Minutul si scorul sau, ma rog, balta, capturile, data :)

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Re: Minutul si scorul sau, ma rog, balta, capturile, data :)

Mesajde tudor pe Iulie 2nd, 2009, 10:42 am

Culoarea si forma sunt de muskie.
Ala-i St Laurent ? Ce-as naviga pe el.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Iulie 2nd, 2009, 12:50 pm

De sus vine Otawa River ,se uneste cu StLaurent si formeaza lacul St Louis.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Iulie 3rd, 2009, 1:00 pm

Sincer, tie acolo ti-ar prinde tare bine o barcuta de vreo 4,5-5m cu un motor de 20 de cai.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Iulie 3rd, 2009, 10:09 pm

Am fost si eu la pescuit acum doua zile (miercuri 1 iulie '09)la Rollover Pass.Am inceput pescuitul pe la 7 dimineata,dar start mai putin promitator.Abia incepuse refluxul si prindeau pastravi de mare doar cei ce pescuiau in apa pana la piept in surf.
Am reusit totusi sa prind la jig cu bass assassin curly shad 2 inch chartreuse si crystal,doi pastravi peste dimensiunea legala((15 inch =38,1cm.) ,deodata (pescuiam cu 2 jig-uri in tandem).Am ratat un peste mare care dupa cca. 1 minut de lupta s-a dezgatat...
Am mai prins cativa pastravi mici sub dimensiunea legala,apoi fiind f. cald cca. 38 de grade Celsius am intrat in surf ca sa ma racoresc si am stat mai mult de o ora .
O familie de negrii (sot si sotie) prindeau pescuind la fund langa mine black drum la crevete mort,dar pe mine nu ma intereseaza sa prind black drum si nu pescuiesc decat cu artificiale.
Dupa ce m-am racorit m-am mutat in apropierea podului de peste canal ,tot pe partea Golfului Mexic si am reusit sa mai prind 3 pastravi de mare si 3 spanish mackerel(macrou cred ca ii spune in romaneste).Am mai prins mai multi red fish si pastravi sub dimensiunea legala,iar de doua ori macvrouil mi-a taiat linia.
Era cam in jurul pranzului ,puteam sa mai prind ceva pesti dar era atat de cald (cel putin pt. mine) incat nu am mai rezistat nici macar turnand pe mine apa cu galeata pe care intitdeauna o am la mine sa ma pot spala pe maini (ca nu ajung la apa de pe malul canalului).
Am intrat din nou in surf in Golful Mexic ca spre norocul meu apa era curata(de obicei surful e tulbure) si ioara am mai stat vreo ora jumatate chibitand niste pescari ce nu au prins in acel timp decat un pastrav chiar la limita legala.

Apoi pe la 13:30 am luat-o spre casa ca sunt 2 ore de condus in acea caldura infernala,bineanteles cu aerul conditional la maxim ce a facut sa racesc putin ,dar m-au ajutat niste pastile de raceala sa-mi revin.

Nu am facut poze pestilor pe acea caldura ,nu i-am mai scos din lada frigorifica,dar atasez niste poze cu locul unde am pescuit(facute cu cca. o saptamana inainte cand practic am prins doar un "sand trout" (pastrav de nisip asemanator cu pastravul de mare dar fara puncte ,peste ce nu are limita legala nefiind considerat "game fish") si un pastrav de mare sub limita legala.
Prindeau pastrav doar pescarii ce erau pana in gat bagati in surf,la intrarea canalul;ui in Golful Mexic.

Imagine Rasarit de soare la Rollover Pass in 25 iunie '09.Puteti vedea singura casa din 200 cate erau is satul Gilchrist,unde e canalul,ce a ramas in picioare dupa trecerea anul trecut a uraganului IKE ce a distrus totul in jur.

Imagine Galeata mea de pescuit,lada frigorifica pe care stau,batul de 3,30m. facut de mine pe blank HARRISON in locul in care am pescuit la intrarea canalului in Golful Mexic.

Imagine Voblerul MIRROLURE la care de obicei am multe atacuri de pastrav ,s-a dovedit nefolositor in 25 iunie '09 deoarece era flux si pastravii nu erau in canal ci la cca. 100-150 m. de plaja(de gura canalului ) unde prindeau cei ce pescuiau in apa cum veti vedea in fotografia urmatoare.

Imagine Din pacate eu nu mai sunt in stare sa pescuiesc asa din apa cum pescuiesc pescarii din poza,daca as fi fost mai tanar sdi sanatos nu stateam eu pe mal cand altii prindeau pesti din apa....

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Iulie 4th, 2009, 12:28 pm

Mi-am cumparat si eu alaltaieri in Corfu un minciog de-ala cu gura flotanta (la noi nu vazusem in magazine), asa ca o sa incerc si eu stilul asta, sa experimentez senzatia :D . Fara acest articol nu prea vad cum scoti la poza pestele prins, doar daca iesi pe mal pentru fiecare in parte.

