Rollover Pass

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Rollover Pass

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 19th, 2009, 6:24 am

Am fost la pescuit (normal tot la ROLLOVER PASS) martea trecuta,15 sept. 2009 sa vad daca nu cumva si pestii au inceput scoala...
Am ajuns la 6:30 dimineata dar din pacate locul meu era ocupat de niste pescari ce locuiau in apropiere de canal (pe care ii cunosteam)si care pescuiau cu peste viu(mullet) si care m-au vazut pescuind cu succes cu o saptamana in urma in acel loc.

N-am avut ce face decat sa pescuiesc in apropierea podului unde apa era repede,dar si cursa jig-urilor limitata de pescarii ce pescuiau la fund cu peste viu cu plumbi de 1oz.-2oz.(28-56g.).Am avut la primele aruncari atacuri nefructificate,crezand ca sunt de pastrav de mare ,dar mai tarziu mi-am dat seama ca erau de "lady fish".Am prins un pastrav mic ,mai multi red fish sub limita si cateva "lady fish".
Vazand ca la peste viu ceilalti pescari prindeau bine red fish si dandu-mi seama ca pastravul de mare nu e in canal am inceput sa pescuiesc doar cu un jig cu GULP MIINOW GRUB 3 inch culoare pearl murdar.In canal patrunsese ,cum zic americanii o " scoala" de red fish.I-am spus unui localnic ca voi prinde la jig red fish ,ceeace s-a si intamplat spre mirarera lui.

Am prins mai multi red fish (chiar cu coada grub-ului distrusa de pesti mai mici), spre surprinderea celorlalti pescari , din care 3 peste limita legala(23 inch=58,42cm.,25 inch=63,5cm. si 31 inch=78,74cm.).
Am agatat si unu tot mare dar dupa cca. 10 muinute de drill si alergat pe mal cca. 50m.,s-a desgatat din carlig.Poate nu va imaginati ce bun e GULP-ul facut de BERKLEY la pescuit ,substituind excelent momeala vie,dar va pot garanta eu care am prins multi pesti (pastrav,red fish ,calcan,croaker etc.) cu aceasta momeala artificiala.

Am retinut cei doi red fish mai mici iar pe cel de 31 inch l-am eliberat dupa fotografiere( nu pt. ca Tudor zicea ca nu prea eliberez pesti).Nu eliberez f. multi deoarece am niste prieteni romani ce apreciaza calitatile culinare ale pestilor de apa sarata(din care un prieten imi repara intotdeauna computerul).Si pestii prinsi de mine sunt mai proaspeti decat cei pe care ii poti cumpara la cherhana sau la alte magazine ce tin peste de vanzare.

Ceilalti pescari au prins destui red fish la peste viu dar poti sa retii zilnic doar 3 intre 20-28 inch,insa anual poti retine unul peste 28 inch cu conditia sa-i legi de coada un "tag"(eticheta) ce vine cu permisul de pescuit si pe care trebuie sa scri ce peste ,lungimea,data si locul unde l-ai prins.
Am fost singurul ce am prins red fish la jig,desi vazand ca prind au mai incercat si altii....

Imagine

Imagine am postat si aceasta poza ca sa vedeti ca intradevar pescuiesc cu DAIWA SS TOURNAMENT 1300(fir textil SPIDERWIRE ULTRACAST 10lb.,green,flourocarbon leader SEAGUAR CARBON PRO 15lb.,iar batul e un bat de fly G.LOOMIS IMX 9' W12/13,transformat de min e in bat de fly.
Am pescuit cu un bat mai "tare' ca sa nu fiu nevoit sa scot pestii cu minciogul si sa pierd timpul(ma refer la pestii pana in 500g. deoarece nivelul apei e la 3m. sub nivelul malului betonat),dar normal cu frana mulinetei fixata sub rezistenta firului pt. a putea lupta cu un peste mai mare daca e cazul.

Numai bine,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Re: Rollover Pass

Mesajde tudor pe Septembrie 19th, 2009, 9:17 am

Frumos peste. Unul din asta mancam si eu. Astia de mare imi plac mai mult. Din apa dulce nu-mi plac decat salmonidele.
Gulpurile astea au aplicatii excelente si in apa dulce. Tot l-am batut la cap pe Franck, magazinul unde merg eu, sa-mi faca rost de gulp alive imitatie de rame mari. Si tot nu a facut rost. El a zis ca nu l-au livrat. Eu cred ca a uitat sa faca comanda eu fiind singurul care i-a cerut acest "model". Pana la urma o sa caut in alte pravalii.
In curentul ala care se vede pe poza nu sunt si rapitori care ar merge la vobler ?
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 19th, 2009, 11:27 am

Bravo nea Jeane, la mai mari :D

E foarte placuta senzatia cand esti singurul care prinde la artificiale, spre uimirea "naturalistilor" :lol: :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 19th, 2009, 7:54 pm

Tudor,

Sunt ca si red fish-ul e rapitor(de fapt aproape toti pestii de apa sarata sunt rapitori),dar depinde de ce zi prinzi,ce peste e in canal si de prezenta fluxului sau a refluxului.Daca apa nu se misca slabe sanse sa prinzi pesti.

