Pescuit la ROLLOVER PASS

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Pescuit la ROLLOVER PASS

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 5th, 2009, 7:08 pm

Dupa aproape doua luni fara pescuit(din care o luna la Oradea) am reusit sa merg joi(03 sept.'09)la pescuit la Rollover Pass.Apa surprinzator de limpede ,nici un pic de vant si ma gandeam sa incerc sa prind la jig ceva calcani cu GULP minnow grub rosu de 3 inch.Bat de 3,30m.((HARRISON facut de mine),SS TOURNAMENT 1300,SPIDERWIRE ULTRACAT 10LB. green,leader fluorocarbon XPS 12LB.,jig 1/8oz.
La suprafata apei o gramada de pesti numiti "ladyfish"(Elops saurus),pesti ce nu sunt consumati de pescari,folositi doar taiati ca momeala in carlig,dar si multi mullet(chefal)hrana preferata a pastravului de mare.
Dupa cateva aruncari am atac,intep ,dar surpriza ,calcanul meu era un red fish mare(peste 5kg.) si dupa cca.10 minute de lupta imi rupe nodul de la carlig.Probabil rola de pe care am facut leaderul,avand vre 4 ani vechime s-a depreciat asa ca pe viitor voi cumpara alta rola(sau e posibil ca nu am facut atent nodul in graba sa incep pescuitul si de aceea s-a rupt).
Am refacut montura dar schimbandu-se fluxul m-am mutat in alta parte.In acest timp am vazut vreo trei sau patru pescari prinzand red fish frumosi la peste viu.De fapt toti ce au prins pesti au prins numai la peste viu(mullet=chefal).

In noul loc doream sa prind ceva pastrav de mare,am schimbat grub-ul cu un BASS ASSASSIN CURLY SHAD CRYSTAL de 2inch si primul peste prins a fost un.... calcan de 14,5 inch(limita minima e de 14 inch).
Apoi a inceput dezastrul in zona aparand spanish mackerel((Scomberomorus maculatus=macrou parca ii zice pe romaneste ) ,peste cu niste dinti ascutiti ca briciul ce m-a lasat fara vreo 20 de jig-uri.Din pacate nu luasem cu mine cutia cu voblere unde aveam si struna de otel ce era necesara la pescuitul macroului si astfel macroul mi-a distrus ziua de pescuit.

Am prins mai multi pastravi si red fish sub dimensiune si in momentul in care am agatat un pastrav mare si luptam cu el ,un macrou s-a repezit la plumbii mei suplimentari de pe fir si mi-a taiat firul eliberand astfel si pastravul!!!

Intamplator aveam in trusa un KASTMASTER,l-am legat cu un mono de 20lb.(cel mai gros mono ce-l am e un fluorocarbon SEAGUAR CARBON PRO de 15lb.)dat de un pescar de langa mine si am reusit sa prind doua macrouri ,ca la urmatorul atac mi s-a dus si KASTMASTER-ul ,firul fiind taiat de dintii macroului
Daca as fi avut struna de otel m-as fi distrat copios prinzand macrouri ce au carne f. gustoasa.

Deoarece luni e ziua muncii aici ,deci sarbatoare , la ROLLOVER PASS erau deja cel putin 5 rulote mari("motor home"),mai multe corturi desi nu e nici un magazin de pescuit,din toate cele 200 de case ce existau inainte aici si doua magazine de pescuit,dupa trecerea uraganului IKE anul trecut nu a mai ramas in picioare decat o casa,avariata si ea dar refacuta acum.

Era f. cald 35 grade Celsius,sau poate chiar mai mult si nici un loc sa stai la umbra in afara umbrelei de plaja ce o luasem cu mine.Nu am facut nici o poza ca nu aveam nici un chef,abia am asteptat sa se faca seara ca sa nu conduc catre casa 2 ore in acea caldura.

Partea proasta e ca nu mai suport caldura ca inainte cand puteam sa stau in soare toata ziua fara umbrela,odata cu varsta vin o gramada de belele din pacate.

Am vazut peste 15 red fish mari(peste 3kg.) prinsi de pescari ce pescuiau cu peste viu,dar pe mine nu ma pasioneaza decat pescuitul cu artificiale chiar daca nu prind asa multi pesti.

Nu mai merg la pescuit acolo decat dupa ziua muncii ca nu-mi place sa pescuiesc in locuri f. aglomerate cum va fii in aceste zile la ROLLOVER PASS.

Cand se v-a mai racii vremea ,pe la sfarsitul lui septembrie va incepe migrarea calcanului de la apa mica(Rollover Bay) in Golful Mexic si deci posibilitatea mai mare de a-i prinde in canal.

