Prima captura pe 2009

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Prima captura pe 2009

Mesajde Gerula pe Ianuarie 2nd, 2009, 1:10 pm

Bagati aici. Cu poze concludente :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Prima captura pe 2009

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 3rd, 2009, 7:46 am

Azi 02 ian.2009 a fost primul meu pescuit in acest an.La ora 6:30am am plecat de acasa dupa 5 ore de somn si la 8:30 eram la Rollover Pass.Ceata in ultima jumatate de ora de condus,ceata ce era si la Rollover Pass,dar nu atat de deasa pe cat era de uda.
Era un pescar deja acolo(cel cu truck-ul langa care e masina ce are deasupra un caiak).
Venise cu o zi in urma a stat si peste noapte si prinsese doar un croacker cat palma ,insa era destul de paralel cu pescuitul desi pescuia cu vreo trei bete la fund cu peste si creveti vii.
Abia asteptam sa-mi incerc noul bat adus de Mos Craciun,un bat de spinning de 9' ce arunca 1oz,,bat travel din 4 bucati.Am puscuit cu GULP MINNOW GRUB WHITE PEARL de 4inch,jig LUNKER CITY 1/8oz. si doi plumbi suplimentari de cate 1/8oz. fiecare(mulineta SS1300,textil SPIDERWIRE STEALTH 6LB.,leader XPS fluorocarbon 8lb.).Batul f. bun dar vreu proba cu un peste mai mare cand se va intampla....

Pe la 9:30 am avut un atac anemic abia sesizabil,am contrat si asa am prins primul peste pe 2009,un calcan un pic mai mare ca palma,caruia i-am dat drumul fara sa-l fotografiez.
Era reflux,apa limpede dar curent f. slab ,deci rezultatele tot la fel.Am incercat tandem cu jig-uri mul mai mici 1/16oz.,carlige nr,6-8 cu GULP MINNOW GRUB de 2 inch chartreuse si pearl ,apoi cu BASS ASSASSIN CURLY SHAD 2 inch crystal si chartreuse silver glitter,dar nici un atac.Am schimbat locul ducandu-ma peste pod spre Golful Mexic,nici un atac doar am pierdut cateva jig-uri.
Pe la ora 13 a inceput fluxul,asa ca m-am reintors in locul ce-l vediti in fotografiile de mai jos.Am pescuit in tandem cu Mister Twister G-Grub de 3 inch chartreuse silver glitter si cu BASS ASSASIN CURLY SHAD 4inch limetreuse,apoi cu GULP MINNOW GRUB 4inch pearl ,dar pana la ora 15 nu am avut nici o trasatura nici eu nici niste pescari locali ,prieteni de-ai mei buni pescari .Apa era tot dxestul de lenta si in afara ca era rece aceasta cred ca e explicatia ,deoarece aici prinzi bine cand apa curge repede sau f. repede.
Ca sa nu ma apuce noaptea pe drum si fiind ca nu erau pesti in canal,sau erau f. f. putini si obositi dupe ...revelion, m-am decis sa plec acasa.Pacat ca exceptand ceata vremea a fost destul de calda 19-23 grade Celsius,iar dupa ora 13 soare,dar nexam peste.
Ma bucur ca totusi nu am dat o gherla desi un calcan un pic mai mare ca palma aproape ca nu poate fii considerat peste,dar asta e abia inceputul ,pana in ianuarie viitor mai e timp si de ceva pesti.

Imagine ]

Imagine Imagine

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Ianuarie 3rd, 2009, 11:42 am

Nea Jeane, bravo ca ai avut puterea sa te mobilizezi a pleci asa devreme la pescuit, jos palaria. Eu am facut ochi azi pe la 11 :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 5th, 2009, 4:59 pm

Am fost azi la copca . Dupa ce am facut liniste , copci facute cu foreza , numa ce am bagat liniile in apa , apar inca doua masini cu amici care inca nu erau treji de la revelion . Pina ce o stat aia pe gheta nu o fost o trasatura , dupa , la o ora , am luat vreo 3 bibi la rima , am avut 2 trasatura la care mi-o plecat batu de spin pe gheata , insa fara finalizare . Din pacate nu am prins decit o ora de liniste din cauza amicilor astia care oricum nu au venit sa dea la peste . Apa de 1,5 max 2 m , gheata de vreo 10-12 cm . Era rau ca ingheta constant , chiar daca un amic , eram trei care si pescuiam , o bagat pe copcile lui ulei , cam tot gheata era , poate ceva mai greu , insa tot era .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2009, 5:21 pm

Am auzit ca merge mult mai bine cu ulei de masline, dar e din auzite, n-am incercat.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 7th, 2009, 11:23 am

Cam liniste pe topicul asta, hai la copca domnilor :D
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 7th, 2009, 5:46 pm

As zice ca am luat teapa azi , adica am mers la o balta la 35 de km si gheata avea doar 4-5 cm , deci nici gind sa ne bagam . Nu-mi place nici la 10 cm , daramite mai putin , desi cind am intrat pe balta nu o piriit defel , am sarit de citeva ori si nimic . Dupa ce am dat gaura n-am stiut cum sa ies mai repede de pe gheata :lol: .
Asa ca am ajuns pe la doua jumate unde trebuia ;) . Erau vreo 30 d epescari deja pe apa , cam 20 de cm , insa cu rupturi la mal ( scazut apa ) , plus piriieturi la discretie :lol: . Intr-o ora jumate 1 biban , 1 ghibort si un strapazan , pe apa de 7 m . Linga noi erau niste tipi care au luat biban , aveau o gramada , plus ceva pastrav de masura ( in cazu in care masura inca ii la 20 de cm ) . Pe restu nu i-am vizitat ca m-am grabit sa dau gaurile . La rima rosie , ca nu era vreme de experimente :lol:
In oras nu exista libelule :evil:
Poze canci :twisted:
SF
hârşit în rele

