Din pacate eu nu ma pot lauda cu nimic ,ultimul meu pescuit(de altfel un pescuit de vis cum nu stiu daca voi mai avea odata)l-am facut in noaptea de 27/28 august la lumina unui proiector de teatru de 1.000 watt alimentat de un generator pe benzina de 2.000 watt(HONDA EU 2000).
Apoi ne-a trimis Dumnezeu uraganul IKE ce a devastat Peninsula Bolivar si insula Galveston(noroc ca in Houston casa noastra nu a patit nimic ,doar ca am ramas fara curent 10 zile la o temperatura peste 35 grade Celsius.
Rollover Pass,canalul artificial in care pescuiam de obicei e situat in satul GILCHRIST ce avea cca. 200 de case,case din care numai o casa a ramas in picioare restul fiind luate de ape.Podul de peste canal (pod din ciment) a fost rupt jumatate.Acum incepea perioada calcanului care odata cu racirea apei migreaza in Golful Mexic din bay-uri,perioada in care in anii trecuti gaseai pescari de pretutindeni ,din Canada chiar,Rollover Pass fiind unul dintre cele mai vizitate locuri de pescuit din Texas.
Din pacate,deoarece toata Peninsula Bolivar pur si simplu a fost devastata de uragan nici acum nu este permisa intrarea in zona decat a celor ce au avut case acolo.
Crap si catfish nu vreau sa prind ,white bass,crappie sau striper prinzi doar daca ai barca sau intri in apa ,asa ca nu am mai pescuit de mult timp si nici chef nu am avut nici macar sa termin niste bete ce incepusem sa le fac.
Probabil ca saptamana viitoare sau chiar in acest weekend o sa incerc sa prind la jig ceva peste in Insula Galveston ce a fost si ea devastata ,dar deja e permis intratul in zona.Pot sa spun ca aproape nu mai imi place sa pescuiesc in apa dulce ,m-a cucerit pe deplin pescuitul in apa sarata ,in Golful Mexic,dar numai cu artificiale.
Fir intins,
Jean Scurtu
P.S.Cine vrea sa afle mai multe de cum pescuiesc eu aici poate sa citeasca doua articole scrise de un reporter"outdoors",Ed Snyder ce mi-a luat doua interviuri despre felul meu de pescuit la Rollover Pass,interviuri ce le gasiti in site-ul:
http://www.fishingworld.comCa sa le puteti citi va trebui sa intrati in arhiva .Pt. aceasta la "new search"(in stanga jos pe pagina site-ului introduceti inceputul titlului articolului si "click " pe search.
Primul articol se intituleaza:
" FLOUNDER FISHING-WITH AN INTERNATIONAL FLARE"iar al doilea:
"HOUSTON ANGLER CATCHES & RELEASES POSSIBLE WORLD RECORD"