Am ajuns la 6:30 dimineata dar din pacate locul meu era ocupat de niste pescari ce locuiau in apropiere de canal (pe care ii cunosteam)si care pescuiau cu peste viu(mullet) si care m-au vazut pescuind cu succes cu o saptamana in urma in acel loc.
N-am avut ce face decat sa pescuiesc in apropierea podului unde apa era repede,dar si cursa jig-urilor limitata de pescarii ce pescuiau la fund cu peste viu cu plumbi de 1oz.-2oz.(28-56g.).Am avut la primele aruncari atacuri nefructificate,crezand ca sunt de pastrav de mare ,dar mai tarziu mi-am dat seama ca erau de "lady fish".Am prins un pastrav mic ,mai multi red fish sub limita si cateva "lady fish".
Vazand ca la peste viu ceilalti pescari prindeau bine red fish si dandu-mi seama ca pastravul de mare nu e in canal am inceput sa pescuiesc doar cu un jig cu GULP MIINOW GRUB 3 inch culoare pearl murdar.In canal patrunsese ,cum zic americanii o " scoala" de red fish.I-am spus unui localnic ca voi prinde la jig red fish ,ceeace s-a si intamplat spre mirarera lui.
Am prins mai multi red fish (chiar cu coada grub-ului distrusa de pesti mai mici), spre surprinderea celorlalti pescari , din care 3 peste limita legala(23 inch=58,42cm.,25 inch=63,5cm. si 31 inch=78,74cm.).
Am agatat si unu tot mare dar dupa cca. 10 muinute de drill si alergat pe mal cca. 50m.,s-a desgatat din carlig.Poate nu va imaginati ce bun e GULP-ul facut de BERKLEY la pescuit ,substituind excelent momeala vie,dar va pot garanta eu care am prins multi pesti (pastrav,red fish ,calcan,croaker etc.) cu aceasta momeala artificiala.
Am retinut cei doi red fish mai mici iar pe cel de 31 inch l-am eliberat dupa fotografiere( nu pt. ca Tudor zicea ca nu prea eliberez pesti).Nu eliberez f. multi deoarece am niste prieteni romani ce apreciaza calitatile culinare ale pestilor de apa sarata(din care un prieten imi repara intotdeauna computerul).Si pestii prinsi de mine sunt mai proaspeti decat cei pe care ii poti cumpara la cherhana sau la alte magazine ce tin peste de vanzare.
Ceilalti pescari au prins destui red fish la peste viu dar poti sa retii zilnic doar 3 intre 20-28 inch,insa anual poti retine unul peste 28 inch cu conditia sa-i legi de coada un "tag"(eticheta) ce vine cu permisul de pescuit si pe care trebuie sa scri ce peste ,lungimea,data si locul unde l-ai prins.
Am fost singurul ce am prins red fish la jig,desi vazand ca prind au mai incercat si altii....

am postat si aceasta poza ca sa vedeti ca intradevar pescuiesc cu DAIWA SS TOURNAMENT 1300(fir textil SPIDERWIRE ULTRACAST 10lb.,green,flourocarbon leader SEAGUAR CARBON PRO 15lb.,iar batul e un bat de fly G.LOOMIS IMX 9' W12/13,transformat de min e in bat de fly.Am pescuit cu un bat mai "tare' ca sa nu fiu nevoit sa scot pestii cu minciogul si sa pierd timpul(ma refer la pestii pana in 500g. deoarece nivelul apei e la 3m. sub nivelul malului betonat),dar normal cu frana mulinetei fixata sub rezistenta firului pt. a putea lupta cu un peste mai mare daca e cazul.
Numai bine,
Jean Scurtu