Mesajde old_radu pe Ianuarie 7th, 2009, 6:03 pm

SF scrie:
In oras nu exista libelule :evil:

...ai incercat la Zoli ?...la nonstop
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde SF pe Ianuarie 7th, 2009, 6:15 pm

Nu . Am cautat la Semiluna , la Center si pe Republicii , si toti ziceau ca nu sint in oras pt. ca nu au venit !

Tu nu ai incercat nimic la copca :) !
SF
hârşit în rele

Mesajde old_radu pe Ianuarie 7th, 2009, 8:03 pm

Nu...nu m-a atras niciodata pescuitul la copca .
Prefer sa recuperez in perioada cand voi face kilometri pe malul raului :mrgreen:
Fir intins !...tuturor. ;) ...fie si la copca .
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde Gerula pe Ianuarie 7th, 2009, 8:46 pm

SF scrie: In oras nu exista libelule :evil:

Asta e antologica, pe bune :lol: . Cum naibii ma, ca-i ditai orasul?
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 8th, 2009, 12:12 pm

Nu o fost si nici nu ii o mare traditie pescuitu cu libelule pe la noi ! Acum 15 ani nimeni prin zona nu avea habar de asa ceva , si multi nici acum nu stiu ! Rima rosie inca ii la mare cinste :) Acum 9 ani inca nu existau de cumparat in oras , la magazinele de profil . Acuma am vazut si io , adica inainte de Craciun , pt. ca acuma , dupa , sa vad ca nu mai au , or chiar acuma ii mai nevoie :evil: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 9th, 2009, 10:37 am

Aici aproape ca nu mai da nimeni cu altceva la copca. In mod cert e momeala nr 1 in aceasta perioada.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 9th, 2009, 8:38 pm

In sfirsit , azi au avut . Evident ca am bagat un pescuit scurt :) . Am luat vreo 20 de biba combinat cu ghibort . Ii o zona pe lac unde s-a prins si batca , exemplare de pina in jumate de kil . Io is multumit cu asta deocamdata , o sa mai bag niste partide mai incolo , adica miine :lol: :lol: , unde o sa am mai multe pretentii :lol:
Ghibortii si biba deja is in stomac ( nu am mai mincat de vreo 9-10 ani , defapt nici prins ) , acoperiti , sau invaluiti , de niste tamiioasa de Pietroasa :D
Gheata are crapaturi faina , in unele poti baga degetu , banuiesc ca de la fluctuatiile de nivel , insa la grosime are 30 de cm , minim .
Azi am lucrat old-fashion , adica cu toporu , freza aia care o avea colegu deja ii gata de ea , s-o indoit pur si simplu , am facut si multe copci cu ea , si cred ca nu-i nici din cel mai bun material :evil:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 9th, 2009, 10:21 pm

Daca scade nivelul se sparge si gheata de jumatate de metru grosime, ca plesneste sub propria greutate. Nu e periculos, cata vreme diferenta de nivel fata de luciul apei nu devine prea mare.

La mine nu stiu cum se face ca in fiecare zi intervine ceva si nu mai pot sa ies . E drept ca piedicile au fost dintre cele mai placute :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde allspark pe Ianuarie 11th, 2009, 2:08 pm

Se da vreun premiu pentru cine posteaza aici prima poza? :mrgreen:
allspark
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2009, 9:28 am

Aia o sa fie cand or iesi primii bani din forum. Dupa cum spuneam, nu ma intereseaza sa scot bani de aici, asa ca, dupa ce se acopera cheltuielilecu hostingul/domeniul, o sa apara si premiile. Deocamdata insa nu e cazul.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 12th, 2009, 12:02 pm

Ieri am fost pe o balta unde la copca am avut vreo 200 de trasaturi fiecare , si am prins vreo 5 pesti :lol: Tragea la orice , cum bagai montura , pac trasatura . Balta era plina de porcusor chinezesc ( murgoi ) :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 13th, 2009, 10:18 am

Un patron hotarat sa recolteze bine cu navodul peste 2 ani, nu? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 13th, 2009, 1:34 pm

Acuma is 3 amici pe respectiva balta sa scoata momeala , adica pestisori pt. dat la salau dupa aia pe ceva balta care tine ceva salau inca :)

Ieri am fost , si tot la fel , adica biban si ghibort , mai mult asta din urma . Pe gheata au avut loc deja raliuri cu masini , is crapaturi la tot pasu , insa banuiesc ca o sa tina , are 30 cm lejer . Chiar si daca ii in timpu saptaminii , tot sint vreo 40-50 de persoane pe gheata , si toti masati pe citiva zeci de m patrati unde ii un platou cu 6 m adincime, pt. ca in rest ii hau :lol: Ii plin de copci in zona , una linga alta , si la fel si crapaturile .
SF
hârşit în rele

Următorul

Înapoi la Ce-am mai prins