Oricum nea Jeane, fac pariu ca, in medie raportata la numarul de iesiri, baietii aia nu prind cat tine :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Iulie 4th, 2009, 8:56 pm

Gerula scrie:Mi-am cumparat si eu alaltaieri in Corfu un minciog de-ala cu gura flotanta (la noi nu vazusem in magazine), asa ca o sa incerc si eu stilul asta, sa experimentez senzatia :D . Fara acest articol nu prea vad cum scoti la poza pestele prins, doar daca iesi pe mal pentru fiecare in parte.

Oricum nea Jeane, fac pariu ca, in medie raportata la numarul de iesiri, baietii aia nu prind cat tine :D .

Cei ce pescuiesc in apa ca cei din poza prezentata de mine nu folosec minciog,prind pestele cu mana (pastravii de mare nu sunt pesti f. mari)tin batul cu dintii de deasupra mulinetei(ca sa aiba amandoua mainile libere) si dupa ce pestele a fost dezgatat e bagat pe o sfoara(stringer)ce are la un capat un flotor ,iar la celalalt capat un carlig mare din aluminiu cu care se strapunge buza inferioara a pestelui.

Referitor la ce spuneai ca in medie la numarul de iesiri ei nu prind cat mine a adevarat dar numai daca pescuiesc langa mine pe mal in canal,insa daca ei pescuiesc in surf ca si in poza prind mai mult ca pestii si pestisorii sunt in apropierea lor si nu sunt in canal.Am vazut cand prindeau aproape la fiecare aruncare ,iar eu de pe mal nu aveam nici un atac.

Daca miercuri pescuiam numai cu MIRROLURE sau cu bass assassin 4inch nu prindeam aproape nimic,dar pescuind cu bass assassin 2inch puteam sa prind limita zilnica ,dar m-a impiedicat caldura sufocanta.
Numai cativa pescari pe care i-am invatat eu pescuiesc cu bass assassin 2 inch,restul pescuiesc cu plastice de la 4inch in sus,dar daca apa e limpede si nu e cardul de peste acolo nu prind mai mnimic.
De multe ori in canal sunt pestisori mici ,asa numiti "glass minnow" ce nu sunt mai mari de 2inch,pestisori ce constituie hrana pastravului si explicatia e ca trebuie sa potrivesti marimea plasticului(si indirect a jig-ului) cu marimea pestisorilor (hrana pt. rapitori )ce se gasesc in acel moment in apa ca daca nu faci asa nu prea prinzi ....

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 5th, 2009, 1:27 pm

N-am fost eu atent cand am scris, vorbeam de juvelnic nu de minciog.

Asta pe care l-am cumparat aici e special de barca si poate fi folosit si daca pescuiesti din apa, ca aia. In jurul gurii are un cerc destul de gros din spuma imbracata in textil, si pluteste foarte bine chiar si cu catea pietre puse inauntru, pentru intindere.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Iulie 6th, 2009, 9:01 am

La inceput ,cand mai pescuiam si eu in apa pana la genunchi sau sold,aveam la fel un juvelnic cu plasa din ceva poliester ,dar dupa ce mi-a taiat-o crabii si am ramas fara pesti mi-am facut eu ceva special dintr-o placa tot de spuma flotanta facandu-i o gaura in mijloc unde atasam un juvelnic de metal si in spate aproape vertical am pus doua tevi de PVC in care puteam pune batul si minciogul.De asemeni atasasem de placa de spuma o cutie de plastic transparenta ce se inchidea etans si in care tineam carligele si ce mai aveam nevoie.

Acum "instalatia " asta sta agatata in garaj ca nu mai pot pescui din apa din pacate....

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde mteodorescu pe Iulie 6th, 2009, 1:29 pm

Interesant mod de a pescui.
In apa pana -n gat.
Nu se poate pescui in acea zona dintr-o barca ancorata ..?..

Off-topic
@ Gerula.
Daca poti da-mi si mie un pm , cu detaliile vacantei din Corfu..
Ma intereseaza pt familie in a doua jumatate a lunii august.
Mersi
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Iulie 6th, 2009, 8:04 pm

mteodorescu scrie:Interesant mod de a pescui.
In apa pana -n gat.
Nu se poate pescui in acea zona dintr-o barca ancorata ..?..

Off-topic
@ Gerula.
Daca poti da-mi si mie un pm , cu detaliile vacantei din Corfu..
Ma intereseaza pt familie in a doua jumatate a lunii august.
Mersi

Mircea,

Se poate pescui si din barca si din kaiak,dar numai daca sunt valuri mici.De obicei aici mereu bate vantul din sud,sud-est ce face ca surful sa fie tulbure si sa apara valuri destul de mari functie de taria vantuli.
In plus o barca de ocean costa destul de mult ea ,dar si unde o ti ca in garajul meu de exemplu incap doar doua masini ,iar barca nu o poti tine pe strada,platesti pt. a o tine undeva aproape de apa.
Un pensionar cum sunt eu nu prea isi permite sa aiba barca ca pensiile nu sunt mari,iar la varsta si sanatatea mea e un chin sa pescuiesti din kaiak.

