Bibanul de Nil

Povesti pescaresti, de preferinta macar cu un sambure de adevar

Bibanul de Nil

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 8:06 am

Pentru cine nu stie, creatura arata ca in poza de mai jos.

Lates niloticus e din familia Latidae, asadar legatura cu bibanul nostru se rezuma la nume. Ajunge la 2m si 200 de kile si e un pradator feroce, motiv pentru care a si fost asemanat cu bibanul de europenii ajunsi in Africa.

Si acum sa venim la ceea ce ne intereseaza :D : a fost cineva in excursie de pescuit biban de Nil? Stiti vreo firma care organizeaza asa ceva? (la noi sau in UE, nu S.C. Covorul Zburator al Habib S.R.L din Egipt :lol: )
Ataşamente
biban de nil.jpg
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Bibanul de Nil

Mesajde adrian frunza pe Mai 28th, 2009, 10:27 am

intreaba-l pe tudor ,francezii au excursii pt lates si il pescuiesc cu echipament relativ usor .
niloticus a schimbat radical economia tarilor riverane lacului victoria,i-a cam scos din foame .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde adrian frunza pe Mai 28th, 2009, 10:42 am

e interesant ;jaboya system :orcs-buttshake: http://www.youtube.com/watch?v=JyxSYAooBdw
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 10:50 am

Stiu povestea cu lacul Victoria, e trista.

Pe mine m-ar interesa sa merg la pescuit biban de Nil pe lacul Nasser (lacul de acumulare de la Aswan ), acolo unde pestele asta este nativ. Egiptul e totusi o tara unde se poate face turism cat de cat in siguranta.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Mai 28th, 2009, 11:47 am

Egiptul e totusi o tara unde se poate face turism cat de cat in siguranta.
daca-ti place ca aproape la fiecare intersectie sa fie cate o biuta din saci de nisip cu mitraliera deasupra si o masina blindata langa ea. :lol: si asta era intr-o statiune de la Marea Rosie ... sau sa-ti spuna de la hotel ca dupa ora 19:00 nu-ti mai garanteaza nimeni securitatea.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 12:13 pm

Poate ai observat ca nu sunt un tip fricos de felul meu.

Am gasit niste englezi care organizeaza (sau ma ror, site-ul este englezesc, o sa ma interesez ce natie e firma :D ). Pare ceva destul de bine pus la punct. Se baga careva sa facem un grupulet? :D http://www.african-angler.co.uk/

In poza e recordul lor la pescuit de pe mal :D
Ataşamente
shorerecord.jpg
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Mai 28th, 2009, 1:24 pm

:lol: ce l-au mai impins in fata
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 1:56 pm

Eu zic sa te uiti care-i distanta pestelui fata de camera. In conditiile astea impinsul in fata devine aproape irelevant. ;)
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Mai 28th, 2009, 2:18 pm

mama cata monstrul :lol: asta e bun de bagat pe Dunare ca la cat de mare creste sigur mananca plasele braconierilor ;) ar fi interesant sa dai intr-unul din astia.de batut cred ca se bate destul de bine sau?
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 2:41 pm

Din cate am inteles, kil pe kil se bate mai bine ca orice peste de apa dulce de la noi.

De bagat pe Dunare in nici un caz, in lacul Victoria a nimicit ecosistemul. Desi e cu totul alta specie, comportamentul e similar celui al bibanului, adica e un peste lacom si f agresiv.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Mai 28th, 2009, 2:56 pm

Gerula scrie:Eu zic sa te uiti care-i distanta pestelui fata de camera. In conditiile astea impinsul in fata devine aproape irelevant. ;)

tu nu mai sti de gluma :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 5:06 pm

Era de fapt o impunsatura fina, apropo de faptul ca nu observi ca strapazanul cu care sta Adelina-n mana e aproape lipit de obiectiv :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Mai 28th, 2009, 11:44 pm

Aproape il ineaca pe baiatul tuciuriu... :lol: :lol: :lol: ....Ziceam ca a fost Cyrilu la Nasser si a prins ceva bibani...dar rar si mai mici...parca 4-8 kile...nu-mi mai aduc aminte..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Mai 28th, 2009, 11:51 pm

Nu tragi emisiunea aia? Ar fi utila, sa stim la ce ne putem astepta in termeni reali, nu reclama.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Mai 29th, 2009, 1:04 am

Gerula scrie:Nu tragi emisiunea aia? Ar fi utila, sa stim la ce ne putem astepta in termeni reali, nu reclama.
A fost foarte demult,inainte de alea trimise lui Tudor.Cyril a mers intr-o piata de legume si peste ,a intrebat in stinga si dreapta ,pina a gasit un tip european care avea o barca mare.Au stat peste noapte ancorati undeva departe de localitati,pe linga ceva ruine destul de celebre ,pe care le-a vizitat a doua zi.Ce pot zice e ca nu mi s-a parut floare la ureche prinsul bibanilor.A prins citeva bucati respectabile,nimic de zis dar ....nu a fost doldora de peste,sa-ti atace furibund nalucile.Parca la un moment dat erau disperati ca vreo 5-6 ore n-a muscat absolut nimic si erau trei pescari pe barca.. :o ...Urmatoarea emisiune in schimb a fost din Tanzania (daca tot era in zona ) :D ...cu pesti tigru , pe un riu destul de mic dar foarte frumos.E...acolo a fost spectacol pe Delle Alpi.. :lol: ...Tiger fish-i muscau in draci dar se zbateau furibund,cu sarituri incredibile si marea majoritate scuipau naluca..Poate 15-20 % din driluri reuseau pina la capat.Dar a fost magnific..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Mai 29th, 2009, 9:25 am

Inseamna c-a dat in zona Abu Simbel.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Mai 29th, 2009, 11:44 am

Uite niste link-uri :

http://www.club-faune-peche.com/new-egypte.htm
http://www.lakenasseradventure.com/fr_f ... speces.htm

Vad ca pe primul link mai vorbesc inca de "wild nuba" a lui Pascal Artieda. Se pare ca Pascal a vandut (mi-au spus asta niste clienti ai lui pe care i-am intalnit in martie in Extremadura)si a deschis tot o afacere de pescuit in Caraibe. Nu ca nu-i mergea in Egipt dar a stat 4 ani ne-fu..t ca nu prea se gasesc gagici pe lacul Nasser si in tarile musulmane e mai greu cu asta. Asa ca s-a dus in Caraibe sa mai recupereze din timpul pierdut. Ar fi vandut afacerea unui englez care a venit cu nevasta din UK. :P
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Mai 29th, 2009, 12:32 pm

tudor scrie: Ar fi vandut afacerea unui englez care a venit cu nevasta din UK.

Cred ca, daca vrei sa stai mai mult pe-acolo, e singura cale :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iunie 1st, 2009, 10:55 am

Facand o comparatie, pana acum oferta de pe http://www.african-angler.co.uk/ pare pana acum cea mai seriosa din ce-am gasit eu. Adica sunt prezentate foarte transparent costurile, ti se spune clar cat costa aia, cat costa ailalta, ce-ti pot inchiria ei si cat e replacement value etc etc.

A mai gasit cineva vreo oferta interesanta?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iunie 1st, 2009, 9:22 pm

Nu am fost la ei dar m-as duce. Insa nu am planuri pe acolo. Daca as putea as fugi repede in Madagascar...
tudor
hârşit în rele

Următorul

Înapoi la Ce-am mai prins