La pescuit in Franta profunda

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Re: La pescuit in Franta profunda

Mesajde adrian frunza pe Mai 21st, 2010, 11:28 am

oricum e mai ok decat in real ,unde niloticusa se numeste salau de nil .mi-a zis unul de are carciuma ca se imprastie in tigae .sa n-o mai dam de gard ,da eu cre 'ca in 5 ani ma duc la salau in camargue,sau ma apuc sa populez cu alevin .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 21st, 2010, 1:40 pm

L:a noi, cred ca in curand singura solutie va fi sa ne concesionam propriile balti...
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Gerula pe Iunie 5th, 2010, 9:31 pm

Apropo de pescari, foame samd, n-are rost sa va zic ce spectacol am vazut azi din masina, venind dinspre Cannes spre Nisa, la intrarea in zona centrala a orasului: spre capatul promenadei erau stationaristii aliniati ca pe barajele de pe Olt cand merge ciortanica :shock: :roll: . Cu cate zece bete fiecare, scaune, tot tacamul. N-am mai oprit sa fac poze, desi poate ar fi meritat.

E drept ca pare a fie peste mare in zona, pe 4 iunie am facut pauza de vizite si am stat la plaja fix in centru, in fata hotelului (Le Meridien) si, mai spre seara, au inceput sa sara langa geamandura niste bucati de vreo 10-15 kile. A fost spectacol, asa ca e clar ce pandeau fomistii aia cu 10 lansete fiecare.

Ca idee, prin toate orasele-statiune mari pe care le-am viziatat pana acum pe Coasta de Azur (Nisa, Cannes, Monaco, Antibes) am vazut fix 2 (doi :lol: ) pescari de spinning. Asta la niste sute bune de stationaristi. Oricum, mai e timp :lol: , ca mai stau o saptamana, dar ma cam indoiesc ca statistica se va modifica semnificativ...
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iunie 7th, 2010, 8:39 am

Ieri seara, in timp ce ne plimbam pe promenada, l-am gasit pe unul dintre cei doi pescari de spinning din Nisa :lol: . N-am avut nici un dubiu ca-i tot cel pe care-l mai vazusem, intrucat rucsacul era inconfundabil. Dupa vreo ora si ceva, cand ne intorceam, l-am gasit tot acolo, omul nu se mutase nici macar un metru :D .
Ataşamente
spinning.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde andriipopa75 pe Iunie 7th, 2010, 5:05 pm

greu sa scoti profit ca sacosar din pescuitul la spinning, poate doar daca te multumesti ca bastinasii de la dunare cu cateva jiguri si silicoane recuperate din albie cand scade apa sau te apuci de pipait , cu ancore lestate pe post de "naluca" .

asa ca mai bine la stationar,unde daca esti harnic si iti iei singur momelile naturale , dupa amortizarea echipamentului,ai numai profit.
andriipopa75
membru nou

Mesajde tudor pe Iunie 7th, 2010, 10:34 pm

In Franta pe mare ai voie sa faci cam ce vrei. Poti da cu 100 de bete daca ai loc, si cunosc sute de km de coasta salbatica, pui si plase etc... Nu trebuie permis, inca. Ca nu guvernu a populat marea, nu-i asa ?
O sa trebuiasca in curand permis ca sa mai astupe din gaurile bugetului, restul va ramane la fel. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 8th, 2010, 8:20 am

A, stiu ca legea permite :D . Ma refeream insa la mentalitate, care e fix ca la noi, desi diferenta de nivel de trai Franta profunda vs Romania profunda e foarte mare.

Asta e ciudatenia.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Iunie 8th, 2010, 8:21 am

cam nasol cu spinningul la mare daca nu ai barca buna .oricum am vazut pe discovery ,in irlanda niste pollack luati la jig de cadeai jos .eu cred ca pescarii francezi la mare sunt foarte pragmatici;nu are rost sa inrosesti rulmentii ,daca il rupi la stationar .plus ca pestele marin e papa de tigaie.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 9th, 2010, 8:30 am

Aia e faza, ca nu-l rupeau deloc :D . I-am intrebat alaltaieri seara pe unii care zaceau langa o puzderie de bete, si mi-au zis ca se auzea ca luase unu' o baracuda 1 km mai incolo :lol: .
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Ce-am mai prins