primul peste pe 2010

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

primul peste pe 2010

Mesajde mayer_maryus pe Ianuarie 19th, 2010, 5:33 pm

pe 17 nu am mai rezistat si am taiat-o pe rau , in alta ordine de idei aveam chef de dat cu bota in apa, chiar daca rezultatul
la care ma asteptam era inspre 0. am plecat pesimist de acasa , adik nu ma asteptam sa prind ceva...

nu m-a mirat cand toate raurile vizitate erau "colorate" ,dar a meritat iesirea de vreo 6 ore , aer curat un frig de-ti inghetau ko...le, un vant de-ti lua tigara din gura , ce sa mai conditii de pescuit bune :lol: :mrgreen:

m-am oprit pe sabar unde nu am avut nici macar un tzac atat la spinn cat si stationar, am plecat spre arges unde nici nu am desfacut floreta, apa fiind verde
si in acelasi timp neagra... am continuat pana pe neajlov in locuri cu apa lina si adanca , dar ....foarte neagra tot fara nici un rezultat . dupa care am zis sa incerc si la confluenta neajlovului cu un afluent de-al lui.... unde am pus de-o cafea fierbinte asa a la "camping".
cat s-a facut cafeaua am aruncat bota la stationar si... surpriza primul peste pe 2010 o p..la ciobanului (guvide) ce sa mai spuneti voi nu-i inceput promitator :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

cred ca o las balta cu pestele o perioada , mai ales la cum ninge afara...
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Re: primul peste pe 2010

Mesajde Gerula pe Ianuarie 19th, 2010, 6:07 pm

Mai, n-ai inceput anul cu gherla, cum sa-ti zic, nu-i asa rau cum pare :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 19th, 2010, 7:06 pm

pe 2010 doua iesiri bunicele si o gherla :doh: ... un salau peste kil la prima iesire, cateva kile de scobar la pluta la a doua iesire si un vant de 40 km/h la a treia iesire.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde mayer_maryus pe Ianuarie 20th, 2010, 10:03 am

pai uite si tu mai G, ca eu ma chinui sa prind un cheste si taicone il cocoseaza:))

taicone: cum era apa cand ai prins scubi?
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 21st, 2010, 3:05 pm

apa era ... uda. :lol:
Era cam mare , curs un pic prea rapid si relativ nitel prea limpede ... dar a mers, nu foarte grozav ... 4-5 kile in doua persoane si cu bucati relativ mici, in medie pe la 400 -500 gr. si cateva peste jumate.
si da, ai dreptate, la prima iesire l-am cocosat la greu :lol: o zi de spiningeala si una bucata salau ... ce mai , am "dat gaura-n balta" :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 7th, 2010, 12:04 pm

Bag seama ca e cam seceta pe topicul asta :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Martie 9th, 2010, 9:00 am

mi s-a aplecat de salau,am bagat un macrou de mediterana cu lamaie multa,gratar electric .viata dom'le,viata!poate il manipuleaza astia genetic si il populeaza mioritic .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 18th, 2010, 10:59 am

Si totusi, sa inteleg ca nimeni n-a prins nici un peste pe 2010? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 18th, 2010, 10:08 pm

Eu inca nu. Abia a urcat temperatura. Dintr-o data. De la -4 la 19 grade astazi dupa masa. In sudul Frantei a fost si mai rau. A nins de i-a innebunit (acolo se intampla o data la o suta suta de ani), au avut 1m de zapada si circulatia oprita 2 zile, si dupa aia sunt 23 de grade. :doh:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 19th, 2010, 1:52 am

Azi am fost pt. prima data la pescuit in anul acesta desi stiam ca nu o sa prind nimic din cauza ca noptile sunt f. reci pt.Houston ,cca.7 grade Celsius si batea vant din nord.Dar nu mai puteam sa stau in casa si desi intentionam sa merg la pescuit doar vineri ,am mers azi deoarece vineri ,desi se schimba directia vantului (ar fi fost vant de sud-est ,bun pt. pescuit aici dar viteza lui era de 24 km/ora ) eu nu merg la pescuit daca vantul e peste 16km./ora ca am probleme cu sinusurile chiar si vara pe caldura mare.Azi vantul era de cca.11km/ora,dar f. rece.

