Azi 02 ian.2009 a fost primul meu pescuit in acest an.La ora 6:30am am plecat de acasa dupa 5 ore de somn si la 8:30 eram la Rollover Pass.Ceata in ultima jumatate de ora de condus,ceata ce era si la Rollover Pass,dar nu atat de deasa pe cat era de uda.
Era un pescar deja acolo(cel cu truck-ul langa care e masina ce are deasupra un caiak).
Venise cu o zi in urma a stat si peste noapte si prinsese doar un croacker cat palma ,insa era destul de paralel cu pescuitul desi pescuia cu vreo trei bete la fund cu peste si creveti vii.
Abia asteptam sa-mi incerc noul bat adus de Mos Craciun,un bat de spinning de 9' ce arunca 1oz,,bat travel din 4 bucati.Am puscuit cu GULP MINNOW GRUB WHITE PEARL de 4inch,jig LUNKER CITY 1/8oz. si doi plumbi suplimentari de cate 1/8oz. fiecare(mulineta SS1300,textil SPIDERWIRE STEALTH 6LB.,leader XPS fluorocarbon 8lb.).Batul f. bun dar vreu proba cu un peste mai mare cand se va intampla....
Pe la 9:30 am avut un atac anemic abia sesizabil,am contrat si asa am prins primul peste pe 2009,un calcan un pic mai mare ca palma,caruia i-am dat drumul fara sa-l fotografiez.
Era reflux,apa limpede dar curent f. slab ,deci rezultatele tot la fel.Am incercat tandem cu jig-uri mul mai mici 1/16oz.,carlige nr,6-8 cu GULP MINNOW GRUB de 2 inch chartreuse si pearl ,apoi cu BASS ASSASSIN CURLY SHAD 2 inch crystal si chartreuse silver glitter,dar nici un atac.Am schimbat locul ducandu-ma peste pod spre Golful Mexic,nici un atac doar am pierdut cateva jig-uri.
Pe la ora 13 a inceput fluxul,asa ca m-am reintors in locul ce-l vediti in fotografiile de mai jos.Am pescuit in tandem cu Mister Twister G-Grub de 3 inch chartreuse silver glitter si cu BASS ASSASIN CURLY SHAD 4inch limetreuse,apoi cu GULP MINNOW GRUB 4inch pearl ,dar pana la ora 15 nu am avut nici o trasatura nici eu nici niste pescari locali ,prieteni de-ai mei buni pescari .Apa era tot dxestul de lenta si in afara ca era rece aceasta cred ca e explicatia ,deoarece aici prinzi bine cand apa curge repede sau f. repede.
Ca sa nu ma apuce noaptea pe drum si fiind ca nu erau pesti in canal,sau erau f. f. putini si obositi dupe ...revelion, m-am decis sa plec acasa.Pacat ca exceptand ceata vremea a fost destul de calda 19-23 grade Celsius,iar dupa ora 13 soare,dar nexam peste.
Ma bucur ca totusi nu am dat o gherla desi un calcan un pic mai mare ca palma aproape ca nu poate fii considerat peste,dar asta e abia inceputul ,pana in ianuarie viitor mai e timp si de ceva pesti.

]

Jean Scurtu