Minutul si scorul sau, ma rog, balta, capturile, data :)

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Minutul si scorul sau, ma rog, balta, capturile, data :)

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 1:01 am

O sa incep eu, sambata 25 oct am dat in cativa stapazani amarati la Buftea. Nimic special, abia treceau de limita legala. Deocamdata nu au scazut balta, asa ca trebuie sa te rogi destul de mult de ei pana sa ai un tac.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Minutul si scorul sau, ma rog, balta, capturile, data :)

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 27th, 2008, 10:06 am

ok eu sambata am dat o fuga pe neajlov, unde era plin de stukari, eu incercand cleanul..
va dati seama dupa ce au strecurat pe acel rau micut de 2-4m latime cu linguri de 18gr ce bine a tras:))
dar cu toate astea 2 clenuti pe la 20-25cm si-au fct apariti pe mal am facut cunostinta si
au trecut inapoi sa mai creasca:P
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 10:11 am

Pe Neajlov incearca si in aval de Calugareni, nu numai in amonte, unde merge toata lumea ;) .
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 27th, 2008, 10:51 am

Gerula scrie:Pe Neajlov incearca si in aval de Calugareni, nu numai in amonte, unde merge toata lumea ;) .

iti multumesc de sfat dau in aval muult de tot si aici ma refer ca merg si o ora prin paduri,
daca cunosti bine locurile si vrei sa-mi dai un sfat m-as bucura tare mult dar rugamintea mea este sa nu o faci publica, si nu pt utilizatorii care sant sau vor si pe aici, si pt vizitatorii care doar intra si distrug locurile, e tragic ce se intampla, am vazut lume care se bucura ca prind clenuti de 10cm la diverse monturi (nu zic care din acelasi motiv) si retin cam tot, si nu as vrea ca o parte din vina sa o avem si noi pt distrugerea ecosistemului,
sper sa ma intelegi ....
respekt
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Octombrie 27th, 2008, 1:53 pm

simbata am fo olea la hering... am prins imediat 2 la cirligul gol ( asa se da aici :D ) pe care i-am taiat bucati si am dat la stationar luind 4 bibani mai rasariti
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Nelutu pe Octombrie 27th, 2008, 7:45 pm

Ieri am fost la stiuca, pe un canal de irigatii din zona, am luat doua sub dimensiune, eliberate, din pacte a fost o zi insorita si alea mari au stat ascunse ca faceau insolatie! :D
Nelutu
membru nou

Mesajde ilie pe Octombrie 28th, 2008, 6:19 pm

Vineri am iesit pe baraj la Avrig,cinci...doze de bere pline la rotativa :lol: :lol: expirate de prin iunie.Ce o mai fi plans ala de le-o pierdut :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Octombrie 28th, 2008, 6:23 pm

Vrem poze :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Octombrie 28th, 2008, 7:00 pm

captura de captura,ce conteaza pestele...
Ataşamente
DSC03082.JPG
captura babana
ilie
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 28th, 2008, 7:03 pm

Pesti prinzi mereu, asa ceva mai rar :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Octombrie 28th, 2008, 11:04 pm

Ilie daca mai scoteai si un sac de carbuni erai pregatit de piknik :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde dadylures pe Octombrie 29th, 2008, 9:07 am

Salut taicanoe, nu team mai intalnit de mult... pe net... cum itzi merge?
Apropo de scos din apa... eu am scos altceva... cu ceva vreme in urma pescuiam pe Strei in zona Subcetate, am scos din apa...un patron de dinamita cu capsa si fitil gata amorsat...de asta ce mai zicetzi?
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 29th, 2008, 10:30 am

Daca ai poza cu el l-ai batut clar pe Ilie :) .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Octombrie 29th, 2008, 4:42 pm

Siguuuur. :lol:
ilie
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Octombrie 30th, 2008, 8:20 am

Din pacate eu nu ma pot lauda cu nimic ,ultimul meu pescuit(de altfel un pescuit de vis cum nu stiu daca voi mai avea odata)l-am facut in noaptea de 27/28 august la lumina unui proiector de teatru de 1.000 watt alimentat de un generator pe benzina de 2.000 watt(HONDA EU 2000).
Apoi ne-a trimis Dumnezeu uraganul IKE ce a devastat Peninsula Bolivar si insula Galveston(noroc ca in Houston casa noastra nu a patit nimic ,doar ca am ramas fara curent 10 zile la o temperatura peste 35 grade Celsius.

