Salau pe langa Bucuresti?

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Salau pe langa Bucuresti?

Mesajde fanelul pe Mai 22nd, 2009, 4:19 pm

Nu am prins niciodata salau si as dori daca puteti sa imi dati ceva informatii:
- unde, cum, cand, si nu in ultimul rand, CAT?
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Re: Salau pe langa Bucuresti?

Mesajde Gerula pe Mai 22nd, 2009, 6:05 pm

Buftea - strapazan, 30 ron
Mihailesti - strapazan si cateodata salau 0 lei 0 bani sub baraj, pe lac era 20 ron dar am inteles ca oricum nu mai vine nimeni sa ceara bani in 99% din cazuri
Gostilele - strapazan si salau (uneori chiar imbracat, dar rar) - pretul variaza in fucntie de felul in care dai (de pe mal sau din barca).
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde fanelul pe Mai 22nd, 2009, 6:31 pm

Da-mi si mie o locatie (poza google sau kml) ca am povestit si cu leo despre mihailesti dar nu am inteles pe unde vine locul asta "mihailesi, sub baraj"
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 23rd, 2009, 9:09 am

Cum iesi din Bucuresti spre alexandria n-ai cum sa ratezi barajul :lol:

Treci un pic de portile barajului (se vad f bine de pe sosea) si apoi se face un drum de pamant pe partea stanga (care duce la centrala electrica) - la asta trebuie sa fii atent, ca din cauza pantei nu se vede din soseacand vii dinspre Bucuresti, observi doar ca lipseste o bucata de parapet in zona aia :D . O iei pe ala cu masina si la un moment dat ai o bifurcatie, pe aia din stanga ajungi sub baraj ("la pietre"), pe aia din dreapta poti sa cobori mai jos pe cursul Argesului.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Mai 24th, 2009, 4:23 pm

Multumesc Gerula!
Alte indicatii despre locul asta: dimineata, seara, primavara, toamna?
Am vreo sansa sa prind ceva la vremea asta?
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Mai 24th, 2009, 4:24 pm

Banuiesc ca locul este adanc asa ca am nevoie de jig-uri jucate pe verticala in apropierea fundului?
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 24th, 2009, 9:27 pm

"Locul" este, de fapt, o multitudine de locuri :lol: .

Poti jigui pe verticala in portile barajului, poti da la vobler in zona unde se varsa canalul de fuga, poti da la jig de pe mal in oala facuta pe primul cot al Argesului, dupa "intersectia" cu canalul de fuga etc.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Mai 24th, 2009, 10:42 pm

Multumesc, inca o data. Sper sa ajung asap.... Din pacate, nu se intrevede nimic mai devreme de 10 zile
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Mai 26th, 2009, 5:03 am

Loc in care a inceput sa se prinda,ocolesti lacul,mergind spre alexandria,dupa circa1 km(poate mai putin)se face dreapta spre malul spart ,in satul draganescu unde vezi masini (pe dreapta )cobori spre arges (pe jos)si aia e!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Mai 27th, 2009, 1:58 pm

Didel, acolo este cumva cu taxa? Tata cica are un soi de permis de la concesionar sau ceva de genul asta.
Maine vreau sa incerc sau sub baraj sau unde zici tu, pe langa Draganescu.
Acu plec un pic pe Neajlov....
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Mai 29th, 2009, 3:27 pm

am umblat de pe la barajul Mihailesti pana in aval 500m de cascada si nu am avut nici macar o tacaneala....
la intoarcere am mai insistat pe la canalul de fuga si nici un rezultat...
Vreo 20 de pescari pe acolo, unul prinsese o mreana, altul scapase un somn.
Cam asta e.
Alte idei pt salau?
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Mai 29th, 2009, 4:02 pm

Metro,cora, sellgros, real :D sau buna si vechea dunare, pe langa bucuresti slabe sanse, mai poti incerca totusi si pe valea argovei asta daca ai chef de o plimbare mai lunga si ai barca :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 29th, 2009, 4:34 pm

fanelul scrie:am umblat de pe la barajul Mihailesti pana in aval 500m de cascada si nu am avut nici macar o tacaneala....
la intoarcere am mai insistat pe la canalul de fuga si nici un rezultat...
Vreo 20 de pescari pe acolo, unul prinsese o mreana, altul scapase un somn.
Cam asta e.
Alte idei pt salau?

