Regulament provizoriu-valabil pana la votarea celui final

Facilitati noi implementate pe forum si discutii despre ce nu le convine userilor. Topicuri despre abuzuri, reclamatii etc numai aici.

Regulament provizoriu-valabil pana la votarea celui final

Mesajde Gerula pe Noiembrie 6th, 2008, 6:24 pm

1. Sunt cu desavarsire interzise injuriile de orice fel la adresa altui user. La prima abatere se ia ban 7 zile pe sectiunea unde s-a produs abaterea, la a doua ban general pe forum 7 zile, iar la a treia ban general pe termen nedefinit. Postarile incriminate vor fi mutate pe un topic special de la Crasma si sterse doar dupa expirarea sanctiunii. Regula se aplica pe tot forumul, inclusiv Galeria foto.

2. Pe sectiunile tehnice, mistourile la adresa altui user sunt permise doar daca sunt ONTOPIC. Adica nu gluma despre stiuca de 1, 2 sau 3 kile pe sectiunea de rodbuilding. Prima abatere se sanctioneaza cu mutarea postarii in cauza la Circul Globus, a doua cu mutare si avertisment, a treia cu 3 zile ban pe sectiunea unde a avut loc abaterea. De la a patra in sus intra in functiune sistemul de penalitati de la punctul 1. Firesc, regula 2. nu este valabila la Circul Globus.

3. Promovarea braconajului si a tehnicilor de braconaj, inclusiv descrierea detaliata a acestora, sunt interzise.
Sanctiunile sunt cele de la punctul 1.

4. Spamul este interzis.
Sanctiunile sunt cele de la punctul 1.

5. Offtopicul va fi tolerat doar in masura in care nu duce la devierea topicului. Daca administratorul/moderatorii considera ca unul sau mai multi useri incearca in mod deliberat sa deturneze un topic, se vor aplica sanctiunile de la punctul 2 si apoi cele de la punctul 1.

6. In situatiile in care interpretarea data de admin/moderatori regulamentului este pusa sub semnul indoielii de cel putin zece useri cunoscuti, care isi argumenteaza punctual obiectiile, respectivul admin/moderator va deschide un sondaj in care se va vota, timp de 24 de ore, asupra subiectului respectiv. Decizia comunitatii va fi respectata. Nu pot fi puse in discutie banarile pe termen nedefinit, inainte de trecerea a cel putin 90 de zile de la data sanctionarii userului respectiv. Faptul ca argumentarea obiectiilor s-a facut in mod punctual si suficient de coerent va fi stabilit de catre SF, ca terta parte, neimplicata in luarea deciziei administrative.
Edit 21 noiembrie 2008: Se va considera ca rezultatele sondajului sunt reprezentative doar daca si-au exprimat opinia cel putin o treime dintre userii inregistrati.

7. Clonele sunt interzise. (clona = cont folosit cata vreme exista un alt cont activ inregistrat pe forum). Userilor prinsi cu clona li se va sterge clona si vor fi banati pentru 15 zile. La a doua abatere se va da ban pe termen nedefinit. Crearea unui cont nou, cu care sa se ocoleasca efectele unei sanctiuni pe termen definit, se considera clonare. Comiterea unei a doua infractiuni in perioada in care un user se afla deja sub o sanctiune, se pedepseste cu urmatoarea sanctiune mai severa din "linia" celor doua.

8. Discutiile polemice pe aria de publicitate sunt permise doar cu argumente foarte clare. Afirmatii gen "E scump", nesustinute de dovezi, vor fi considerate spam si pedepsite ca atare.

