Care au fost cele mai spectaculoase rateuri? Avea coada cat lopata? Avea ochiul cat maslina? Topic pentru pescaresti

(cu bun simt

)
Cea mai tare faza am patit-o la Galati, intr-o delegatie, cand am iesit la un pescuit de dupa-amiaza cu un coleg de la un ziar local, care mi-a imprumutat si un bat. (par de 3m, mulineta tip extinctor, fir de 0.35

etc). Eu faceam un misto total, sustinand ca nu se poate prinde nimic la rapitor cu asemenea scule si mai ales cu asemenea naluci (niste gruburi imense, banuiesc chinezesti, dintr-un plastic relativ tare si cu niste culori spalacite). Ei bine, la un moment dat am agatat ceva, n-as putea spune ca a fost atac, pur si simplu firul a luat-o din loc spre amonte. Si da-i, si strange frana, si pompe4aza, si degeaba

. Desi vaselina din mulineta pleca spre cer sub forma de fum, iar echipamentul era MULT mai puternic decat ceea ce folosesc eu de obicei, nu a fost chip macar sa incetinesc creatura. S-a dus in sus cu viteza constanta, pana a rupt nodul de pe tambur (asta dupa ce am si alergat pe mal vreo 200 de metri prin boscheti, pana n-am mai avut pe unde trece

).
Nu l-am simtit cum simti un peste, adica nu smucea, nu venea mai aproape de mal, nu se indeparta, avea cursul lui si se ducea pe el. Daca ar fi mers la vale as fi zis ca-i vreun bustean sub apa, dar asa, sincer n-am idee ce-a fost. Amicul zicea ca probabil am pus jigul pe ceva sturion mare.
Oricum, nu cred ca exista pe lumea asta echipament cu care sa fi putut opri chestia aia.