm

Minunat dialog :clap: !
nucus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2011, 5:32 pm

Ceva probleme? :lol: :lol: :lol:

Vali, ale carui dispute cu "bunicul" Cozma sunt arhicunoscute, n-a avut nimic impotriva aprecierilor pozitive pe care le-am facut apropo de concursul de anul asta de la Belis. Se pare ca altii, prin LRS, tin dusmanie doua vieti, nu una :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Iulie 23rd, 2011, 12:04 pm

Gerula scrie:Ceva probleme? :lol: :lol: :lol:

Vali, ale carui dispute cu "bunicul" Cozma sunt arhicunoscute, n-a avut nimic impotriva aprecierilor pozitive pe care le-am facut apropo de concursul de anul asta de la Belis. Se pare ca altii, prin LRS, tin dusmanie doua vieti, nu una :lol: :lol: :lol:

Daca asi sti ca prezenta mea la Belis la Cupa 3 Lacuri organizata de colegii de la Aqua nu ar fi privita sau primita cu dusmanie , m-asi inscrie fara sa stau pe ginduri.....din pacate sunt unii printre organizatori care atita au inteles din discutiile noastre purtate uneori contradictoriu de-a lungul anilor ca trebuie sa ne dusmanim, daca nu gindim la fel sau suntem la alte cluburi.
Fals.
Eu nu tin dusmanie cu nimeni , indiferent ce discutii au fost intre noi ....diferenta in astfel de cazuri este ca relatia de prietenie nu mai poate fi la fel ca inainte , atita tot. Restul tine de 7 ani de acasa.

Ma mai gindesc pina saptamina viitoare si ma decid ....sincer, mi-ar placea sa partiip la un concurs fara presiune si fara sa aud "scrisnetul maselelor".. ;)
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 23rd, 2011, 12:33 pm

vali136 scrie:din pacate sunt unii printre organizatori care atita au inteles din discutiile noastre purtate uneori contradictoriu de-a lungul anilor ca trebuie sa ne dusmanim, daca nu gindim la fel sau suntem la alte cluburi.
Fals.
Eu nu tin dusmanie cu nimeni , indiferent ce discutii au fost intre noi ....diferenta in astfel de cazuri este ca relatia de prietenie nu mai poate fi la fel ca inainte , atita tot. Restul tine de 7 ani de acasa.

Cred ca nu li se putea da o palma mai rasunatoare celor care propovaduiesc curentul de "gandire" :roll: :lol: "Leresism sau ura pana la moarte" :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde vali136 pe Iulie 24th, 2011, 12:22 pm

Din pacate lucrurile au scapat de sub control in anumite cazuri....

Sa ajungi din cauza unei pasiuni comune sa nu mai conteze anii de prietenie , sutele de ore petrecute la pescuit sau pe drumurile ce duceau la o locatie noua e deja peste puterea mea de intelegere...

Hobbyul asta pe care il facem pe banii si pe timpu nostrul sa ajunga sa ne invrajbeasca in asemenea hal sa nu mai tinem cont ca am stat impreuna la mesele intinse cu ocazia nuntilor copiilor nostrii, sau de ziua de nastere a unuia sau a altuia :oops: :oops: ....si pt. ce?

Pt. niste orgolii marunte sau frustrari de moment ?

E pacat ca pierdem energii pt. a ne dusmanii in loc sa avem inteligenta de-a trece peste neintelegerile de moment si eventual sa punem umarul cu totii la promovarea acestui sport frumos.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 24th, 2011, 1:41 pm

Foarte frumos spus.

Din pacate, unii oameni nu par capabili sa faca diferenta intre cearta si disputa de idei. Altii nu pot recunoaste o greseala nici daca ii plezneste adevarul peste ochi, mai degraba ar muri decat sa-si admita eroarea si sa-si ceara barbateste scuze. Si tot asa.

De cand am devenit interesat de pescuitul de competitie nu inceteaza sa ma uimeasca faptul ca sunt oameni (si nu putini) pentru care elementul competitional a transformat hobby-ul asta untr-un soi de lupta pe viata si pe moarte, in care trebuie sa faca orice (inclusiv ticalosii, minciuni samd) ca sa iasa castigatori. Ce-o fi in capul astora? :roll: Isi dau ei seama ca o performanta obtinuta prin asemenea mijloace nu are nici o valoare? Si ca, oricum, performanta de care discutam este, deocamdata cel putin, ceva mai mult decat obscur, care nu intereseaza nici macar 300 de insi dintr-o tara de 22 de milioane? :roll:
Gerula
Site Admin

Înapoi la Competitii si concursuri de pescuit