Rollover Pass,canalul artificial in care pescuiam de obicei e situat in satul GILCHRIST ce avea cca. 200 de case,case din care numai o casa a ramas in picioare restul fiind luate de ape.Podul de peste canal (pod din ciment) a fost rupt jumatate.Acum incepea perioada calcanului care odata cu racirea apei migreaza in Golful Mexic din bay-uri,perioada in care in anii trecuti gaseai pescari de pretutindeni ,din Canada chiar,Rollover Pass fiind unul dintre cele mai vizitate locuri de pescuit din Texas.
Din pacate,deoarece toata Peninsula Bolivar pur si simplu a fost devastata de uragan nici acum nu este permisa intrarea in zona decat a celor ce au avut case acolo.
Crap si catfish nu vreau sa prind ,white bass,crappie sau striper prinzi doar daca ai barca sau intri in apa ,asa ca nu am mai pescuit de mult timp si nici chef nu am avut nici macar sa termin niste bete ce incepusem sa le fac.
Probabil ca saptamana viitoare sau chiar in acest weekend o sa incerc sa prind la jig ceva peste in Insula Galveston ce a fost si ea devastata ,dar deja e permis intratul in zona.Pot sa spun ca aproape nu mai imi place sa pescuiesc in apa dulce ,m-a cucerit pe deplin pescuitul in apa sarata ,in Golful Mexic,dar numai cu artificiale.

Fir intins,

Jean Scurtu

P.S.Cine vrea sa afle mai multe de cum pescuiesc eu aici poate sa citeasca doua articole scrise de un reporter"outdoors",Ed Snyder ce mi-a luat doua interviuri despre felul meu de pescuit la Rollover Pass,interviuri ce le gasiti in site-ul: http://www.fishingworld.com
Ca sa le puteti citi va trebui sa intrati in arhiva .Pt. aceasta la "new search"(in stanga jos pe pagina site-ului introduceti inceputul titlului articolului si "click " pe search.

Primul articol se intituleaza:
" FLOUNDER FISHING-WITH AN INTERNATIONAL FLARE"
iar al doilea:
"HOUSTON ANGLER CATCHES & RELEASES POSSIBLE WORLD RECORD"
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde taicanoe pe Octombrie 30th, 2008, 8:30 am

ultima captura - ceva cleni, adica pui de clean - cel mai mare avu cam 300 -350 gr. si culmea ca n-au vrut voblere mici. Au dat in hornet de 4cm si in cultiva bug eye de 5cm

multumesc de intrebare Dady ... e bine spre foarte bine :text-thankyouyellow:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 1:34 pm

Am facut azi cu Pupu o iesire de cateva ore la Lebada. Balta da pe-afara de ciortanica (evident ca am agatat una cu jigul, e deja marca inregistrata :lol: ) dar salau pauza. Pauza adica pauza, doi oameni, 4 ore, zero atacuri. In schimb, pe Pantelimon merge bine bibanul, primul lanseu jap bibanelul, n-am insistat ca nu pentru asta venisem.
Gerula
Site Admin

Mesajde adiwolf pe Noiembrie 1st, 2008, 3:32 pm

din pacate doar niste bibani,nici aia multi sau foarte mari.
am avut o zi in care chiat toate mi-au mers prost,dar sper sa ma revansez maine ;)
adiwolf
membru nou

