Cum a fost anul 2008?

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Cum a fost anul 2008?

Mesajde Gerula pe Decembrie 21st, 2008, 10:21 am

Cine ce-a prins anul asta: cel mai mare peste, care a fost specia cea mai "productiva" :lol: , care a fost captura care v-a adus cele mai mari satisfactii?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Cum a fost anul 2008?

Mesajde blackmamba pe Decembrie 21st, 2008, 2:12 pm

Pentru mine 2008 a fost anul de cotitura , anul in care m-am hotarat sa trec in tabara pescarilor ce dau exclusiv cu naluci . Am cochetat intotdeauna cu pescuitul rapitorilor atit la stationar ,cu pestisor viu cat si cu ceva linguri la stiuca si avat . In vreo 27 ani de pescuit am dat cam la orice dar am observat ca ma atrage din ce in ce pescuitul cu naluci . Nu stiu , parca se impaca mai bine cu caracterul meu , ma plictisesc repede , nu pot sta prea mult intr-un singur loc de pescuit.
Asa la rapitori e altceva , am si norocul sa am foarte multe locuri de pescuit la care alti doar viseaza Dunare, Siret si Prut .Problema mea este ca trebuie sa descopar singur locurile si de fapt singur am invatat sa dau si sa si prind rapitori in apele astea .La mine in oras nici pomeneala de spinning , intr-un an de umblat pe ape nu am intalnit decat cativa pescari cu artificiale dar mult sub mine , si eu sunt incepator .Tot ce am invatat am invatat de la voi si de la altii de pe alte forumuri .
De aceea vreau sa va multumesc pentru sfaturile date si pentru raspunsurile la intrebarile mele care sunt sigur ca uneori v-au starnit rasul .
Capturi au fost destule si avat si salau si stiuca si chiar somotel , oricum mi-e imi place si dupa cateva ore de dat daca imi da un singur avat , chiar daca nu il intep pentru mine este grozav :dance: :clap: .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Jedi pe Decembrie 21st, 2008, 3:22 pm

2008 a fost poate cel mai slab an al meu ,de cind dau cu naluci.Si a fost primul sezon in care m-am mai miscat putin spre locuri mai atractive.. :evil: . Frustrare ,asta-i cuvintul .
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde SF pe Decembrie 21st, 2008, 6:35 pm

Si la mine cam asa-i treaba . Anu asta poppingu o fost un esec total , in buna parte din Meditarrana Occidentala , am colegi care anu asta nu au capturat nici una dintre cele doua specii cautate la popper , respectiv lufaru si palometa ( sau palometon ) . Restu pescuitului o fost mai mult asa , sa ma distrez cu ceva la capatu batului , insa doar distractie , ori de cite ori am putut am bagat popping , de multe ori intre bagam alta naluca si luam baracuda , insa nu era decit o amara inselatorie :twisted:
Anu viitor sper sa aveam mai multa activitate , in mare is cicluri , unii ani sint buni la o specie , altii mai putin , anu trecut era foarte putin calmar si dolphin fish ( mahi-mahi ) , anu asta o fost pestele , si acuma inca ii cefalopodu din plin ,anu trecut erau minune .
Daca urmaresti in general pelagici , pesti care se muta si parcurg km pe zi in cautarea hranei , unii ani pot fi de-a dreptu dezastruosi , pescuitu la pesti care ii gasesti pe fund fiind ceva mai coerent si mai regular , fara atitea esecuri .
SF
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Decembrie 21st, 2008, 6:38 pm

pana in prohibitie a fost un an obisnuit, nu foarte spectaculos dar destul de productiv ... dupa deschidere si mai ales de pe la 1 iulie cand au dat caldurile a fost un an destul de ciudat ... capturi sporadice, rare si nici macar toamna nu a fost mai productiva.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Decembrie 22nd, 2008, 12:06 pm

La mine a fost un an "amestecat", si cu bune si cu rele.

In privinta capturilor, multi dar mici. In orice caz, n-am avut timp sa ies cat as fi vrut, iar iesirile in Delta au fost sub orice critica.

In schimb, am participat pentru prima oara la un concurs din turneul AvP, cu un rezultat bunicel.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Decembrie 22nd, 2008, 1:33 pm

Pentru mine a fost un an bunicel ,mai putin capitalele ,care au lipsit cu desavirsire!Sa speram ca anul care vine,le, va aduce si pe ELE!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Decembrie 22nd, 2008, 3:15 pm