Aval 500 de metri de cascada inseamna ca n-ai ajuns in oala aia mare de dupa primul cot. Cand barajul e nu curge prea tare cam acolo ai sanse, pestele urca pana in baraj doar cand e curent mai serios.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Mai 29th, 2009, 4:41 pm

44° 19.159'N 25° 56.927'E - coordonate pt google earth
Pana aici am ajuns...
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 30th, 2009, 1:08 pm

Ai coborat prea mult.

E bine de insistat in zona de la 44 grade 19 minute 31.30 sec N si 25 grade 57 minute 09.80 secunde est. Si la fel si in capatul celalalt al oalei, daca e apa mare.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iunie 11th, 2009, 12:03 pm

Apropo fanelul, la Gostilele ai incercat? E cu plata, dar e unul din lacurile "clasice" de salau.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Iunie 11th, 2009, 1:40 pm

Salut,din cauza de "mort...morii",am fost pe mihailesti,dunare si neajlov!Am avut treaba prin zona si.....anul asta pina acum sunt"mina moarta" si la spinn si la fix!La dunare in afara ca ma prins furtuna de saptamina trecuta "vai viata mea",am luat in c am 3 zile +nopti:1 avat,2 somotei(unul la cirnat din garnita,5 oca)+"experienta maxima"!Pe mihailesti,la "ciobani"(acum o luna si ceva la rima neagra 2 somni 6 oca,14 oca+strapi redati naturii la spinn(la fix sau luat bucati si de 3-4 oca).Sa prins bine la zgirciuri la draganescu(in cot la 90 grade faci inainte si te duce drumul,este pe bune de mers acolo cind se mai limpezeste apa)!
Si acum neajlov!!!!!,pina mai "acusica"eram total impotriva balastierelor,numai ca ca a de la izvoru este parasita,fratilor ,la rotativa 0-3 am luat "babani",unul spre 2 oca,desi braconajul este in floare(mai ales de sarbatori si wec.),am vazut ,mult,mult peste!,decit in ultimi ani+stiuca,multa dar marunta!DE retinut am retinut numai "caras"prins in pauze!,si inca ceva este mult scobar si "balos",cel din urma "respectabil".Incet,incet apele noastre parca prind VIATA!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 13th, 2009, 5:20 pm

Mihailestiul ar trebui sa fie, in mod normal, locatia nr 1 de salau din zona Bucurestiului. Din pacate insa, braconajul salbatic afecteaza serios lacul. Chiar si asa insa, se pot face partide reusite aici, daca stii locurile.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Iunie 14th, 2009, 6:06 pm

Din cauza de probleme ,mi am mutat"calabalicurile"la mihailesti "la stina",mai sus si mai jos 300 m.In 2,5 luni cred ca am fost de fro 20 ori,o zi sau o jumatate +noaptea.Am luat 2 somni,in rest strap,redati, sau fro 5 la oca(2 la zgirciuri).Prietenii mei au luat somn(21 oca cel mai mare),crap 10 oca(mare),ten(13 oca)si salau........dar,nu asta vreau sa va spun ci:acum fro luna (poate mai putin),dimineata pe la 8,prietenul meu doc.mabuse,coca-cola si protejatul (sunt prieteni mei de o viata,si mai sunt citiva(11)},pescuiau la bomba.La un moment dat ,trasatura,intepat,ciortan,doc.spune;lasa frate ca e mic,incet ,incet il aduce la mal(era putina papura),minciocul intre picioare,cind sa apropiat la un metru de cocioc,doc.,cu ochii, la mincioc,a vazut numai c am un metru din ceva ce i a luat ciortanul (aproximativ 1,5 oca),DRIL,suspans,aplauze,rupt forfat:MARCAT PE VIATA,2 zile nu a fost OM,la telefon imi spunea, ca parca era in discovery, cu crocodili!!!!!!!!!!!!!!!!!ce mai, argesul, a inceput sa aiva DIN NOU PESTE,PACAT CA ESTE BRACONAT CU,,,,,CURENT DE..............SA O LASAM,pe alta data!Intimplarea nu este "PESCAREASCA",are martori de incredere,basca ca a fost dimineata,cind se bea cafea nu jack.....cele bune!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 20th, 2009, 4:48 pm

O alta varianta buna ar fi Darvari, la concursul de primavara asta se prindeau binisor strapi de 35-40 cm, intre timp presupun ca au mai crescut.

Nu stiu cat mai e taxa, dar pe criza asta cred ca a devenit si Oana mai cooperant :D
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Ce-am mai prins