Mesajde dadylures pe Noiembrie 1st, 2008, 9:01 pm

Gerula, nu am poza, s-a petrecut pe alte vremi...
Dar, astazi am facut un pescuit statzionar si la un momentdat spuneam pretenului meu ca daca stiam ca apa e asa buna luam ceva de voblerit, varga, si cateva voblere. La care amicul mi-a spus ca are el in masina chiar si un vobler dintralemele. Numa bine ca imediat le-am pus in lucru... voblerul erea intradevar cam micutz pt. ce vedeam ca se intampla in apa, de 2,7cm. Dar pina la urma mi-am facut damblaua, 4 bibani,un clean, de marime medie, bibi frumusei. Am dat multe rateuri, dintrecare un salau frumos... totul a durat cam o juma de ora. De, asta e, trebe sa ai detoate la tine...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 1st, 2008, 9:05 pm

Ieri am facut prima tentativa de pescuit,dupa ultimul pescuit din 27/28 august '08.Am plecat la ora 14 pana in ihnsula GALVESTON,sa vad cum arata dupa devastarea facuta de uraganul IKE.
Pe drum inainte de a intra in insula am vazut o barca mare cocotata pe zidul de separare a sensurilor de circulatie,dar fiind in graba sa ajung la pescuit nu am fotografiat-o.
Gramezi mari de moloz pe marginea strazii si case stricate de uragan(si am fost doar pe strada principala).Cand am ajuns pe tarmul Golfuluii Mexic nici urma de pier-urile(terase speciale pt. pescari si pescuit),toate si erau vreo 5-6 au fost maturate de ape de se mai vedeau doar pilonii.Doar digurile din piatra facute pt. a diminua eroziunea plajii erau intacte,lume putina ,nu ca de obicei.
Am pescuit cca.1:30 ore scimband mai multe locuri,nu prea am vazut pescari sa prinda ceva ,nici un calcan desi normal ar fi trebuit sa inceapa migrarea calcanului,doar un pescar ce pescuia la fund cu bucati de peste prinsese un redfish de cca.10kg.pescuind toata ziua.
Eu am pescuit la jig,cu jig 1/8oz carlig nr. 4 sau 6 cu GULP MINNOW GRUB alb,chartreuse,rosu de 2"si am prins niste croakers si withing,pesti mai mari un pic ca palma facandu-l fericit pe un pescar de langa mine ce nu prindea nimic si caruia i-am dat pestii. I-am explicat ca nu prinde deoarece are carligul prea mare(pescuia cu bucatica de peste)si ca bucatica de peste e prea mare .Deoarece nu avea carlige mici i-am dat eu un jig ca al meu si pescuind la fund a inceput sa prinda si el spre bucuria prietenei lui ce il admira pescuind.
Ma dor picioarele si acum de umblatul pe digurile de piatra,data viitoare o sa incerc in alta parte,pe plaja langa un pod unde cu ani in urma mai prindeam cate ceva.Oricum de pe mai in insula Galveston locurile de pescuit sunt f. putine si sanse mai mici de a prind la jig pesti frumosi ,iar la fund cu momeala naturala nu vreau sa pescuiesc si de intrat in apa nu pot din pacate ca mi-as fi luat wadersi si as fi rezolvat problema.
Un loc bun in care se putea prinde calcan de pe mal era la debarcaderul ferry-boat-ului dar acolo mi-au spus ca acum e interzis pescuitul ,iar ferry-boat-ul circula nu mai in regim de urgenta(face legatura insulei Galveston cu Peninsula BOLIVAR ce e total devastata si accesul interzis in zona).
Ieri am fost doar sa "sondez" terenul,nici nu merita sa merg pt. 1:30 ore de pescuit conducand dus-intors 4 ore,dar ma saturasem sa stau in casa.

Fir intins,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Următorul

Înapoi la Ce-am mai prins