In poza postata de mine e o situatie ideala cu apa limpede si valuri f. mici ,dar de obicei sunt valuri destul de mari(depinde de taria vantului),de trec peste pescari de nu ii mai vezi.
Oricum e mai placut sa pescuiesti din apa (apa acum are in jur de 32grade Celsius)decat de pe mal la 38-40 grade Celsius!!!E avantajos sa pescuiesti din apa cu mulinete baitcast ,deoarece oricum intra apa sarata in mulineta ,dar o poti clati seara cu apa dulce f. usor pe cand cu o mulineta de spinning,e mai greu s-o desfaci si sa o clatesti decat o mulineta baitcast.

Numai bine,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Iulie 8th, 2009, 1:19 am

Jean Scurtu scrie:La inceput ,cand mai pescuiam si eu in apa pana la genunchi sau sold,aveam la fel un juvelnic cu plasa din ceva poliester ,dar dupa ce mi-a taiat-o crabii si am ramas fara pesti mi-am facut eu ceva special dintr-o placa tot de spuma flotanta facandu-i o gaura in mijloc unde atasam un juvelnic de metal si in spate aproape vertical am pus doua tevi de PVC in care puteam pune batul si minciogul.De asemeni atasasem de placa de spuma o cutie de plastic transparenta ce se inchidea etans si in care tineam carligele si ce mai aveam nevoie.

Acum "instalatia " asta sta agatata in garaj ca nu mai pot pescui din apa din pacate....

Jean Scurtu

Imagine Aceasta era"instalatia" facuta de mine acum 15 ani pt. pescuitul din apa,"insalatie" ce sta acum agatata in garajul meu si care din pacate nu-mi mai foloseste ca nu mai sunt eu in stare sa pescuiesc din apa.

A vazut-o la "lucru" Victor Tarus cand a fost la mine si am pescuit impreuna ,din apa ,in Golful Mexic.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 8th, 2009, 11:01 am

Marius, ti-am zis pe PM ce si cum.

Interesanta instalatie nea Jeane, in special din perspectiva faptului ca-ti permite sa ai cutia cu giugele la indemana.

Adevarul e ca, decat sa pescuiesti de pe mal la 40 de grade, mai bine iti vezi de treaba.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 9:21 am

In ultimele 15 zile am prins asa :D :

Caracatite la scufundat+ furca (adulti - mancati ) si la cocolos pe fund (juvenili - eliberati)
Cantitati mari de salema intre 300g si 1kg bucata (eliberati, cu o exceptie - a fost foarte gustos, sin ce am inteles nu se gaseste de cumparat din cauza ca i se inmoaie carnea imediat, daca nu este congelat rapid la -20)
Cam toate varietatile de bream din zona, dar numai exemplare mici.
Bestiile fasciste

Pentru o excursie cu familia, in care plecasem fara nici un fel de scule de pescuit, eu unul ma declar multumit :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 21st, 2009, 9:43 pm

Azi, in cadrul iesirii forumistice de la Buftea, subsemnatul si-a adjudecat 3 bibani destul de rasariti si 4 strapazani, dintre care trei pixuri si cel minuscul din poza.

Fanelul a prins si el primul sau strapazan :D , cred c-o sa puna poza mai incolo.
Ataşamente
strapazanus minusculus.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Iulie 23rd, 2009, 7:55 am

Nu ai mai postat si celelalte poze, eh? :lol:
Ce ne-am hlizit..... Eu nu mai urc strapul ala ca era 2 pachete de tigari :oops:
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 23rd, 2009, 9:18 am

N-am mai avut timp, ieri am avut o gramada de chestii pe cap :D

Uite si unul dintre bibani :D, pune si tu strapul ala, asa se face cu primul dintr-o specie, ca sa-i mai cheme si pe altii :D .
Ataşamente
bibi.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 31st, 2009, 8:14 am

Fresh, ciucapici de azi :D
Ataşamente
strapa.jpg
b.jpg
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Iulie 31st, 2009, 1:17 pm

vreti sa va faceti acvariu ?
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Iulie 31st, 2009, 3:13 pm

Iti dai seama ca au fost toti eliberati instantaneu :lol: . Asta se prinde acum pe baltile din nordul orasului, unde am avut timp sa dam o fuga. Oricum, la o medie de vreo 17 pe ora, nu pot sa zic ca nu m-am distrat :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe August 2nd, 2009, 7:16 pm

Azi am descoperit cleanul . :dance: Nu am stiut ca la 80km.de Galati se poate pescui asa ceva . Este fantastic , m-am imbolnavit de tot , cred ca o sa incerc si fly , dar mai intai sa invat sa-l prind la spin .

Meseriasi la clean astept recomandari de echipament , in special naluci . Azi am prins la voblere Ugly si am mai avut atacuri pe Cozma de 4 cm .
Ataşamente
SDC15722.JPG
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Ce-am mai prins