La ora 9 eram deja pe malul canalului imbracat ca iarna (erau vreo 12 grade Celsius)cu cacilula canadiana din blana de miel ,cu sosete groase de lana si cu bocanci canadieni Sorel cu pasla groasa.
Apa f. limpede ,iar Golful Mexic la fel si fara nici un val.Nici un atac pana la ora 13 cand am plecat acasa.La pranz se incalzise f. bine ca era soare,dar nu am mai stat(imi ingetasera labele picioarelor cu toata pasla de lana din bocanci din cauza proastei circulatii sanguine in picioare).
Erau multi pescari atat pe canal cat si pe plaja,deoarece e vacanta de primavara,dar nimeni nu prindea nimic nici la momeala vie.Am vazut doar doi "whiting" pesti un pic mai mari ca palma prinsi la crevete mort.
Pesti erau f. putini in canal din cauza apei f. reci si mi-am dat seama ca nu voi prinde vazand ca nu e decat un cormoran pe canal (de obicei sunt multi).

Prima gherla pe anul acesta si pana nu se incalzeste apa nu mai merg ca de pe mal nu ai nici o sansa pestii find la apa mai adanca si mai calda.Era reflux,apa curgea excelent conditii in care de obicei prindeam pastravi de mare si al;ti pesti.
S-ar parea ca din cauza iernii reci ,cum nu a mai fost decat in 1983 in Houston,pescuitul de pe tarm sa fie intarziat cu cca. o luna sau mai mult.De obicei in acest canal in anii trecuti prindeam primii pastravi la mijlocul lui februarie....

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde adrian frunza pe Martie 19th, 2010, 12:02 pm

am o rinita alergica mizerabila ,daca ma simt bine maine dimineata ies ,daca nu ,stau acasa .

draga Jean pt circulatie inferioara buna DETRALEX http://en.wikipedia.org/wiki/Diosmin (diosminum )+cel putin o portocala ,lamaie, grepfruit pe zi.am si eu probleme dar nu nasoale .

iarna asta mi-a deprimat imunitarul.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Martie 19th, 2010, 12:30 pm

detralexul are diosmina + hesperidina si se recomanda in insuficienta venoasa cronica si hemoroizi.se da destul de des in cazul afectarii vasculare la membrele inferioare pt ca imbunatateste circulatia dar are efect in special pe cea venoasa
Doza flebologie 3 cpr/zi in timpul meselor iar in caz de hemoroizi 6 cpr/zi in primele 4 zile apoi 4 cpr/zi in urmatoarele 3
Reactii adverse tulburari digestive si neurovegetative(foarte vag :shock: )
PS asta e din agenda medicala 2007 editia de buzunar pentru ca am inteles ca sunt ceva probleme cu info de pe wikipedia partea in ro
PS1 nu stiu daca pe continentu american se gaseste medicamentul deci numai de aici din ro daca este trimis
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 19th, 2010, 5:59 pm

Am citit in internet comentariile unui pacient ce avea probleme ca si mine(picioare reci) si tratamentul ce a dat pt. el rezultat a fost pastile de GINGKO BILOBA.
Am cumparat si eu aceste pastile dar dupa o zi nu le-am mai luat desi imbunatateste circulatia periferica,pana nu ma duc la doctor sa vad daca nu intreactioneaza cu medicamentele ce deja le eu.Grapefruit nu pot manca deoarece iau COUMADIN,un medicament ce subtiaza sangele(la fel ca si HEPARINA) micsorand viteza de coagulare.Grapefruitul subtiaza si el sangele deci ar accentua efectul COUMADIN-ului(fac control lunar la viteza de coagulare a sangelui).
Si in piciorul stang am blocaje ale circulatiei sanguine,dar inca nu a fost necesara operatie.
In plus de 10 ani am doua artere artificiale de gore-tex in piciorul drept.Primul chirurg ce m-a operat a gresit operatia,dupa trei luni de la operatie aveam deschise doua rani,dar chirurgul mi-a zis ca piciorul e o.k.,sa vin la control peste o luna.Noroc ca am fost atat de istet incat a doua zi sa merg la alt chirurg cardio-vascular ,chirurg ce mi-a spus ca daca nu am urgent alta operatie pierd piciorul avand deja pregangrena.M-a operat el si mi-a salvat piciorul fixand cat s-a putut greselile facute de primul chirurg.Mi-a spus ca mai mult nu se poate face.Asa am fost nevoit sa intru in pensie de invaliditate,noroc ca nu ma afecteaza la condusul masinii,iar de pescuit pot pescui,dar stand pe scaun sau pe lada frigorifica.