Pentru mine, a fost un an destul de bun :) capturi mari la clean ( peste asteptari ) cel putin in perioada septembrie - noiembrie, in rest destul de normal doar ca au fost mult mult mai multe iesiri decat in anii precedenti cand pescuiam la stationar :)
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde adiwolf pe Decembrie 23rd, 2008, 12:37 am

categoric cel mai bun an al meu la pescuit,dar asta si din prisma ieșirilor muuult mai dese (aproape în fiecare week-end) și care au înnebunito pe nevastă-mea :lol: ,cat si a experientei acumulate si a investitiilor facute
ca și specie,pt mine a fost anul avatului,dar cel mai mare peste prins a fost un șalău :roll:
primăvara si vara au fost cele mai bune partide,poate ca vara nu a fost asa de productiva,dar clar a fost mai bine fata de aceasta toamna ciudata.
si la mine delta a fost un eșec total din punct de vedere al capturilor (marle & biba)
un an destul de ciudat,mai ales în privința oamenilor,am "pierdut" doi "prieteni",dar in schimb am câștigat UNUL
am întărit relația cu câțiva prieteni virtuali,si am pierdut o grămada de alti "prieteni" virtuali

p.s. ahhhhh,era sa uit,cea mai mare realizare a mea pe anul 2008 - m-am lăsat de fumat după 25ani :shhh:
adiwolf
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 23rd, 2008, 1:20 am

adiwolf scrie:
p.s. ahhhhh,era sa uit,cea mai mare realizare a mea pe anul 2008 - m-am lăsat de fumat după 25ani :shhh:

Felicitari, chiar ai facut un lucru bun. Gandeste-te numai cate scule de pescuit iti poti lua intr-un an cu banii pe care-i aruncai ca sa te intoxici cu fum :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Decembrie 23rd, 2008, 12:58 pm

Intradevar , asta cu lasat-u de fumat chiar ii o relizare !
SF
hârşit în rele

Mesajde adiwolf pe Decembrie 23rd, 2008, 7:40 pm

asa am zis si eu,numai ca acuma ma lupt cu kg in plus si e al draqului de greu,mai greu decat cu fumatul :doh:
adiwolf
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 23rd, 2008, 7:57 pm

Probabil ai dat in bulimie de stres, din cauza dependentei de nicotina. Incearca sa faci miscare pe baze regulate (si nu ma refer aici la mers pe jos).
Gerula
Site Admin

Mesajde old_radu pe Decembrie 23rd, 2008, 9:34 pm

2008 ? !...

...apropo de fumat si de ingrasat...anul asta sarbatoresc 3 ani de cand m-am lasat de fumat :dance: :violin: (aprox. 50 tigarete /zi :doh: ) si tot 3 ani de cand am pus rapid , in 4 luni, 15 kg pe mine .Greutatea o mentin datorita :animals-dogrun:

..."on topic"...in acest an am avut cele mai mari capturi la avat,stiuca si....novac :lol: (naluca secreta)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 23rd, 2008, 10:16 pm

salut,

2008 un an ciudat dpdv al pescuitului, un an bogat dpdv al legarii unor prieteni de durata, un an bogat spre final dpdv profesional si material, un an pot spune bun :D
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 24th, 2008, 11:56 am

Pai detaliaza partea cu pescuitul, ca despre asta vorbim :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde XquiZZiT pe Decembrie 24th, 2008, 12:00 pm

Pentu mine 2008 a fost un an destul de bun dpdv al pescuitului, capturi decente la stiuca si biban, salau mai putin. Peste 2 zile plec in Laponia si am programata o partida la copca pe care poate o sa o fac inainte de revelion, deci anul pentru mine inca nu s-a incheiat. Pana acum nu am mai pescuit cu artificiale la copca si mi-e cam frica sa nu fac din saptamana de snowboarding (pe care am programat-o din martie) o saptamana de pescuit.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!
XquiZZiT
membru nou

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 25th, 2008, 12:31 am

Nici eu nu prea pot sa ma plang,am pescuit cel mai mult in apa sarata la ROLLOVER PASS si am prins destui pastravi de mare frumosi,red fish,black drum ,dar aproape deloc calcan deoarece inainte de a incepe migrarea calcanului in Golful Mexic(mijlocul lui septembrie) ne-a "vizitat" uraganul IKE ce pur si simplu a devastat zonele in care pescuiam eu si vreo doua luni sau mai mult a fost interzis accesul in zona datorita distrugerilor preovocate de uragan.
Practic uraganul m-a frustat de pescuitul de toamna cand prindeam multi calcani si pastravi de mare.
Poate la anul va fi altfel ,dar nicidecum cum era inainte,deoarece toate casele din zona au fost luate de ape si nu stiu in cati ani se vor reconstrui.....

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Ianuarie 1st, 2009, 6:49 pm

In tot cazul, eu unul sper sa reusesc sa ies mai mult la pescuit in 2009. Ceea ce va doresc si voua :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Februarie 27th, 2009, 3:03 pm

sa spunem ca anul care a trecut a fost multumitor din punct de vedere al pescuitului
printre surprizele placute s-a numarat si o vaduvita pe neajlov....
am avut multe iesiri la pescuit (90% clean) unde m-am bucurat atat de pescuitul in sine precum si de
plimbarea in aer liber alaturi de jumatatea mea dar nu in ultimul rand de noi prieteni '
care mi i-am facut pe net ,si ei tot clenomaniaci :evil: :dance:

in rest numai de bine....
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Ce-am mai prins