Am fost acolo din nou la pescuit miercuri 09 sept. '09 si am pescuit de la 8:30 pana la ora 17,normal ca la jig cum fac in majoritatea timpului.Erau destui pescari,dar pescuiau la peste viu(mullet=chefal sau shad).
De data aceasta aveam cu mine si strune de otel,dar nu prea mai era cazul.Deoarece era reflux m-am instalatl a cca.15m. de podul peste canal(in partea Golfului Mexic) deoarece in apropierea podului datorita gatuiturii facute de acesta ,apa e mai iute si pastravul de mare in acest canal prefera apa mai iute.
Am inceput pescuitul cu un bat telescopic TRIANA de grafit(fost bat de fix caruia i-am pus eu inele si mandrina)de cca.4 m.,mulineta DAIWA TOURNAMENT SS 1300,fir textil SPIDERWIRE STEALTH galben de 6lb.(2,7kg.),leader XPS fluorocarbon de 14lb.(6,3kg.),jig-uri 1/8oz.(H&H o marca necunoscuta in Romania cred)si cu BASS ASSASSIN CURLY SHAD 2 inch(crystal,chartreuse,limetreuse) deoarece apa era f. limpede si cu grub-uri mai mari nu prea ai atac.
Am prins cativa pastravi de mare,mi-a taiat odata macroul linia,asa ca am schimbat batul cu batul HARRISON(facut de mine),tot SPIDERWIRE ULTRACAST DE 10LB.(4,53 kg..). ,leader din sarma de otel si "Pet Spoon''o naluca nichelata de cca.3-4cm.Neavand atacuri mi-am dat seama ca nu sunt multe macrouri si datorita faptului ca incepuse un vant destul de tare am schimbat batul cu batul de fly(transformat de mine in bat de spinning)G.LOOMIS IMX de 9' si W12/13 pe care aveam o mulineta SS1300 cu FIRELINE 4LB.,deci fir mai subtire,mai putin influientat de taria vantului.
Atat cu batul telescopic cat si cu G.LOOMIS am prins mai multi pastravi si red fish (si cate doi in acelas timP,pescuind cu jig-uri in tandem),dar sub dimensiunea legala dar si niste pastravi intre 16-23 inch(40,6cm.-58,4cm.),deci peste limita legala ce la pastrav e 15 inch.(38,1cm.).Am prins si un red fish de 20,5inch(52cm.),a carui limita minima pt. a fi retinut e 20 inch si doua macrouri,care spre norocul meu au fost agatate de varful buzei.
Pe la ora doua am hotarat sa incerc alt bat un LAMIGLAS CERTIFIED PRO de 12'(3,65m.),model X 12 MS,3/8-3/4oz.(10,6g.-21,2g.) cu care nu pescuisem in trecut decat la calcan si pe care aveam un SS1300 tot cu SPIDERWIRE STEALTH de 6lb.Am prins cu el 2 pastravi peste limita legala (chiar incepuse fluxul),dar batul avea sa-si arate "clasa " abia cand am agatat un red fish mare ,care initial credeam ca e o agatatoare ca statea pe loc dupa intepare,abia apoi a incEput sa se miste un pic,iar eu cu batul incovoiat ca un arc incercam sa-l determin sa nu inoate spre picioarele podulUi ce era la cca.15m. ci in directia inversa curentului.A intrat si in ceva agatatura de doua ori,dar cand am batut in bat a iesit de acolo spre norocul meu.
Dupa vreo 25 de minutede de lupta l-am facut sa inoate incet spre Golful Mexic.Nu va spun ca un pescar negru ce pescuia intre mine si pod la fund cu peste viu a aruncat de doua peste linia mea,(noroc ca nu s-au incurcat liniile) ca nu veda linia mea subtire.Am trecut peste betele unor pescari din stanga mea ce pescuiau aproape de mal si cand eram la cca.50m. de pod si pestele la 6-7 m. de mal l-am ridicat un pic macar sa vad cu cine am de-a face.L-am vazut, era peste 15kg.(mai demult prinsesem un de 10 kg. cu FIRELINE SMOKE 4LB. si puteam aprecia) si am ramas cu atata deoarece in momentul urmator firul fluorocarbon pe care aveam plumbii suplimentari a cedat langa vartej.
Probabil cand a intrat de doua ori in agatatura s-a zdrelit firul ,sau e posibil ca inainte cand de cateva ori am agatat intre ceva pietre(dar am reusit sa scot montura)sa se fi zdrelit atunci si eu nefiind atent nu am sesizat ca sa schimb firul.
M-as fi bucurat sa-pot aduce pe mal sa-l fotografiez si sa il eliberez,dar el s-a grabit si-a castigat singur libetatea cu un jig in buza si altul atarnand dupa el.....
Pescarul negru incepea sa-mi dea lecti de pescuit spunand ca nu am reglat frana la mulineta(el nu auzea cum caraie si nu vedea ca mulinez si invers cu antireturul decuplat dupa agatarea pestelui).
Atunci am deschis lada frigorifica , am scos pestii sa-i fotografiez si i-am spus sa ma invete sa pescuiesc numai cand va avea atatia pesti prinsi cati aveam eu prinsi(el venise pe la ora 12 si prinsese la peste viu doar un pastrav de 15 inch )

Golful Mexic se vede in spatele meu,chiar si pescarii peste betele carora am trecut cu red fish-ul.Mai devreme erau mai multi pescari pescuind cu peste viu si am fost bucuros ca eu pescuind la jig am prins mai multi pesti ca ei.Limita zilnica la pastravi de mare ce pot fi retinuti este de 10 bucati,3 la red fish si 15 la macrouri.
Vazand ca prind la jig au incercat si altii la jig dar nu au prins mai nimic si aceeia sub limita legala.Doi pescari pe care ii cunosteam( ca pescuiesc frecvent la Rollover Pass),au venit la mine sa ma intrebe cu ce pescuiesc le-am aratat dar degeaba.
Multi nu prea inteleg inca valoarea unui leader fluorocarbon in apa limpede in special corelat cu inca alte "mici nimicuri" si nu prea au rezultate bune si se mira ca altii totusi prind in aceleasi conditii ....
Numai bine ,
Jean Scurtu