9. Userii care incearca sa se dea drept alta persoana vor fi considerati clone. Sanctiunile sunt cele de la punctul 7.

10. Postarea intentionata de informatii false se considera spam si se pedepseste ca atare.

Edit 24 noiembrie 2008

11. Orice user nou inregistrat care se pune de la primele posturi pe scandaluri, insulte, discutii despre banari samd va fi ra randul lui banat fara regrete.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Regulament provizoriu-valabil pana la votarea celui final

Mesajde Gerula pe Noiembrie 6th, 2008, 6:26 pm

In prima faza, rog fiecare user ca pana pe 14 noiembrie sa propuna amendamentele pe care le considera utile/necesare. Ulterior vom trece la vot. Pana la finalizarea procesului legislativ regulamentul provizoriu este in vigoare.
Gerula
Site Admin

Mesajde buldo pe Noiembrie 6th, 2008, 7:17 pm

pai scriu eu primu'
1. la punctu 10 cum demonstrezi o postare intentionata de informatii false? Il probezi cu aparatul de descoperit minciuni? E aberant!
2. la punctul 8 omul care zice ca e scump tre sa iti aduca statul lui de salariu ca sa demonstreze ca e scump? Criteriul este aberant, polemica este constructiva, e o dezbatere de idei, interzicerea ei duce la platitudine!
3. la punctul 6 ce inseamna user cunoscut? eu nu cunosc pe nici unul, deci e neaplicabila sectiunea asta a regulamentului!
4. la punctul 4 trebuie definita notiunea de spam, altfel fiecare se trezeste sa zica "spam" si bietul om e dat afara!
5. la punctul 3 e stupid sa interzici descrierea braconajului?!?1 ca ce chestie? nu e libertate de exprimare??!?!?!?
6. Ban-ul trebuie sa vina dupa ce se face un numar de avertizari minimale, publice si in privat. Ele trebuiesc argumentate, altfel se poate chema din start partaj. Implicit forumul isi pierde valoarea de loc de discutii libere si constructive
asta e parerea mea :)
buldo
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 6th, 2008, 8:01 pm

La punctul 10 e simplu, de pilda daca posteaza cu vehementa lucruri aflate in vadita contradictie cu niste informatii clar adevarate si la care avea acces. Cazul lui alingurar a fost "de manual" din acest punct de vedere, a sarit sa acuze vehement desi adevarul, mult diferit de ce credea el, se afla la un click distanta, aici pe forum.

Daca scria normal "nu pot trimite mesaje private, de ce se intampla asta?" nu avea nimeni nimic cu el.

La fel, la punctul 8, o afirmatie gen "e scump domle" se analizeaza si se argumenteaza in raport cu preturile la care poate fi cumparat pe piata respectivului lucru. Veniturile fiecaruia nu au nici o relevanta.
Gerula
Site Admin

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 6th, 2008, 8:15 pm

salut,

la punctul 1 nu cred ca este nimik de comentat
la punctul 2 da sunt ok mistourile on topik adik intzelegg prin asta ca cel putzin o fraza din mistoul respectiv sa fie on topik asa cred ca ar fi cel mai ok.
la punctul 3 sunt deacord, adik sa nu vina unu si sa zika io folosesc generatorul cutare ca electrocuteaza mai mult nu? asta intzelegg prin promovare in general.
la punctul 4 ok.
la punctul 5 cred ca-ar fi ok ka si la punctul 2
punctul 6 mi se pare ok.
punctul 7 mi se pare cat se poate de clar.
punctul 8 mi se pare foarte clar.
punctul 9 mi se pare clar.
la punctul 10 cred ca se lasa o plaja prea mare de interpretare, informatzii false, poate userul X spune ceva neadevarat din nestiintza sau ma rogg asta am intzeless eu ca ar fi una din interpretari.

o seara placuta.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 6th, 2008, 9:18 pm

Punctu 6 foarte bun , punctu 10 ii mai dificil , ii posibil ca unii sa mai o scapam fara sa vrem , nu cred ca ar trebui inclus .
SF
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 7th, 2008, 8:38 am

regulament stufos ...

asta-i cea mai tare
7. Clonele sunt interzise. (clona = cont folosit cata vreme exista un alt cont activ inregistrat pe forum).
deci conform acestei prevederi (daca era valabila si pe .ro) ai fi fost banat pe bune :clap:

punctele 9 si 10 ... amuzante ca sa nu spun altfel.

