STIZOSTEDEON LUCIOPERCA DIABOLICUM

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Re: STIZOSTEDEON LUCIOPERCA DIABOLICUM

Mesajde Gerula pe Noiembrie 5th, 2009, 11:40 am

Daca salaul te poate imbolnavi de nervi, ce sa mai zici de avat? :lol: Ala chiar te poate face sa ajungi in celula capitonata, strigand "garda moare, dar nu se preda" :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 5th, 2009, 1:06 pm

am intrat aiurea pe rapitori.ro ,am gasit topicul alegere jig si constat ca pentru unii pescuitul salaului e ca o sedinta la mama omida .intalnirea cu salaul e ca o coliziune cu o alta planeta ,necesita timpi cosmici .ca sa nu mai vorbesc de naivitatile si prostiile debitate cu aer de cunoscator .
avatul nu imi da dureri de cap pt ca nu imi pun mintea cu el .de o saptamana am in cap numai dropshot ,voi aplica in weekend .de ce o fi salaul asa de sucit nu pricep ,stiu un pescar de stationar, nivel competitie ,care spune ca salaul e cel mai prost peste. oricum ar fi , imi place sa-l pescuiesc la nebunie.
de o luna iau salau numai pe apa peste 6m ,la voi cum e ?
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 5th, 2009, 1:11 pm

De doua saptamani eu iau numai antibiotic :lol: . Cred c-am avut porcina si i-am venit de hac fara ca macar sa stiu :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 5th, 2009, 6:14 pm

la mine e si mai rau.de 3 luni reusesc sa ajung numai cateva ore la pescuit si asta aproape si am dat gherle dupa gherle.
on topic:am un loc unse stiu ca sta salaul dar nu reusesc sa ii dau de cap cam ce mofturi are.de prins prind numai strapi 200-500 max.am crezut ca i-am prins spilul si ca da tare in primavara inainte de prohibitie deoarece acuma 2 ani asa a intrat la greu.anu asta pauza totala in primavara.stiu sigur ca sta acolo deoarece a luat un coleg unu de spate din greseala cu o cicada,o femela pe la 8 kilograme si mai intrat asa cateodata la plastice dar asta destul de rar.la viu intra si mai rar.in zona aia nu am cum sa dau din barca ci numai de pe mal.nu sunt un cunoscator in pescuitul salaului cu artificiale dar zona aia imi da niste dureri de cap
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 6th, 2009, 12:28 pm

configureaza concret locul ,sa dam niste predictii:
1.adancime apa
2.viteza curent
3.structuri
4.perioada cand a fost in zona
eu am un loc in care l-am spart in primavara ,in rest extrem de modest .important e ca stiu de ce nu mai sta acolo .
de spate am luat salau doar iarna pe apa sub 4 grade .de burta iei frecvent cand striveste jigul .
de obicei numesc mofturi ,tac-uri extrem de fine ,atingeri ;cand nu exista nici un semn ,ma indoiesc ca e in zona sau e extrem de rar .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 6th, 2009, 6:13 pm

ca sa iti faci o idee iti spun:ecluza.la adancime apa nu m-am priceput niciodata sa aproximez.de fapt nu am le-am avut niciodata cu aproximarile in general.curent aproape deloc decat cand mai trec vapoarele si atunci cand se agita apa ataca salaul(am avut de strapi atacuri).structura ar fi cam pe unde se termina betonu dar in rest nu prea.dar anul trecut am avut in primavara cateva iesiri pe acolo pe zona care s-au soldat cu multe victime peste kill.in rest am incercta sa dau noaptea,dimineata,cu diverse shaduri/gruburi.din 3 iesiri daca mai pica unu pe la kil.plase nu se baga si nici cu barca nu am cum.da in schimb e plin de puiet.m-au disperat intr-o seara cred ca 10 eu si inca 15 colegul am intepat sau adus cu shadul in gura pana la mal.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 6th, 2009, 10:00 pm

E foarte posibil ca pragurile unde stau aia mai imbracati sa fie dincolo de zona unde poti arunca tu.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 6th, 2009, 11:29 pm

la asta m-am gandit si eu.alta idee care mi-a venit in minte ar fi ca el isi depune acolo de unde si bucatile mari dinainte de prohibitie si apoi pleaca din zona.este posibil asa ceva? nu prea am avut timp sa testez aceasta teorie.in primavara probabil ca o sa aflu mai multe deoarece un prieten si-a luat caiac pt pescuit si a zis ca o sa faca niste iesiri bineinteles in zona in care are voie sa il foloseasca.
chiar saptamanile astea am avut o discutie cu un prieten de la bucuresti despre pescuitul cu naluci in agatatura si am sugerat sa incerce texasul si carolina.din start i-am zis ca nu am nici o idee despre ele deoarece numai o data am incercat de la un prieten.probabil ca o sa incerc si eu texasul deoarece imi amintesc ca peste 90% din atacuri le-am avut pe cadere.ba chiar imi amintesc ca am luat un strap la o oscilanta si in timp ce mulinam mi-a sunat telefonul si am lasat oscilanta sa cada si in timp ca cautam telefonul a atacat si am scos una pe la 300 de grame
mai incerc poate ii dau de cap.ma gandeam la texas si sa fixex plumbul undeva mai sus poate are shadul o evelutie care sa il atraga mai mult decat jigul simplu
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 10th, 2009, 1:00 pm

