In starsit dupa mai multe gherle s-a dat si pt. mine "dezlegarea a peste"!!!
Joi 21 mai 2009 dupa masa am fost la pescuit in apropierea statiei terminale a ferry boat-uluiin Peninsula Bolivar.Am prapadit cateva bucati de GULP MINNOW GRUB 3" deoarece ceva pesti mai mici mi-au furat coada grub-urilor.Pe la ora 16 am plecat spre Rollover Pass ca sa vad care mai e situatia acolo,deoarece nu era departe cca. 18 mile.
Surpriza placuta ,nu mai erau tuburile uriase folosite la dragare in canal.Am incercat sa prind ceva calcan deoarece era reflux si apa curgea nu prea tare exact bine pt. a prinde calcan.Dar nici o trasatura si dupa cca. 20 minute m-am mutat dupa pod in partera Golfului Mexic unde apa curgea mai tare si unde prinsesem anul trecut destui pastravi de mare.Dar si aici nici un atac asa m-am mutat chiar unde canalul intalneste Golful Mexic.
Acolo era un localnic pe care il cunosteam ce mi-a spus ca a prins la vobler un pastrav si ca dimineata s-a prins limita legala zilnica la vobler MIRROLURE.
Din pacate insa eu nu-mi luasem geanta cu voblere stiind ca voi pescui la jig,asa ca am pescuit la jig.
Am prins destul de repede un pastrav de 22inch(55,9cm.)si 4lb.(1,8kg.).Problema era ca pestele nu era aproape si trebuia sa arunc peste 60m.Am folosit un jig LUNKER CITY de 1/16oz.(1,8g.),dar am pus 30g. plumbi suplimentari pe fir si asa puteam sa arunc destul de departe si sa am atacuri.
Am pescuit cu batul de 3,30m. facut de mine pe blank HARRISON INTERCEPTOR si normal cu mulineta SS1300,SPIDREWIRE ULTRACAST 10LB +LEADER FLOROCARBON 14LB.
Se prindea mai bine la vobler ,lucru dovedit de un pescar localnic de langa mine ce a prins limita de 10 pastravi ,dar nu ma pot nici eu plange deoarece am ratat vreo 9 atacuri la jig ,din care unul era sa-mi smulga batul din mana.Distanta mare si probabil si pesti mai mici m-a facut sa-i ratez desi am intepat la timp.Plasticul ales de mine ,BASS ASSASSIN 4"(curly shad)"limetreuse" ales de mine s-a dovedit a fi bun la fel ca si in anii precedcenti.Nu se gaseste "limetreuse" in magazin dar am cumparat "pearl" si vopsindu-l cu solutie de vopsit plastcile"chartreuse" iese "limetreuse".Apoi pt. ca nu aveam jig -uri cu capul rosu am vopsit capatul plasticului cu rosu,deoarece am observat ca pastravului de mare ii place combinatia de rosu cu "limetreuse".
De fapt si voblerele MIRROLURE cu care se prindea mai bine eraut tot un limetreuse cu carlige rosii.
Oricum m-am bucurat ca abia acum am reusit sa prind primii pastravi pe anul acesta si probabil daca nu vor astupa canalul (asa se zvoneste)voi mai prinde alti pesti la ROLLOVER PASS

In 30 aprilie '09 canalul arata asa cu tevile respective de dragare:

Jean Scurtu