... si ei care credeam ca macar un an o sa fie altfel
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 8th, 2008, 2:32 pm

punctu 4 : e in plus ! ce e ala spam si ce nu e ? cine decide ? trebe musai o descrie complecta a spamului !

punctu 5 : off topic va aparea oricum ... e ca si cum in mijlocul discutiei iti aduci aminte de ceva care musai tre mentionat...dar n-ai voie ... :D
iar la o adica de unde stim ca nu deviaza inspre bine ? daca am stii cu totii unde va ajunge discutia insemna ca e nenaturala, lipseste suspansu si spontaneitatea
atita timp cit la asa zisele subiecte tehnice se vorbeste despre pescuit e ok sa devieze de jdeori... niciodata nu sti unde zace perla.

punctu 6 : numarul de useri care se indoiesc de moderare ar trebui sa fie indejuns mai mic ! propun 3 maxim ! si orice ar trebui sa fim in stare sa discutam... chiar si banarile alea pe termen nedefinit

punctu 8 : e in plus !

punctul 9: asta ar insemna sa fie scris in regulament ca este obligatorie prezentarea... adica fiecare uzer sa-si spuna numele
daca un uzer este banuit a fi clona dorim dovezi solide nu banuieli sau speculatii inainte de a fi pedepsit !

punctu 10 : e aiurea... e greu de dovedit daca o face intentionat sau nu... dam peste un admin sau moderator paranoia de ii trece prin minte numa scenarii si baneaza juma din uzeri pe baza amenadamentului ( sau cum ii zice ... )

................................

propun interzicerea avertismentelor pe forum ! deranjeaza si strica atmosfera ! daca e de dat avertisment se poate face pe privat ! are fix aceiasi valoare ! la fel si a sanctiunuilor de alta natura impotriva carora sint...

daca unu sare calu la discutii cu siguranta daca ii se spune intelege omu :D daca nu vrea sa inteleaga ... la cererea a cel putin 3 membri adminul sau moderatorul sa aplice sanctiuni

adminul si moderatori sa aibe aceleasi drepturi ca si restul in timpul discutiilor... ori e egalitate ori nu !

stergerea sau editarea mesajelor postate sa fie interzisa ! daca ele contin elemente neplacute sa fie transferate la circ in intregime unde fiecare poate sa le raspunda daca asta isi doreste

avertizarea anticipata sa fie interzisa
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 5:45 pm

Mai Dumitre, tu cam confunzi libertatea cu anarhia :lol:. Cel putin comentariul legat de pucntul 6 e mortal :D : in conditiile in care nu cred ca mai exista vreun forum romanesc unde deciziile adminului/moderatorilor sa poata fi "intoarse" de useri in mod regulamentar, pe baza unui referendum, tu nu esti multumit si ai vrea ca referendumul sa poata fi convocat de 3 insi :lol: . Ca sa-ti dau un exemplu, intr-o tara ca Romania, cu o populatie de 22 de milioane, referendumul se poate convoca doar dupa ce aduni 500.000 de semnaturi.
Parerea mea e ca, daca o decizie a administratorului/moderatorilor nu deranjaza atat de mult incat macar 10 insi cunoscuti pe forum (nu conturi inregistrate ieri, aici se impune intr-adevar o precizare legata de vechimea minima si numarul minim de posturi) sa simta nevoia sa o conteste, atunci respectiva decizie poate ramane in picioare, chiar daca 2-3 useri sunt de alta parere. Sper ca esti de acord ca orice-ai face nu poti multumi chiar pe toata lumea ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 8th, 2008, 6:06 pm

10 e oarecum cam mult (cel putin pentru nr de useri care sunt acum pe sait) , 3 e ok in vederea initierii polului !!! , apoi in poll sa fie implicati minim 10 useri e alta treaba

sa analizam altfel, daca 10 insi nu sunt de acord cu o decizie, se face poll, deja 10 insi voteaz contra deciziei din start :lol: , daca polul nu prezinta interes sa mai intre cel putin inca 10 care sa voteze PRO , pollul e practic castigat de initiatori :)
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 8th, 2008, 6:18 pm

