Pt. mine anul 2009 din punct de vedere al pescuitului a fost f.f. slab.
Primavara cand de obicei la Rollover Pass prindeam multi pastravi de mare frumosi nu am putut prinde nimic,deoarece datorita unor lucrari de dragare a canalului intercostal ce leaga portul Houston de Golful Mexic s-a dragat si canalul Rollover Pass iar tevile prin care treceau sedimentele faceau galagie de aproape nici un peste nu statea in canal.Abia la sfarsitul primaverii ,dupa ce au fost demontate tevile pestele a revenit in canal si in sfarsit am reusit sa prin niste pesti.
Vara era aproape imposibil sa pescuiesti fiind temperaturi de peste 35 grade+plus umezeala,asa ca am pescuit de cateva ori dimineata,iar pe la 10 imi turnam apa cu galeata pe mine sa mai rezist un pic.Noaptea nu puteam pescui deoarece uraganul Ike anul trecut in 13 septembrie a distrus tot Gilchrist-ul,locatitate localizata in jurul canalului,din 200 de case ramanand doar o singura casa in picioare,restul fiind spalate de ape .
Au fost distrusi si stalpii pe care erau becurile ce noaptea facea mai usor pescuitul si puteai vedea cine vine in jurul tau.Noaptea era mai racoare si desi am un generator HONDA de 2.000 watt pe benzina si un proiector cu un bec halogen de 1.000 watt nu am putut sa merg la pescuit deoarece intotdeauna mergand singur,mi-era frica sa nu mi se intample ceva ca sunt si aici destui "ciudati".
Eu merg la pescuit doar in timpul saptamanii ca in weekend sunt prea multi pescari,multi care habar nu au sa pescuiasca si te fac si pe tine sa nu poti pescui.
In august am fost in Romania la Oradea,cald ca in Houston spre mirarea mea(dereglari climatice evidente).Desi prietenii meu Eugen si Dragos din Bucuresti au venit la Oradea sa ma vada si sa facem un pescuit pe V.Draganului din cauza problemelor mele cu picioarele nu am fost in stare sa merg.
Si cat as fi vrut sa revad acele locuri unde am batut cu piciorul padurile de pe ambii versanti ai Vaii Draganului de la varsare pana la izvoare,o data prin 1975 si apoi a doua oara in 1985.
Pacat ca barajele construite pe V.Draganului au distrus un paradis al pescarilor de pastrav si lipan.
La sfarsitul lui august cand m-am intors in Houston,aceeasi cadura insuportabila pana pe la mijlocul lui octombrie de abia am putut sa pescuiesc de trei ori.Prima data macrourile mi-au distrus ziua de pescuit ca nu aveam struna de otel dorind sa prind ceva pastravi de mare,taindu-mi pe rand leaderul si pierzand o gramada de jig-uri.
Apoi in 9 sept. am prins niste pastravi de mare un red fish si doua macrouri,iar in 15 sept. 3 red fish.La mijlocul lui octombrie-a schimbat vremea ,ploaie vant si desi incepuse migrarea calcanului nu am putut sa merg la pescuit.
In sfarsit am reusit sa merg pe 4 noiembrie ,am pescuit cca. 3 ore ,am prins limita zilnica de doi calcani peste 14 inch(unu de 18 altul de 19inch) dar nu la ROLLOVER PASS ca acolo in acea zi apa era f. iute si nu puteai pescui la jig si nici pastravul nu sta in apa f. iute.
De atunci datorita vantului si ploilor nu am mai putut sa merg la pescuit,aproape ca am uitat cum se pescuieste.Colac peste pupaza in 4 decembrie' 09 a nins (a patra oara in cei 17 ani de cand sunt eu in Houston) vremea s-a racit puternic,vant ,ploaie asa ca nu am mai putut sa merg la pescuit desi anul trecut pe vremea asta pescuiam la Rollover Pass.....
Sigur ca si batranetea isi spune cuvantul (poate platesc acum pt. pescuitul pe care il faceam cand eram tanar stand cu picioarele in apa rece,la copca sau poate pt. alte "pacate")dar voi incerca la anul sa ma revansez daca voi fi in stare.
Sa speram ca pt. toti anul viitor va fi un an mai bun de pescuit(si nu numai de pescuit) si vom avea mai multe de povestit.....
Jean Scurtu