Ziua se prinde mai greu la voblerde pe mal,(am prins prin mai la varsarea canalului in golful Mexic )dar noaptea la lumina proiectorului se prinde bine la vobler pastrav de mare.
Problema e ca e mai putin costisitor la jig ca de multe ori pescuiesti in apropierea fundului apei sau chiar pe fundul ei si sanse mari sa pierzi voblerul ce costa mai mult ca un jig.

Cand apa e iute la flux prinzi mai bine aproape de pod in general pastrav si red fish,dar in partea Rollover bay-ului,iar la reflux tot aproape de pod(ca e apa mai iute datorita gatuiturii)dar pe partera Golfului(cum a fost cazul in 15 sept.'09)In plus in apropiere de pod apa e mai adanca si in perioada calduroasa sunt mai multi pesti la apa adanca decat la apa mica.
De aceea pescuiesc cu un bat mai "tare" sa pot lupta si cu forta apei pe langa a pestelui si dupa cum se poate vedea in poza si cu plumbi suplimentari pe fir ca jig-urile sa ajunga mai rapid la adancime si sapot tine linia mai intinsa in cazul vantului.

Cateodata pestii sunt la suprafata sau intre ape si verific asta ridicand mai sus varful batului ,eventual diminuand greutatea plumbilor suplimentari daca e cazul.Destul de rar pescuiesc fara plumbi suplimentari,deoarece imi place sa pescuiesc cu jig-uri mai usoare si carlige mai mici ca in special in apa limpede am mai multe atacuri.
Nu merg acolo la pescuit decat in timpul saptamanii deoarece in weekend si de sarbatorile legale sunt o multime de pescari ce pescuiesc la fund (sau multi ce ocupa locul de pomana cu 2-4 bete fasra a prinde mai nimic)si nu prea poti pescui la jig.Canalul e lung doar de cca. 250 m.si vreo 70m. latime si in weekend esti parca la concurs,atatia pescari isi incearca norocul acolo(sunt care stau mai multe zile fie la cort fie in
"motor home"-uri(rulote de vacanta).

Ca fapt divers,un localnic ce m-a ajutat cu minciogul sa scot red fish-ul cel mare mi-a spus ca m-a studiat de mai mult timp(de mai multi ani),cum prind eu peste si ca si-a facut "rig"(montura) ca a mea ,dar inca nu are bat lung.....

Sanatate,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Septembrie 19th, 2009, 8:23 pm

Pai de aia am vorbit de vobler, din cauza faptului ca se vede curent puternic pe poza. Stiu si eu ca pe oceanele deschise se prinde peste de pe mal numai la flux si reflux. Doar am asa ceva la o ora de drum. :D
Ne-fiind aceeasi pesti, din cauza latitudinii diferite, nu stiu cum se comporta toti. Imi place insa sa-ti citesc raportarile despre iesiri, asa imi imaginez ca poate intr-o zi ajung pana acolo la un pescuit.

Numai bine,

Tudor
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 19th, 2009, 11:14 pm

Apropo de red fish, tocmai am vazut pe F&H Channel un reportaj preluat de pe ESPN despre un concurs de red fish (Masters sau ceva de soiul asta) organizat in Florida la un an dupa uraganul Katrina, intr-o zona cu mlastini samd. Trei dintre barci au gasit un banc de red fish estimat la 5000-10.000 de exemplare, si au inceput sa prinda la foc automat.
Unul dintre pescari a zis "azi e una din zilele alea cand prinzi la carligul gol", a pus un jig marisor (vreo 12 grame asa, la ochi) fara nici un plastic pe el, a aruncat, l-a topait de doua ori si pac, avea un red fish de vreo 3-4 kile in bat. E drept ca era model de-ala cu capul in forma de cap de pestisor si cu ochii pictati, dar oricum, a fost senzationala faza.