Propun ca daca cineva contrazice pe altcineva sa nu se aduca argumente exterioare prin analize deductive la discutie pentru a evita anumite situatii de genul

X: mulineta Z e buna pentru ca...
Y: ba nu e buna pentru ca...
X: ba tu Y sa taci, ca ai scris si acolo ca nu e asa, mai contrazis si dincolo la chestia aia

discutia sa se mentina ontopic cu argumente la ce a creat contradictia !

revenind, am avut o discutie in contradictoriu cu G referitoare la anumite chestii , cu exemple si alte trebi, de acolo pana la a fi acuzat ca sunt omul lui danr se pare ca a fost un mic pas , discutia nu avea nicio legatura cu treaba asta, deci nu mi se pare corect...

P.S. G poate trebe mutata o parte la Circus totusi , si lasa numa sanctiunile acolo
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 6:21 pm

10 e chiar putin pentru initierea poll-ului. La cum creste numarul userilor pe forum, cred ca in scurt timp 10 persoane vor fi sub 5% din total. Nu mai vorbesc ceva mai incolo.

Discutia despre numarul voturilor exprimate in poll e insa utila, cred ca ar trebui sa se pronunte cel putin 25% dintre utilizatorii cu peste 30 de postari pentru ca rezultatul sa fie luat in calcul.
Gerula
Site Admin

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 8th, 2008, 6:22 pm

Gerula o balacesti ! :D

io zic power to the pipol si tu vrei dictatura :D

hai sa negociem ... ce zici nici ca mine nici ca tine... 5 membri e ok ?

ce zici de alte propuneri ? doar la cererea a cel putin 3 membri ( sau hai 5 ca sa fie fix la fel ca dincolo :D ) adminul sau moderatorul sa aplice sanctiuni pina atunci doar avertisment si transfer de mesaje la circ

daca adminul sau moderatori scriu mesaje demne de transfera la circ ele vor fi transferate daca 3-5 membri ( numarul magic ... acelasi peste tot :D ) cer asta pe privat adminului
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 6:27 pm

Stii ca democratie = dictatura majoritatii, da? :lol: Ei bine eu cam asta vreau.

Toate detaliile astea trebuie gandite in asa fel incat deciziile pe subiecte majore (cum ar fi anularea unei sanctiuni) sa fie luate doar daca un numar semnificativ de useri cer asa ceva. "Za pipol" ala inseamna poporul, nu trei insi :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 8th, 2008, 6:30 pm

eu cred ca nu vor fi prea multi interesati de rubrica asta de sanctiuni si atunci va fi cam complicata treaba, imi pare un pic ingradita posibilitatea de a contesta decizia unui admin / moderator
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 8th, 2008, 6:31 pm

Gerula o sucesti acu !

cer 3-5 insi votarea

dar voteaza tot forumul ... sau ma rog cine se sinchiseshte sa se coboare la urne :D

deci forumul ... intreaga comunitate e za pipol nu 3 - 5 insi !
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 8th, 2008, 6:38 pm

kuintautti scrie:cer 3-5 insi votarea

dar voteaza tot forumul ... sau ma rog cine se sinchiseshte sa se coboare la urne :D

deci forumul ... intreaga comunitate e za pipol nu 3 - 5 insi !

cam asta e ideea , poate ar trebui sa facem un test cumva :think: sa gasim o decizie teoretica care sa fie contestata si sa vedem daca se strang 10 oameni la contestat...G tre sa faci topic de Contestatii separat langa Sanctiuni
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 8th, 2008, 6:49 pm

nu mai trebe test ! sigur functioneaza

am propus deja 2 insi acelasi lucru... daca inca unu e de acord cu noi e deja in regulament :D
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 8th, 2008, 7:08 pm

kuintautti scrie:nu mai trebe test ! sigur functioneaza

am propus deja 2 insi acelasi lucru... daca inca unu e de acord cu noi e deja in regulament :D

tocmesc io pe unu amu :twisted:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 7:18 pm

Cred ca nu cu 3 voturi se va aproba regulamentul :lol:.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Anunturi administrative, cereri, reclamatii