Sa nu uitam ca sunt batran si toate merg incet incet spre mai rau,asa ca incerc sa fac ce se poate face.

Sanatate,

Jean Scurtu

Problema
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde taicanoe pe Martie 24th, 2010, 2:22 pm

Pe 20 am dat o fuga pe la vecini ... Serbia - vreme foarte buna dar prin locurile pe unde am fost n-am prea gasit nici salaul si nici somnul.
Ca sa nu ma plictisesc am luat vreo doua kile de babusca la pluta si mai spre ora 17 am incercat putin pe o incinta privata cu stiuka. Cateva lansari si o bucatica de 2,8 kg ... care avea pe spate in ambele parti cate doua rani ... la vara vreau sa o caut pe cea care a insemnat-o pe asta :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Martie 25th, 2010, 2:30 am

E un apeduct in Montreal cu gard si ceva placute de acces interzis.Plimb des patrupedu pe acolo si am vazut de citeva ori ca intra pescari prin gaurile gardului,facute tot de ei...Aveam retineri sa ma bag dar azi doi tineri tocmai scoteau o stiuca de vreo 4 kilograme...Deci am dus iute potaia acasa si m-am intors..In 10-15 minute am scos trei stiuci cam 800g-1 kg..La prima stiuca constat ca bateriile sint de-a ndoaselea in aparat..O eliberez...La urmatoarele doua vad ca n-am card de memorie.. :twisted: dar am sperat ca se stocheaza undeva,avind ceva memorie proprie...Eh...nu gasesc deloc unde-i memoria aia...Oricum e o densitate fantastica de pesti dar astept sa dea vegetatia ,sa ma pot camufla prin jungla de pe margine... :dance: Zicea un nene pe vremuri,ca la intrarea apeduct-ului asta din fluviu,sint niste gratare din ce in ce mai dese si puietul intrat,pina isi face veacul pe canal ( are vreo citiva km) se dezvolta putin si ciao intoarcere...Nu mai trece prin ochiurile respective..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde tudor pe Martie 25th, 2010, 10:28 pm

Mai bine luai patrupedul cu tine si-i incredintai lui aparatul foto. Sunt sigur ca iesea mai bine. Mai ales ca e si simpatic. :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 31st, 2010, 1:40 pm

Vad ca Jedi n-a mai intrat de vreo doua zile, sa speram ca nu l-au gabjit paznicii apeductului cu vreo marla in ghiozdan :P .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 31st, 2010, 2:56 pm

Sa nu-l fi mancat vreun muski hamesit.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Aprilie 1st, 2010, 4:23 am

Nici vorba...Mi-am facut damblaua si eu o data.Nu vreau sa-mi imping prea mult norocul, ca astia-s cam imprevizibili....Daca tragi cu o pusca cu luneta dupa primul ministru zbiara badigarzii la tine...- Ba ia du-te si trage la scara ta , asa te-o invatat ma-ta?......Si daca ma prind cu jigu in apeduct ma baga 260 de ani la Guantanamo ca am vrut sa rad Montrealu de pe fata pamintului intoxicind-ul cu plumb.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde tudor pe Aprilie 1st, 2010, 8:41 pm

M-am prins ! Cei ce pescuiesc pe apeduct sunt teroristi.
Gerula, in Romania trebuie facuta legea asta pentru cei cu plase, electricitate etc. Ei vor de fapt sa loveasca SUA si aliatii SUA. La Guantanamo cu ei ! :twisted:
tudor
hârşit în rele

Următorul

Înapoi la Ce-am mai prins