Deorece calcanul e in regresie nefiind asa prolific precum pastravul de mare ,sau red fish-ul,de anul acesta(si aici anul de pescuit incepe la 1sept. si se termina in 31 august anul urmator)s-a redus nr. de calcani ce pot fi retinuti zilnic de la 10 bucati peste 14 inch(35,6cm.)la 5 bucati,iar in noiembrie nu poti retine decat un calcan pe zi,in restul lunilor cate 5 bucati pe zi.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Re: Pescuit la ROLLOVER PASS

Mesajde tudor pe Septembrie 5th, 2009, 10:04 pm

Mi-a placut povestea chiar daca are un mic gust amar. Insa peste tot a fost si e treaba pescarului sa se adapteze.

Tudor
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Septembrie 5th, 2009, 10:46 pm

Nu uita nea Jane data viitoare lucrurile pentru macrou.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 6th, 2009, 5:40 pm

tudor scrie:Mi-a placut povestea chiar daca are un mic gust amar. Insa peste tot a fost si e treaba pescarului sa se adapteze.

Tudor

Tudor ,

Ai perfecta dretate deoarece am ratat primul pescuit dupa doua luni de pauza si numai din vina mea.Seara am vrut sa pun si geanta cu cutia cu voblere (unde aveam si ceva strune de otel),dar in ultimul moment am decis sa nu o iau(desi masina o ducea nu o caram eu in spate!!!).
Invatatura de minte pt. viitor.
In canalul Rollover Pass rareori apar macrourile,dar se vede ca socoteala de acasa nu se prea potrivesti cu ce vei gasi la fata locului.

Am mai patit odata cu ani in urma cand prindeam pastrav de mare.De mai multe ori simteam atac intepam si scoteam linia taiata.Abia dupa ce am prins primul macrou mi-am dat seama ce se intampla,macroul ataca mai mult plumbii culisanti pusi de mine pe fir pt. a ingreuna montura fara a folosi jig-uri grele.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jedi pe Septembrie 6th, 2009, 6:57 pm

Acum cu povestea lui nea Jean mi-am adus aminte ce-mi zicea un amic romano(2 ani)-israeliano (20 ani ) canadian (40 ani) :lol: ...In golful fluviului Saint Laurent vazuse un pescar localnic ca scotea in draci macrou la un fel de taparina cu vreo 6-8 cirlige nichelate,fara nici un fel de momeala pe ele. Nu tinea faza cu cirlige aurii sau negre ci doar cu argintii si lucioase.Un plumb de 15-20 grame la capat pentru aruncari lungi si la fiecare lansare avea cel putin un macrou.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Septembrie 7th, 2009, 9:17 am

Vezi ca cei din St Laurent si cei din golful Mexic nu-s aceeasi. Cei din St Laurent trebuie sa fie aceeasi ca si cei de pa coasta franceza. Nu au dinti si nu taie nimic. Ma rog, nu au pana nu le face vreunul implant. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Septembrie 7th, 2009, 1:33 pm

Jean Scurtu scrie: am ratat primul pescuit dupa doua luni de pauza si numai din vina mea.Seara am vrut sa pun si geanta cu cutia cu voblere (unde aveam si ceva strune de otel),dar in ultimul moment am decis sa nu o iau(desi masina o ducea nu o caram eu in spate!!!).
Invatatura de minte pt. viitor.
In canalul Rollover Pass rareori apar macrourile,dar se vede ca socoteala de acasa nu se prea potrivesti cu ce vei gasi la fata locului.

Nea Jeane, n-are rost sa te necajesti prea tare, pana la urma, decat sa fi pazit degeaba apa din cauza ca era prea tulbure, sau ceva de genul asta, mai bine e sa fugaresti macrourile fara struna. Pana la urma tot ai scos doua pe mal.

Intr-adevar insa, asta e o lectie de tinut minte pentru toti pescarii, de apa sarata sau dulce. Una-doua-trei strune nu ocupa loc si cantaresc aproape nimic, mai bine sa le ai degeaba la tine decat sa plangi dupa ele pe malul apei.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Septembrie 7th, 2009, 5:27 pm

tudor scrie:Vezi ca cei din St Laurent si cei din golful Mexic nu-s aceeasi. Cei din St Laurent trebuie sa fie aceeasi ca si cei de pa coasta franceza. Nu au dinti si nu taie nimic. Ma rog, nu au pana nu le face vreunul implant. :lol:
......N-am zis nimic de dinti si taiat firul.. :mrgreen: ..Ideea era de repezit la plumbul lui nea Jean si cirlige fara momeala pe ele. :D ..Observatia ta e corecta oricum.Abia acum realizez ca taparina lu asta din Canada nu era taiata de macrou.Vasazica la nea Jean e spanish Mackerel iar la nord e macroul ala mic din congelatoarele de la Alimentara. :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Septembrie 7th, 2009, 6:09 pm

spanish mackerel; un peste adevarat

http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... jrgM:&tbnh

asta cu macroul nu e ghinion .la ultima partida ,un salau de 2kg ,dupa ce i-am scos carligul ,mi-a taiat cu operculul degetul mare aprope pana la os ,a cazut pe burduful barcii si tusti in apa . in aceesi zi am avut o furtuna cumplita.ma intreb, ce urmeaza ?
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Septembrie 7th, 2009, 10:02 pm

Un acatist? :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Ce-am mai prins