Revenind la subiect, si legat de ce zicea Tudor, subscriu la parerea lui, cu o barca bagata acolo pe mijloc, in zona podului, ar fi foarte lejer si productiv de dat la voblere. Dar, sportiv vorbind, cred ca satisfatia lui nea Jean e mai mare dand asa cum da. Vorba lui Aristotel, "omul este prin natura sa un animal social", una e sa zica toti "ehe, daca aveam si eu barca" si alta-i sa-i vezi cum se zgaiesc la tine, neintelegand ce faci tu si nu fac ei :lol: :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Septembrie 20th, 2009, 2:19 am

Nea Jeane vad ca aveti succes cu stilul si tehnica folosita la Rollover Pass....Dar mai sint ,sau au fost alte metode care au dat roade pe canalul respectiv?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 20th, 2009, 6:10 am

Adrian,

Nu se pescuieste din barca pe canal ,ca daca ai pescui nu ar mai putea cei de pe mal sa pescuiasaca (arunci momeala in barca ) De mai multe ori cand am pescuit am agatat firul altui pescar de pe malul celalalt ce a crezut ca are trasatura pana i-am strigat eu ce se intampla(majoritatea pescuiesc cu plumb la fund).

@Jedi,

Sunt singurul care pescuieste asa si nu pescuiesc asa vazand acest stil undeva ci pur si simplu deoarece in prima zi cand am pescuit la jig in viata mea,pe Trinity River(intr-un loc in care cu doua zile inainte il vazusem pe un zugrav localnic prinzand la jig cei mai multi white bass)nu aveam trasaturi la jig. Vazand insa ca un pescar negru de langa mine a prins un white bass la fund cu pestisor viu,mi-a "cazut fisa" mi-am dat seama ca pestele nu mai e la suprafata sau intre ape.Si ca sa nu fiu nevoit sa pescuiesc cu jig-uri grele(pescuiam in tandem cu doua jig-uri de 1/32oz.) pur si simplu la cca. 50cm .deasupra jig-urilor am pus niste plumbi suplimentari.Am inceput sa prind white bass de am prins limita zilnica de 25 de bucati peste 10 inch.
Intamplator in urma mea cu vreo ora a venit zugravul in acelas loc,nu prindea nimic si i-am spus ca pestele e pe fund.Dar nu stia sa pescuiasca cu plumb adaugat pe fir si nu prindea asa ca i-am dat eu pestii ce i-am prins dupa ce prinsesem limita zilnica legala.

Poate o sa te mire dar pt. mine zugravul a fost" profesorul " de la care am invatat sa pescuiesc la jig si anume in ziua cand l-am vazut ca prindea cei mai multi pesti din vreo 10 pescari ce pescuiau aproape umar la umar ,cand mancam pranzul l-am studiat cum procedeaza si mi-am permis chiar sa-l rog sa-mi arate montura.Mi-a aratat-o si restul e istorie......

Cand am descoperit ROLLOVER PASS-ul pescuiam cu crevete mort si nu prindeam mare lucru decat maruntis.Dar vazand ca un pescar ceva mai in varsta ca mine prinde calcan la jig l-am rugat si pe el sa-mi arate montura.Eu nu aveam plastice asemanatoare ,dar intamplator aveam la mine in trusa BASS ASSASSIN chartreuse si crystal de 2 inch si incercandu-mi sansa cu aceste plastice am inceput sa prind si eu calcan(tot cu plumbi suplimentari pe fir),iar mai apoi incepand sa cunosc ce e cu fluxul si refluxul si unde trebuie pescuit(ca nimeni nu iti spunea) am reusit ca de regula sa prind cei mai multi pesti pescuind la jig de pe mal si spun asta fara lipsa de modestie(am aflat anul acesta in primavara cand nu era peste in canal datorita dragarilor si discutam cu niste pensionari localnici ,sot si sotie,tot pescari,ca localnicii imi spun"guru",dar nu i-am intrebat de ce....)

Multi pescari ce pescuiesc des la ROLLOVER PASS ma cunosc mai ales datorita betelor lungi cu care pescuiesc si pe care le vad de la distanta de multe ori incovoiate,dar poate si pt. ca pescuiesc altfel decat ei si s-ar parea cu bune rezultate.

Aici pescarii imi par ceva mai conservatori(cel putin cei pe care eu ii intalnesc frecvent),mai nepusi la punct cu noutatile in pescuit,multi nu inteleg avantajul fluorocabonului si a pescuitului cu fire mai subtiri ,cu jig-uri mai mici.

Poate avantajul meu e ca facand cu ani in urma pescuit stationar de competitie aplic si aici pe cat posibil finetea in pescuit si ca provenind din Romania unde pe vremea mea nu prea gaseai mai nimic in magazine si erai fortat sa improvizezi ceva ce sa functioneze.

Acum am prea multe bete si mulinete,dar nu mai sunt in stare datorita sanatatii sa pescuiesc cum as vrea.Poate ai observat ca pescuiesc de pe scaun sau stand pe lada frigorifica dar nu stiu ce m-as face daca n-ar fi pescuitul ca sa-mi mai "incalzeasca"viata de pensionar.