Eu zic ca, in conditiile in care aia e o zona unde nu se prea poate curenta, nu se baga plase in foecare noapte (poate mai baga aia de la ecluza, dar oricum, cu fereala) si nu se poate pescui din barca, e putin probabil ca pestele sa nu stea acolo tot anul. Chestia e ca tu te-ai intalnit cu el doar cand venea in mal. E foarte probabil ca in majoritatea timpului sa stea, cum am spus, pe niste praguri la care tu nu ajungi cu lanseul.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 12th, 2009, 8:02 am

cred ca salaul e cel mai greu de controlat pe dunare ,apa multa adancimi mari .in ecluza nici nu mi-ar da prin gand sa pescuiesc ;ai acces acolo?cred ca singura motivatie ca sta pestele acolo e : curentii puternici de apa sparg scoica de pe betoane si in apa e o supa de scoici .incearca toate monturile consacrate si vezi care da rezultate .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2009, 12:21 pm

Eu zic ca instinctul de conservare e unul din cei mai importanti factori care determina gruparea pestelui pe sectorul romanesc al Dunarii. Pestele fuge de curentul electric ca dracu de tamaie, daca in zona ecluzei aleaia nu se poate intra cu barca, deci nu se curenteaza, iti dai seama ca-i plin de peste de toate soiurile.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 12th, 2009, 4:34 pm

sa vezi cate tone de fitofag erau asta vara cand a fost inchisa ecluza pt reparatii.si nu numai.se prindea razlet si salaul peste 5k la pestisor dar asta foarte rar.cand functioneaza ecluza nu intra nimeni cu barca pe acolo si nici gand de plase sau faze din astea.cred ca cele mai apropiate sunt la 3-4 km de ecluza.
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 12th, 2009, 4:35 pm

am invatat totus un obicei al pestelui.in timpul zilei localnici merg la pescuit la caras si arunca momeala si alte chestii.seara daca dau pe locurile pe care au pescuit ei am mai multe atacuri de unde am tras concluzia ca totusi vine dupa prada
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2009, 5:21 pm

Salaul urmareste albitura la locurile nadite de pescarii de pasnic. Ideea era insa ca, probabil, isi face veacul nitel mai departe de mal, pe niste praguri la care tu probabil nu ajungi cu lanseul.

Vezi poate ai vreun prieten crapar cu un vaporas de nadit suficient de mare incat sa puteti pune sonarul pe el.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 12th, 2009, 5:24 pm

am cunostiite care pescuiesc la crap dar fara trucuri din astea.ideea e oricum interesanta.poate reusesc sa o pun totusi in practica
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 13th, 2009, 1:28 pm

Alta solutie nu prea vad, daca interdicitia de a da barci la apa in zona e aplicata la modul serios.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 26th, 2009, 8:52 am

ieri am pescuit 2 ore dupa apusul soarelui ,apa 46F,primul patrar ,cer senin .1,5 ore dupa apus tac-uri normale ca ziua .cauciucul nu se vedea deloc ,papa pe 42 feet .a fost o seara reusita pt ca am prins si un pasaj la garlita .credeam ca noapte iese in mal ,vrajeala !
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 26th, 2009, 10:47 am

Pai la temperatura asta a apei normal ca nu mai vine noaptea in mal, ce sa caute acolo? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 19th, 2010, 12:52 pm

adrian frunza scrie:inviorez topicul .
in august mi-a intrat 3 zile la rand un salau submarin ,pe apa de 4m ,in copaci .prima data la shad de 5',apoi de 2 ori la worm de 6'.de fiecare data m-a facut in scoica de pe copaci .ultima data l-am tinut cam 30 sec .
extrem de violent , rapid si puternic (apa avea 74 F),mi-a indoit shogunul ca pe o nuia,am crezut ca il rupe.
daca nu erau copaci il dadeam afara .e infiorator sa tragi de un peste si sa vezi cum sare din copac in copac si nu il poti desprinde de pe fund .lupta e scurta dar extrem de violenta ,efectiv adrenalina inunda creierul ,pulsul o ia razna ,ramai fara oxigen ,gafai,te face in scoica ...
nu am nici un regret ,arareori fac poze cu capturi ,pana la capat sunt fericit ca au ramas cativa reproducatori capitali .
in continuare salaul mananca ca vrabiuta ,a dracului vrabiuta ,aia grosi ciugulesc cel mai anemic .
un an atipic , cu salau care sta la 80 F pe apa de 2m la un loc cu crapul .uneori am senzatia ca nu stiu nimic despre pestele asta ,pe care il pescuiesc exclusiv .

Pana la urma ai reusit sa-l iei? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 19th, 2010, 1:31 pm

nu am reusit ,nu am regrete !
mai bine asa ,daca il prindeam nu faceam release.
adrian frunza
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Ce-am mai prins