Tudor,

Cand timpul iti va permite te poti considera invitatul meu aici in Houston,chiar daca aici nu se prind somni uriasi ca in Spania....

Numai bine,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Septembrie 20th, 2009, 6:30 am

Jean Scurtu scrie:Tudor,

Cand timpul iti va permite te poti considera invitatul meu aici in Houston,chiar daca aici nu se prind somni uriasi ca in Spania....

Numai bine,

Jean Scurtu

Merci pentru invitatie. N-or fi somni dar sunt garfish plus ceva specii marine care nu se predau cu una cu doua...
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 20th, 2009, 9:58 am

Punem de-o iesire forumistica? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Septembrie 20th, 2009, 3:38 pm

In vacanta de iarna toti zgribulitii la Rollover Pass unde-i cald si bine :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Septembrie 20th, 2009, 9:55 pm

Oh ce buna e ideea asta. Doua zile dupa garfish, si dupa ce fiecare il ia pe cel de peste doi metri, hop in golful Mexic.

Suna frumos programul. Poate vine si Cyril ! :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 20th, 2009, 11:18 pm

Air France are zbor direct spre Houston din Paris :D , iar preturile vad ca-s foaaarte mici.

Nea Jeane, care-s preturile la veliere pe-acolo? :D
Ataşamente
houston.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 22nd, 2009, 3:56 am

Adrian,

Sa fiu sincer habar nu am ca nu m-a interesat.

De zburat de pe aeroportul Charles de Gaulle,nu as mai zbura niciodata ,mi-a ajuns anul asta la dus in Romania si inapoi!!!!Te apuca alta toamna pana ajungi la locul de unde vei zbura.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Septembrie 22nd, 2009, 10:35 am

nu e chiar in topic dar are legatura .
mi-am luat berkley gulp walleye ,alifie la tub .nu mi s-a parut grozava.nu prea miroase;dar.....am amestecat-o cu alifiile mele si a dat rezultate ;se pare ca salaul este fan cocktail .
am mirosit si o cutie cu gulp alive ,aceesi surpriza ,miros slab .daca intri pe youtube si vezi demo, cumperi gulp alive instant . stiu pe cineva care si-a luat o cutie de gulp si a consumat mai nimic ,adica daca pestele nu e in zona nu il atrage ca magnetul .
chestia cu mirosul atractantilor la salau e discutabila ,unele alifii put de te indoaie(ultra bite),altele sunt discrete (gulp).am worm cu miros de anason si uneori prinde peste .nu cred in alifii miracol,mai ales ca in mod sigur au conservant si pestele are capacitati olfactive super .
de o luna salaul nu mai da tac-uri ,efectiv ciuguleste ca o vrabiuta ,daca nu aveam shogunul recomandat de tudor ,faceam bird watching .in mod sigur cea mai mare importanta in succesul unei partide la pescuit este densitatea pestilor pe locatie si comportamentul concurential pe hrana .
refuz sa cred ca salaul e pe structura si nu da el un semn discret ca e acolo.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Jedi pe Septembrie 23rd, 2009, 12:25 am

Adrian Frunza ....La penultima fraza graita-i Adevarul Nr 1 al pescuitului. Densitate si foame = succes deplin.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 23rd, 2009, 7:11 pm

Adrian are perfecta dreptate.

Luni am fost din nou la pescuit la ROLLOVER PASS,dar practic nu am prins nimic.Pestii pe care ii urmaream eu nu erau in canal,cativa pescari au prins putini red fish la peste viu(mullet).
Eu am prins doi pastravi sub limita legala si cativa red fish la fel,dar la 2-3 aruncari agatam la jig pe dinafara shad cat palma,deoarece fierbea apa de ei.

Si cand ma gandesc ca era apa curata si curgea exact ca in 15 septembrie cand am prins red fish frumos.De la 6:30 dimineata pana pe la 3:30pm,nu am prins nimic.Era ceva peste pe partea cealalta a canalului dar nu e nici o placere sa pescuiesti pana la amiaza cu soarele in fata la 35 grade Celsius....

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Septembrie 24th, 2009, 1:19 am

Am fost la un lac mic de 20X20 metri populat cu vreo 200 de pastravi bruni si curcubei .Cred ca as fi avut atacuri si la verigheta legata cu sireturile de la papuci :D .Nici nu mai semana a pescuit ci a recoltare.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 24th, 2009, 9:52 am

Ala e deja pescuit in acvariu :lol: . Pestele nu mai are nici o prudenta cand traieste supra-aglomerat si s-a invatat sa fie hranit.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Ce-am mai prins